Jak na ucitelku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7346
20.6.16 17:16
@Tichošlápek píše:
@SIMONA1234 ano, či možná spis to, ze dnes je moderní vzdělávat i jinak, ale ne každé dítě je toho schopné. Pracovala jsem pro společnost, která připravuje přijímací testy na sš apod a při přípravných kurzech na prijimacky si lektoři občas posteskli, ze s dětmi zvyklymi na jiný než klasicky styl výuky je více práce. Mamka učí ve školce a rodiče se ji často chodí ptát, zda je jejich dítě vhodné přihlásit na Montessori ZŠ - a u většiny dětí to spíše nedoporučuje, alespoň co jsem si všimla.

A to je klasická školka (kde učí maminka)??? Tam bych taky nedoporučila přestup na Monte. To je fakt nebe a dudy. Většinou do Monte školky přihlásí děti rodič podobně smýšlející. Je mu to sympatické, blízké. Pak to může fungovat i na ZŠ.
Ale mít dítě v klasické školce a chctít do Monte ZŠ…no…jde to, ale dře to…často… :mrgreen: Těm dětem chybí ten „základ“. Třeba moje dcera má Monte školku, ale naopak nastoupila do klasické ZŠ. Bez problému. Ale je fakt, že měli mooooc fajn učitelku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
20.6.16 17:56

Vážně 90 minut? tomu se snad nedá ani věřit. Vždyť hodina má 45 minut, nepleteš se? A jinak souhlas - škola tam není proto, aby děti vychovávala, ale vzdělávala, vychovávat mají rodiče.
JInak na počátku 90. let, kdy chodil do školy můj syn do 2: třídy, tak takto počítali běžně, pamatuji si to. Druhá třída byla a asi stále je docela náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.6.16 17:58

@SIMONA1234 jj klasická školka - ale hodně rodičů pak chce dítě dat do monte školy. Taky mi to nedává moc smysl, ale možná se o to začali zajímat az na poslední chvíli a pak šíři paniku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
20.6.16 19:00

No jo, tak v Německu to mají asi jinak.Ale je to tedy dost drsné. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 19:22
@SIMONA1234 píše:
Toto si vydupali mimo jiné i rodiče…od převratu v roce 89. Nic pevného…nedej bože řád ve výchově…bože chraň před zasedacím pořádkem…individuální přístup ve všem. Nic frontálního…Nic co by připomínalo zastaralé školství. Ano, někdy je to pak problém a chaos…no.

Já jsem pro pořádek a řád… 8)
U známe je to ještě lepší. Tam dostali pracovni sesity, a..mile deti, vyberte si nejake číslo a tim můžete zacit. Někomu se líbila šestka, začal psát sestku. Někomu čtyřka, naučil se psát čtyřku :mrgreen:
To je paráda, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 19:30
@1sun píše:
@Kattynka000 souhlasí´m s Vámi, tohle taky nechápu. Celé mi to přijde postavené na hlavu. Zašla bych do školy, pokud bych nepochodila, zažádala bych o přestup na jinou školu, kde je nějaký řád. Tohle jsem v životě neslyšela.

Já bych brala ze školy hned. Ale je to prast jako uhod. Frontální výuka se tady nepratikuje. Tuhle jsme vybrali, jednak že říkali ze je dobra, že je mala a relativne i ticha a není tam tolik Turku, tedy uprchlíků… a jede přímý spoj autobus. Ostatní jsou s přestupy a to by asi v první ani na začátku spis nedala…
Joo… a nektere deti mají ve třídě vlastni sluchátka a la Rohlík z Vesnicko má středisko v :mrgreen: :mrgreen: protoze ve třídě je tak hlucno, že se nemohou soustředit na práci :mrgreen:..se smeju i když je to spíš k pláči

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 19:32

@badela … nejen, že každý stát má jine školství. Ale i v rámci města učí kazda škola jinak… u nás kazda třída jinak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
20.6.16 19:54

@Daphnei 8o no to bych se snad kvůli té škole přestěhovala zpátky do Čech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
20.6.16 19:57
@Daphnei píše:
Já jsem pro pořádek a řád… 8)
U známe je to ještě lepší. Tam dostali pracovni sesity, a..mile deti, vyberte si nejake číslo a tim můžete zacit. Někomu se líbila šestka, začal psát sestku. Někomu čtyřka, naučil se psát čtyřku :mrgreen:
To je paráda, co?

Mazec…no. Tak hlavně jestli proberou VŠECHNA čísla…aby to nebyla třeba diskriminace čísla 5… 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 20:22
@Elenloth píše:
To zní jako nějaká alternativní škola, rozhodně to není běžná základka. Ovšem úroveň vašeho vyjadřování taky něco napovídá, takže si nejsem jistá, jestli je všechno tak, jak to zde prezentujete.
A ano, škola není od toho, aby vychovávala vaše děti.
Nebylo by nejjednodušší si prostě, normálně a slušně promluvit s těmi učitelkami?

Děkuji za Váš názor. Samozrejme, že muj popis není objektivni. Jelikož jsem zainteresovana a jelikož se snažím svoji dceři pomoci, tak vnímám vse subjektivne, což se umocňuje mym silnym materskym instinktem a mym zoufalstvim. Protoze ať delam co delam, nikdy to není dost.
Došlo to tak daleko, že i na dovolene pise dcera každý večer povinne min. dvě vety, protoze vim, že první den po prázdninách budou psát sloh „Co jsem dělala o prázdninách“.. (Faktor Big Brother watching you - pominu)
O příkladech a diktatech a cteni nemluvím - ty patří k tomu.
Při nákupu her hodnotim didaktickou hodnotu hry :roll:
Ale i když se Vam úroveň mého psaného projevu nelibi, nemusí to nic znamenat… ;)… protoze i ja jsem člověk a nestydím se přiznat, že pod tíhou afektu, únavy, hladu, nachlazeni a starosti o druhe dite, kterému se prorezavaji další zuby, jsem pouzila druhove označení savce, který svou morfologii neodpovídá naší paní učitelce…
Hezký večer :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 20:27
@badela píše:
@Daphnei 8o no to bych se snad kvůli té škole přestěhovala zpátky do Čech.

No, nestras… už nedávno tu padl návrh přestěhovat se na hranice s ceskem :lol:
Proste jsem už unavena s nima bojovat… at peruju mladou jak chci, stejne přijde něco na co jsem ji nemohla pripravit.
Nebaví me byt ta „tvrda mama“,ktera porad nad ni sedi a nutí ji se učit i o prazdninach… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 20:45
@SIMONA1234 píše:
Mazec…no. Tak hlavně jestli proberou VŠECHNA čísla…aby to nebyla třeba diskriminace čísla 5… 8o :mrgreen:

Nebo muzou zkusit říct, že z náboženských důvodu se nebudou učit např 6…tady je to tak politicky korektni, že by to i prošlo :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
20.6.16 20:58

@Joannka1 … samozrejme, že s tebou souhlasim. Škola je od toho, aby vzdelavala… tak proc musím dceři vysvětlovat latku, když učitelka není schopna si zjednat klid na vyuku. Chlapci zlobili, holky nerozuměly výkladu, učitelce asi praskly nervy a řekla, „ať vás to naučí rodice.“.
Nejde o to co rekla reditelka, ale co a jako první řekla :roll:
V podstatě je to sumak, jen jsem chtěla poukázat na to, že ředitelka nebude „ten spravny hrob“, na kterém se muzu vyplakat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
20.6.16 21:04

@Daphnei OK. Ten přežvýkavec byl nekorektní, ale stane se.(jsem teď čerstvě odstátnicovala na učitelství pro střední školy, tak jsem asi cíťa, no :oops: ) Já jsem nevěděla, že se jedná o školu v Německu. Jinak bych se nevyjadřovala, protože do jejich systému vůbec nevidím.
Nevíte třeba jak jsou na tom starší děti? Přecejenom to musí taky nějak absolvovat a mít nějaké výsledky, ne? Nebo se tam běžně takhle šrotí a nervujou všichni? Co úspěšnost žáků této základky na středních školách? Nám se ten systém může zdát ujetý, ale třeba to nakonec nějak funguje, pokud jsou v tom ty děti od mala. Ale nevím, jsou to jen mé myšlenky.

• Citovat
  • Upravit
49159
20.6.16 21:12
@Kirbisek píše:
To mluvíš o nějaké škola typu Waldorf nebo tak?

na Waldorfské škole to takto rozhodně! nechodí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin