Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rourka a espumisan
nestřidat neustale různé druhy kapiček a probiotik ![]()
Espumisan, BabyCalm a probiotika, ty jsem davala 2× denne a od ty doby klid. Jestli maly zrovna v ten okamzik dozralo traveni je mozny (cca 6 tydnu). K tomu jsem nosila v satku, aby mohla soucasne na prso. Co nepomohlo - dieta, rourka. Jinak jsem ji nahrivala bricho a delala masaze, to se sice vyprdela, ale par nocim, kdy brecelo miminko i maminka do 2 do rana to nepredeslo. Mimochodem od posledni jeji koliky jsem se na dietu vyprdla, jim absolutne vse na co mam chut (maly jsou skoro 4 mesice), vcetne jidel s chili, kysany zeli a podobna tabu jidla a na dcerine traveni to vubec neni videt. Preji pevne nervy.
Taktéž jako zde některé píší, točila jsem se jak kolo u Mountfieldu a stejně pomohlo jen přežít první čtyři měsíce. V rámci akutní situace rektalní rourka. Jinak nic. Sledovala jsem kdy, proč, jak. Vyměnila kapky, dávala probiotika. Měnila stravu, nejedla vůbec. Prostě žádný efekt… Jen čas.
Doporučuji nahřívací polštářek na bříško. Mám tento za 49 Kč a nemůžu si vynachválit. https://www.fler.cz/…nky-11894968
Malá měla koliky prdíly, pořád se routila a plakala. a vždycky dam na 10 min nahřát bříško hlavně třeba i večer na spaní a je po pláči a krásně s tím i usína asi to teploučko dělá dobře. Nahřívá se to v mikrovlne na pul minuty.