Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Důkladně provádím rozbor „závadného“ slova, to ji dost otráví, aby to příště neřekla znova ![]()
@Liz V tomto případě bych jí pak doporučila, aby říkala „Jsem naštvaná, protože mi nechceš donést šťávu!“ - to je pravda, cítí se tak, říct to může…
Já bych odpověděla, že šťávu už v žádném případě - umyté zuby - a dala jí lahvičku s vodou, kdyby měla žízeň.
Funguje to, Majda už často dokáže říct „Zlobím se na tebe, protože…!“ místo aby jen štěkala že jsme hnusní a blablabla. A s tím už se pak dá pracovat, mluvit, vysvětlit, udělat kompromis třeba.
Chápu, že se zlobíš, ale…
@kvaček ta naše si teď udělala „trucovnu“ ve vestavěný skříni. Zaleze do ní, nanosí si tam plysaky a vypráví jim tam jak ji nemáme rádi. A pak jim tam zpívá nějaký vymyšlený srdceryvny písně. Chlap na nervy, aby neměla deprese
no ma ho omotanyho kolem prstu, tatka pak povolí všechno. Je to potvora ![]()
Jinak petiletak casto rika, ze ho zlobime… Kdyz se zeptam proc, je schopnej to zformulovat… I kdyz to jsou duvody typu „protoze mi nekoupite lego“ ![]()
@werca002 píše:
@kvaček ta naše si teď udělala „trucovnu“ ve vestavěný skříni. Zaleze do ní, nanosí si tam plysaky a vypráví jim tam jak ji nemáme rádi. A pak jim tam zpívá nějaký vymyšlený srdceryvny písně. Chlap na nervy, aby neměla depreseno ma ho omotanyho kolem prstu, tatka pak povolí všechno. Je to potvora
Nas si zabali veci (triko, mikinu, teplaky, trenky, ponozky,…) do kufru, oblece se a jde pryc :-/ Ja jsem jako mala delala to samy, ale jeho jsem uz chytala na chodbe baraku… ![]()
Nám prcek 4.5 říká ať se vystěhujem, že chce mít klid. Už mi i řekl blbko, segře že je blbá, dost často říká ty vogo a asi 2× ty vole. Prostě řeknu že se to neříká, že je to sprostý slovo a je klid. To že mě nemá rád už taky párkrát řekl, vím že kecá tak mě to netrápí. Ale když to řekl manželovi tak ten byl smutnej, přitom kluk to řekl a za chvilku normál. TY chlapi jsou nějaký citlivky ![]()
@werca002 píše:
@kvaček ta naše si teď udělala „trucovnu“ ve vestavěný skříni. Zaleze do ní, nanosí si tam plysaky a vypráví jim tam jak ji nemáme rádi. A pak jim tam zpívá nějaký vymyšlený srdceryvny písně. Chlap na nervy, aby neměla depreseno ma ho omotanyho kolem prstu, tatka pak povolí všechno. Je to potvora
to mě baví, když se naštve a urazí. Zavře se v pokojíku a naříká, stěžuje si tam snad i pastelkám ![]()
@Pipet tato rada se mi taky líbí. Příště zkusim něco podobného. Jinak ona mi řekla, že jsem hnusná, protože jsem chtěla, aby byla v posteli. Šťávu jsem jí pak následně nepřinesla já ze vzteku a jakoby za trest. (normálně bych jí jí přinesla, říkáme tomu šťáva, ale je to jen voda s kapičkou šťávy, která tam ani skoro neni poznat, že tam je)
@kate02
tak ten je aspoň praktickej
Kamarádky kluk, tomu už je 11, si sbalil do batohu i rendlik a polivku v sáčku, vzal si od maminky stovku a chtěl utyct do lesa, než Mamka prijdez rodicaku. Udělal tenkrát nejakej pruser
no pak si to radši rozmyslel a sednul na autobus a odjel k babičce. Kamarádku tenkrát malém svihlo, když ji volala tchyně at si pro něj prijedee
ale hlady by nezemřel ![]()
Hmm na to by náš Mates začal divoce lítat a kvičet co nejv+tší kraviny a škaredárny. Možná tona nějaké dítě funguje ale na našeopravdu ne.
Nedávno seděl na klíně babíčce a dávali si hádanky. A Mates povídá babičko co je to je to kulatý a uprostřed je tečka.
No bylo to prso.
A potom ho to drželo asi 20minut a lítal vy vyřvával kraviny.
Já to řeším tak že seberu kluky a jdeme na dvouhodinovou procházku, klidně v dešti, marzu, potmě s baterkama i bez…
Ale to neřeší ty škareďárny, ale jen ten šílenej, hyper stav potom.
No a třiletej syn nadává na maminku ze spaní. Vždycky slyším jak chrupká a najednou vykřikne škaredá maminka… občas taky používá ze spaní ty jsi popleta ( to je jeho nejhorší nadávka co zná)
Příspěvek upraven 30.12.14 v 21:07
@werca002 píše:
@kate02tak ten je aspoň praktickej
Kamarádky kluk, tomu už je 11, si sbalil do batohu i rendlik a polivku v sáčku, vzal si od maminky stovku a chtěl utyct do lesa, než Mamka prijdez rodicaku. Udělal tenkrát nejakej pruser
no pak si to radši rozmyslel a sednul na autobus a odjel k babičce. Kamarádku tenkrát malém svihlo, když ji volala tchyně at si pro něj prijedee
ale hlady by nezemřel
No, posledně si ještě do batůžku naskládal hračky…
Takže stál oblečenej, obutej v ruce kufřík, na zádech batoh… ![]()
Můj tříleťák po prvním dni ve školce mi začal na všechno odpovídat „tak si prdni“
A přišly další perly ![]()
@Blackova.K tak blbka už jsem taky byla, ale to jsme si vysvětlili ze teda takhle ne… Ted se předvedla o Vánocích u ttchyně.. Švagrová si vyžádala naši návštěvu v novým byte. A to trdlo prohlásí před tchyni jestli jedem k ty natvrdly tetě, co je nudná
no samozrejme to tchyně musela hned dcerunce vyprdelit a ta cumela jak puk
ale zas ta dětská upřímnost ze??
Příspěvek upraven 30.12.14 v 21:15
@kate02 Tak počkej az bude starší
abys nakoupila nejaky sušený potraviny ![]()
No mě kluk řekl.. mamko, ale zítra si ke mě nelehaj, já jsem měl málo místa, máš velkou prd. l
![]()
Příspěvek upraven 30.12.14 v 21:13
@werca002 píše:
@kate02 Tak počkej az bude staršíabys nakoupila nejaky sušený potraviny
On by si vzal spíš rohlík, šunku, sýr a párky z ledničky…
(To by zvládl i teď, ale tak daleko ještě nemyslel… Zatím…
)