Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak známkování mi příde normální, a hlavně vy v tej tříde nejste nevíte co se tam odehrává, pokud nemaj pevnej zasedací pořádek tak si děti sednou jak chtěj a kolikrát prokecaj půl hodiny takže se nedivim že pak učivo nechápou a musí se doučovat doma
probírali jste to s ostatními rodiči? jsou všichni za jedno? pokud ne tak ten problém bude asi u vás, a takový že píšou víc testů za tejden, první den po prázdinách a podobně je taky normální…
@badela trefovat se do dětí míčem je dost drsný… Pokud učitelka nezvládne děti zkrotit normálnějším způsobem, nemá dělat učitelku. Myslím, že jsem celkem přísná máma, vyžaduju slušný chování atd., ale zvládnu to jaksi i lepšími způsoby, a to se na učitelku rozhodně nehrnu… Takovou školu bych nedala a dítě přehlásila ![]()
@Daphnei píše:
@veria … jo, normální nemecka základní škola…
První trida- 16 deti. V druhe třídě přibylo dalších 6 nových prvňáčků a jedna učitelka, aby se mohly o ne stridat
Takže dvě učitelky na 22 deti
ježiš… zlatý český školství…
@Daphnei píše:
Souhlasim… za vychování ditete si z odpovídáme my rodice… Ale respekt si musí zasloužit každý sám. Pokud učitelka necha chlapce první třídy do ni skoro kopl.. Její věc.
Pokud chtějí dozor rodičů, fajn… nainstalujte kamery do trid, ať se každý rodič přesvědčí sám on-line jak se jeho dite chova v jeho nepřítomnosti…![]()
@Tichošlápek píše:
@Daphnei a to ze ho napadne kopat do učitelky ti přijde normální?to mi právě přijde jako silné selhání výchovy. jinak ta škola mi zavání systémem ala Montessori a to se pak ti rodiče nesmí divit. Pokud je to běžná zakladka, tak mají dost zvláštní přístup. V prve radě bych se poradně prodychala, pak zasla za vyucujicimi a kdyby to nepomohlo, tak dceru preradit jinam
Montessori…???
Myslíš, že v Monte systému výchovy se kope do učitelek?
Učila jsem v Monte 14 let z 18 a nikdy do mě nikdo nekopal…no…tady bude chyba JINDE.
@Daphnei Koukám, že žiješ v Německu.
Asi toho moc nezmůžeš, budeš za migrantku, která pochází ze zaostalé země, a nechápe jejich super systém ![]()
@Daphnei píše:
@veria … jo, normální nemecka základní škola…
První trida- 16 deti. V druhe třídě přibylo dalších 6 nových prvňáčků a jedna učitelka, aby se mohly o ne stridat
Takže dvě učitelky na 22 deti
Njn…tak tady jsou asi rady mimo mísu…české a německé školství. Mají své „zvyky“ a „způsoby“. Asi ve všech státních školách stejné. Tady výměna školy asi nepomůže.
@SIMONA1234 reagovala jsem na jiný příspěvek a vůbec ne tak, ze se v monte do někoho kope
ale ze je selhání rodiče pokud dítě vůbec napadne kopnout do učitele
@Tichošlápek píše:
@SIMONA1234 reagovala jsem na jiný příspěvek a vůbec ne tak, ze se v monte do někoho kopeale ze je selhání rodiče pokud dítě vůbec napadne kopnout do učitele
Aha…já si to spojila s tím kopáním. Ty myslíš celkovou atmosferu? No, ani to mi nepřijde Monte. I tam je řád a rozhodně by učitelka nezakázala sčítání/odčítání pod sebou, když to ještě nebrali. V Monte by to brala jako výzvu, že je dítě připraveno „jít dál“.
@Knihomyš píše:
@Joannka1 Šikovná jak liška nejsem, ale asi jsem podobná povaha, možná nášlapnější
Za sebe doporučuji: 1) uklidnit se, 2) ujasnit si pro sebe (klidně písemně) co vlastně od učitelky chci - jaký má být výsledek našeho rozhovoru. Většinou to bývá nějaké vysvětlení, poskytnutí informací, případně příslib změny. 3) U samotného rozhovoru se vykašlat na emoce a jít tvrdě za svým cílem. Přiznávám, že si někdy předem vezmu Ibalgin, abych byla přítulnější.
Ideální je dělat z jednání zápis, který zúčastnění podepíšou, ale to se mi daří málokdy
Já ale nejsem přece zakladatelka ![]()
@SIMONA1234 ano, či možná spis to, ze dnes je moderní vzdělávat i jinak, ale ne každé dítě je toho schopné. Pracovala jsem pro společnost, která připravuje přijímací testy na sš apod a při přípravných kurzech na prijimacky si lektoři občas posteskli, ze s dětmi zvyklymi na jiný než klasicky styl výuky je více práce. Mamka učí ve školce a rodiče se ji často chodí ptát, zda je jejich dítě vhodné přihlásit na Montessori ZŠ - a u většiny dětí to spíše nedoporučuje, alespoň co jsem si všimla.
@Tichošlápek píše:
@SIMONA1234 ano, či možná spis to, ze dnes je moderní vzdělávat i jinak, ale ne každé dítě je toho schopné. Pracovala jsem pro společnost, která připravuje přijímací testy na sš apod a při přípravných kurzech na prijimacky si lektoři občas posteskli, ze s dětmi zvyklymi na jiný než klasicky styl výuky je více práce. Mamka učí ve školce a rodiče se ji často chodí ptát, zda je jejich dítě vhodné přihlásit na Montessori ZŠ - a u většiny dětí to spíše nedoporučuje, alespoň co jsem si všimla.
A to je klasická školka (kde učí maminka)??? Tam bych taky nedoporučila přestup na Monte. To je fakt nebe a dudy. Většinou do Monte školky přihlásí děti rodič podobně smýšlející. Je mu to sympatické, blízké. Pak to může fungovat i na ZŠ.
Ale mít dítě v klasické školce a chctít do Monte ZŠ…no…jde to, ale dře to…často…
Těm dětem chybí ten „základ“. Třeba moje dcera má Monte školku, ale naopak nastoupila do klasické ZŠ. Bez problému. Ale je fakt, že měli mooooc fajn učitelku ![]()
Vážně 90 minut? tomu se snad nedá ani věřit. Vždyť hodina má 45 minut, nepleteš se? A jinak souhlas - škola tam není proto, aby děti vychovávala, ale vzdělávala, vychovávat mají rodiče.
JInak na počátku 90. let, kdy chodil do školy můj syn do 2: třídy, tak takto počítali běžně, pamatuji si to. Druhá třída byla a asi stále je docela náročná.
@SIMONA1234 jj klasická školka - ale hodně rodičů pak chce dítě dat do monte školy. Taky mi to nedává moc smysl, ale možná se o to začali zajímat az na poslední chvíli a pak šíři paniku ![]()
No jo, tak v Německu to mají asi jinak.Ale je to tedy dost drsné. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.