Jak na ucitelku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
193
20.6.16 21:13

@Knihomyš:lol:… díky bohu, že existujes!! Myslela jsem, že jedina naslapla jsem na světe jen ja… že ostatní ovládla láska a mir v duši :mrgreen:..
Ibalgin pomaha? Tak to jich vezmu pět!! ;)
Možná pak budu pritulnejsi nebo se minimalne budu usmivat, když si vzpomenu na tvoji radu, jak byt pritulnejsi :mrgreen:
Možná ji tim úsměvem vyvedu tak z konceptu, že mi ten protokol podepíše :lol:
S tim protokolem je to dobry nápad :palec:… Člověk se v tom placa pořád dokola a přes ten amok nevidí na špičku nosu…
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 21:44

@Elenloth … kazdy máme svoji pracovni deformaci ;).. Já trpím na strukturu, organizování a čísla ;)
Nechci nějak moralizovat, ale přijde mi nefer, dávat jako měřítko dite, ktere přijde do první třídy a umi počítat do 1000.
Chápu rozložení dovednosti žáků a vznik znamek. Ale jak mám vysvětlit v první třide plačící dceři, že je mezi poslednima? Ostatní chodili domu ve dvanáct, dcera tam byla do peti. Ukoly byly tak na hodku az dvě a pak spat…
Učitelka mi řekla, když jsem ji na tohle téma oslovila, že nemůže bránit nadanym dětem ve vývoji. Řekla jsem ji, proc dane dite nepreradi o třídu nebo dvě vys? Tam jeho vývoji bránit nebudou. Odpověď byla, že jeho recove schopnosti tak daleko nejsou.
Navrhla jsem nejake stop stranky… kazde dite, ať si jede svým tempem do určíte strany, ti rychlejší mohou dostat extra ukoly. A ne že bude rozdíl i dva pracovni sesity? Přece i pro ni to je lepší. Je jednodušší a efektivnější vysvětlit látku 16 dětem najednou, než každému individuálne…
Nepochodila jsem… :(… jen jsem se zmohla na řečnickou otázku." A kdy chcete ty nadane deti zastavit? Az Vam budou resit kvantovou fyziku ve ctvrte tride?"
Horko těžko jsem to s ni dohanela.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 22:23

@veria … Bezna státní v Německu… opravdu… :) zadna zvláštní ani speciální ani Waldorf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 22:29

@Patricia89 .. sakra… asi jsem zavarila Emimino… takovOÚ dlouhou odpověď jsem ti napsala a pak se to seklo a je to pryc :roll:
Kdy přecházela? Z nemecke školy na ceskou?… Manžel přišel do Německa v druhe třídě a bez jediného slova nemecky to taky zvládl a řeč dohnal… ale zatím je Bavorsko vyhledove do dvou tři let…
I tak by me zajímaly podrobnosti…cert nikdy neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.6.16 22:32
@Joannka1 píše:
Já ale nejsem přece zakladatelka :)

pardon, to byl úklep.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 22:44
@mayerka píše:
@badela trefovat se do dětí míčem je dost drsný… Pokud učitelka nezvládne děti zkrotit normálnějším způsobem, nemá dělat učitelku. Myslím, že jsem celkem přísná máma, vyžaduju slušný chování atd., ale zvládnu to jaksi i lepšími způsoby, a to se na učitelku rozhodně nehrnu… Takovou školu bych nedala a dítě přehlásila :nevim:

Paní ředitelka je trochu jiného „razeni“, ale moji dceru netrefuje, takze neresim… jen minule na rodicaku si před námi a ucitelkama stezovala, že paní ředitelka někoho trefila a osklive mu řekla „drz klapacku!“… :lol:
Ale souhlasim, klid ve třídě se dá resit a vyžadovat jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.6.16 22:54

@Daphnei Věřím, že jsou místa, kde mají mé foto (nebo aspoň jméno) místo terče na šipky. :mrgreen: Protože nejstrašnější je nášlapná bába, která svou nas. nezaměří na křik a vztekání, ale na konkrétní cíl.
Jak stárnu, tak lenivím a zaměřuju se na výsledek - scény fungují málokdy (respektive na požadovaný efekt je potřeba moc úsilí), jasné formulace, snaha o nepředpojatost a určitá představa o mých právech daleko líp.
Pět Ibalginů teda nevím :) Normálně to nejím, ve vypjatých chvilkách mi stačí jeden, ale netuším, jestli to není spíš placebo efekt. Ta růžová barva určitě taky dělá svoje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.6.16 22:55

@Daphnei V každém případě držím palce, ať k něčemu rozumnému dojdete!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
21.6.16 10:19
@Knihomyš píše:
@Daphnei V každém případě držím palce, ať k něčemu rozumnému dojdete!

Děkuji.. :kytka:, ale moc šancí tomu nedavam. Proste se zaridim po svem. Zbytek sešitu okopiruju a o víkendech to dceru naučím. Az tam se třídou dojdou a budou to mit aktualne za ukol, nechám ji to prostě jen opsat ať to chudinka nedela znovu :roll:… i když? :think:… jestli bude zlobit, tak to udělá znovu :mrgreen:
Dcera to bude umět, ja budu klidna a paní učitelka ať si zkouší co chce :lol:
Zbývá měsíc do konce školního roku a manžel bude mit ted dva měsíce dovolenou, takže to vse dopiluji k dokonalosti.. V září dostane prý novou učitelku, tak snad budeme mit vic štěstí :lol:
Jinak díky za podporu :kytka:
A na známku na vyvedceni se půjde zeptat manžel sám. Dostane instrukce a půjde :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
22.6.16 07:48
@jdukolem píše:
na Waldorfské škole to takto rozhodně! nechodí :roll:

Na státní taky ne. Tak se ptám, kde přišli k takovým „revolučním prvkům“, jako nemít rozvrh apod. A jediné dítě o kterém vím, že nemá rozvrh, nenosí domů žádné sešity a písemku píše od rána až do svačiny, tedy 2 vyučovací hodiny, je dítě, které dochází na Waldorf. Takže na nějakém waldorfu to tak opravdu chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
22.6.16 15:46

Čim vice to po sobe čtu, tim vic si uvedomuji, že už to lepší nebude. Sice dostane ve třetí třídě novou ucitelku, ale ve ctvrte třídě se zase budou ctvrtaci a tretaci sjednocování do jedné spolecne tridy. Takze zase na prd. Ctvrta třída je zde rozhodujici pro další skoly.
Včera jsme melo telefonicky rozhovor s učitelkou matematiky.
Na rozhovor z oci do oci si asi netroufne, jelikož ji všichni rodiče rozhorcene kontaktovali.
Paní učitelka napsala dopis, že koncept učebnice (pracovnich sesitu), ktere dva roky deti pouzivaji, odpovida známce 2-2,5… po telefonu nám oznamila, že pulka třídy dostane za tři a pulka za dvě. Mesic pred prazdninami. Jednicku na vysvedceni nedostane nikdo (jestli to je pravda, cert vi).
Testu napsali hodne, znamkuji se ted ty poslední dva. Castecne s ukoly navíc, ktere sice pry brali ve škole, ale na procvičování doma ještě nedošlo a asi nedojde. Paní učitelka si těmito nadstandardními úlohami chce obhajit lepší znamku/nebo potvrdit horsi.
Mezi řečí ji uteklo, že třídní tendruje dat dceři za tři z němčiny, jelikož její artikulace není perfektni… Známky z pisemek jsou mezi 1-2, podle učitelky pise a čte hezky - což je taky započítáno do celkove znamky, ale bůh ví proc - dcera dostane pravděpodobně za tri…
A ještě asi aby nás naštvala nám řekne, že máme byt na dceru maximálně pysni na to co dokázala a jak se enormne vyvinula…
Samozrejme ze jsme pysni, protoze si to všechno těžce vydělá a přesto neztratila zájem se učit něco noveho.
Jedine co nám vadi, je nepruhlednost znamek, chaos a dovolim si rict, že i castecna zaujatost.
Momentalne je to spíš, cepovat dceru s učením ještě více s nadeji, že bude další test, který napíše za jedna. Nebo ji nechat v klidu, protoze paní učitelky se už stejne rozhodly co dají na vysvedceni… protoze tak jako tak vzdy bude naše dcera to mlynske kolo, ktere to odnese…
Jsem nastvana a unavena… zvazuji dceři přihlásit v Čechách do skoly, učit ji doma a do Cech jezdit na prezkouseni :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
22.6.16 18:12

@Daphnei hmm, myslela jsem že v Německu je řád :think: Jsou opravdu zbytečně přísní. Jak to tam pak je s víceletým gymnáziem, s jakým prospěchem se tam děti dostávají? Nebo na jiné střední školy? Aby kvůli těm přísným známkám neměla problém se dostat na sš? Asi bych začala uvažovat v širším měřítku, jestli mi to za to stojí. Dcera je teda bilinguální?

Když jsme bydleli ve Francii, tak české děti tam chodily do školy normálně do francouzské a pak stejně jezdily na přezkoušení o prázdninách do Čech. Většina našich československých známých to takhle dělala. Nevím jaké měly výsledky v té fr škole. Naše děti byly ještě malinké když jsme se odstěhovali zpátky domů. Nyní jsme se dokonce v rámci ČR přestěhovali o pár km dál do města kvůli škole a školce, protože ta vesnická nestála za nic. Pokud se můžete alespoň trochu přesunout, tak by to možná nebylo k zahození. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
23.6.16 23:59
@Knihomyš píše:
@Daphnei Věřím, že jsou místa, kde mají mé foto (nebo aspoň jméno) místo terče na šipky. :mrgreen: Protože nejstrašnější je nášlapná bába, která svou nas. nezaměří na křik a vztekání, ale na konkrétní cíl.
Jak stárnu, tak lenivím a zaměřuju se na výsledek - scény fungují málokdy (respektive na požadovaný efekt je potřeba moc úsilí), jasné formulace, snaha o nepředpojatost a určitá představa o mých právech daleko líp.
Pět Ibalginů teda nevím :) Normálně to nejím, ve vypjatých chvilkách mi stačí jeden, ale netuším, jestli to není spíš placebo efekt. Ta růžová barva určitě taky dělá svoje :)

Jako kdyby jsi mi mluvila z duše :)… čim jsem starsi, tim vic me nebavi poslouchat „tu omáčku“. Proste jasne, strucne a k věci… Smalltalk je pro me utrpení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
24.6.16 00:18
@badela píše:
@Daphnei hmm, myslela jsem že v Německu je řád :think: Jsou opravdu zbytečně přísní. Jak to tam pak je s víceletým gymnáziem, s jakým prospěchem se tam děti dostávají? Nebo na jiné střední školy? Aby kvůli těm přísným známkám neměla problém se dostat na sš? Asi bych začala uvažovat v širším měřítku, jestli mi to za to stojí. Dcera je teda bilinguální?Když jsme bydleli ve Francii, tak české děti tam chodily do školy normálně do francouzské a pak stejně jezdily na přezkoušení o prázdninách do Čech. Většina našich československých známých to takhle dělala. Nevím jaké měly výsledky v té fr škole. Naše děti byly ještě malinké když jsme se odstěhovali zpátky domů. Nyní jsme se dokonce v rámci ČR přestěhovali o pár km dál do města kvůli škole a školce, protože ta vesnická nestála za nic. Pokud se můžete alespoň trochu přesunout, tak by to možná nebylo k zahození. :think:

Stěhování je díky uprchlicke krizi tezke… nejsou volne byty k pronajmu, resp jsou ale uplne někde mimo misu.. a kupovat? bůh vi, jak bude.
V Německu řád a pořádek je, ale je tak byrokraticky, že není vidět :roll:… myslim, že německý národ zdegeneruje.
Na studium tu není žádný tlak. Není vyjimkou, že ve 30 letech nemá ukoncene vzdělání… a to nemyslím lékaře a pravniky.
Začnou něco studovat, nelibi se mi - jdu jinam něco jiného studovat… Není problem.. když jsem jim vypravela, že v 18 +-1 rok má většina lidi u nas ukoncene vzdělání nebo pokračuje na vysokých skolach, tak se nemohli vzpamatovat..
O nějakém centrálním systému školství slyšeli jen ze zahranici.
Pul roku se ptame, kdo převezme třídu naší dcery, abychom zjistili reference/učebnice/ učební plán, do ted to nikdo neví.
Takže si stahuju a hledám osnovy pro tretaky v ČR, abych mela představu co je ceka, alespoň v matematice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.6.16 00:23

@Daphnei mně to nevadí poslouchat, ale nejsem schopná to produkovat.
Vždycky se mi to nekontrolovaně stočí k nějaké šílenosti. Na svém zcela prvním rande jsem rozebírala princip a důvody umělé inseminace skotu… a od tý doby se to se mnou táhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin