Jak na odstříkávání - rady

1253
18.9.12 21:02

Jak na odstříkávání - rady

Ahoj maminy, máte nějaké osvědčené rady, jak na odstříkávání? Budu nastupovat na částečný úvazek do práce a potřebovala bych odstříkávat, aby babča mohla za mě nakrmit. Nechci zatím přecházet na UM. Dosud jsem zkoušela odstříkavat jen někdy, když jsem potřebovala pohlídat, nyní byc ale měla odstříkat dost mlíka každý den :-( Ale moc mi to nejde… odstříkám vždy jen malounko, takže jak na to? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3951
18.9.12 21:16

A jakou máš odsávačku? Manuální nebo elektronickou? Já měla elektronickou, odsávala jsem pravidelně každý 3 hodiny, takže si to nedovedu představit tou ruční…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
18.9.12 21:18

Mě to teda skoro vůbec nešlo a navíc mě to docela bolelo i s odsávačkou. A pak jsem si začla odstříkávat ve vaně, pořádně jsem se nahřála a ono to šlo samo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
18.9.12 21:23

Jj, nahřívat se taky doporučuje :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
18.9.12 21:31

Jakou máš odsavačku? A jak starého prcka? Jestli už je kojen trochu zajetý, asi budeš mít problém odsát celou dávku při kojení. Nejlepší by byla elektrická dvoufázová odsavačka. Hodně pomáhá si předtím vlézt do vany a prsa prohřát hoodně teplou vodou, co sneseš, cca 5 min ;)
A když to nepůjde, tak holt prcek dostane UM. Jinak jestli není mimi zvyklé na lahev, doporučuju vyzkoušet dopředu, ať pak nemá babi nečekaný problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
18.9.12 21:41

@Manonka jak máš staré dítko? To je taky důležité kvůli množství mléka… Já jsem zkoušela odsávat i elektrickou- ale výsledek nicmoc, prsa bolavé..tak jsem se vždycky vrátila k ručnímu odstříkávání- rychlé, a když si prso zvyklo, tak byl i spouštěcí reflex ( u obou současně, tak ušetřená práce :pankac: ). Pokud by jsi chtěla, pošlu Ti odkaz na video, jak na to. Natočila jsem ho pro holky ve skupince, které měly první dítko a nevěděly jak na to. :palec: Jinak jak psaly holky, nahřát, namasírovat a radila bych napít se vody před odstříkáváním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
19.9.12 08:22

Kup si odsavačku a nejlépe jde odsávat během kojení - z jednoho prsa kojíš, z druhého odsáváš. Díky spouštěcímu reflexu to jde samo. Já toto praktikovala asi od 14 dní malé, protože jsem musela na chvilky do práce a nechtěla jsem přestat kojit. Pokud chceš nějakou podrobnější radu, klidně písni SZ.
Jinak nevím, jak máš staré dítko, ale pokud malé, tak se nedoporučuje odstříkané mléko podávat lahvičkou, aby se ti neodstavilo od prsa (lahvička je pohodlnější, bude ji vyžadovat). My jsme praktikovali alternativní způsoby (přes prst injekční stříkačkou) a pohoda. Lahvička nastoupila až v pozdějším věku společně s příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
19.9.12 10:36

Takže abych nějak všem opověděla. Odsávačku máme právě manuální a s tou mi to tedy nejde vůbec, to jakž takž víc odstříkám rukou. Holčičce jsou 4,5 měsíce a pije krásně. Z lahve jsme to zkoušeli, moc jí to zatím nešlo a řvala u toho, ale myslím, že se to naučí. Máme medela lahvičku pro kojené děti, tak snad by nebyl ten problém, že by pak něchtěla prso, jen ale něco odstříkat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
19.9.12 10:37

Jé no video bych určitě uvítala, já si totiž vůbec nejsem jistá, zda to dělám správně :think: Takže to bych byla určitě moc ráda, děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
19.9.12 10:39

To mě sice taky napadlo, ale nedokážu si to představit, jak bych se k holce ještě nacpala s odsávačkou a tak nějak mi to přijde technicky složité:-) V jaké poloze jste to praktikovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
19.9.12 11:27

@Manonka Normálně vsedě. Pokud se bojíš, že se ti odsavačka nevejde vedle dítka, tak ji nakoj na fotbalovou polohu - http://www.kojeni.net/vsede.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
19.9.12 21:17

Děkuju, všechno vyzkouším. Ještě jedna věc, pokud budu v práci 4 hodiny + cesta, takže cca 5 hodin od malé, musím v té době odstříkat? Bojím se, abych pak neměla málo mléka, když budu mít tak dlouho přestávku. A když odstříkávat, tak kde v práci? Na záchodě mi to hygienické tedy nepřijde, ale jinde na to zase není soukromí… Jak jste to řešily vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
19.9.12 21:19

@Manonka já jsem v té době do práce nechodila a ani nechodím, ale asi bych to řešila na tom wc, jestli nemáš kde jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
19.9.12 22:25

@Manonka Já jsem jednou musela odjet pracovně do Vídně (cca 12 hodin mimo), bylo to docela krátce po porodu a odstříkávat jsem nestíhala (jen asi jednou a to kvůli bolesti prsou) a na mlíko to vliv nemělo, měla jsem dost. A řešila jsem to taky normálně na záchodě. Ono když si umyješ ruce a na nic tam nesaháš, tak se to dá. Jen mi pak bylo líto toho vylitého mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
20.9.12 07:58

@Manonka jestli to bude jednorázová pauza, tak to na množství mlíka vliv mít nebude ;) Spíš jde o to, jestli ti za tu dobu neprasknou prsa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová