Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den je to asi divné ale potřebují poradit mam tento týden jet za svým tatkou a bude to výborný týden ale mám vsi nikdo kromě me to neví a já nevím jestli mu to říct a nikam nejet nebo to říct az potom týdnů prosím poradte vsi mám vážně hodně a mám k němu jet už da tři dny
@martina sysova musíš to říct hned nejlépe mamce ať ti něčím na vši umyje hlavu. A chce to vybírat hnidy jak píše paní výše v příspěvku
Zdarvím všechny zoufalé maminky, které bojují s veškami! My je dostali od sousedů, ve čtvrtek a v pondělí jsme měli jít konečně poprvé do školky
Dcerka byla pěkně nešťastná, ale pustit jsem jí prostě nemohla… V pátek jsme šli do lékárny, koupili všemi opěvovaný Parinit, úplně k ničemu, po působení, nechala jsem zapařit 2 hodiny, vši lezli jako by jsme na ně nic nedali. Poté jsme koupili Cappisan, ten je aspon zahubil, ale hnídy ani náhodou, ráno jsme se vzbudili a nové byly na světě. Dcerce jsem i žehlila vlásky, ale bez úspěchu a hlavně u toho plakala, má dlouhé kudrnaté vlásky, no ted už ne, musela jsem jí je zakrátit, abych jí tolik při vyčesávání netahala. pak nám poradili psí šampon, koupila jsem přímo na parazity, přidávala Alpu, ale také bez úspěchu. Další babská rada byla teplý octový zábal, ale jak malá měla podrápanou hlavičku od věčného škrábání, šíleně jí to pálilo, ale vydržela, nechali jsme asi 4 hodky pod igelitem a ručníkem pařit, pomohlo to jen při vyčesánvání, ale vešky žili
Už jsem byla zoufalá, chytla jsem je i já, šla jsem tedy na blondato, aminiak je zahubil účině, ale co dcerka? Té ve 4 letech nemůžu obarvit hlavu… Obvolávali jsme všechny možné známé, četli různé přísvěvky, vše vyzkoušeli, až nám strýc poradil Orthosan pro psy, zní to šíleně, ale je FAKT účinný a oddychla si i peněženka, dala jsem za něj v lékárně 70kč. Máme konečně klid!!! A můžeme jít konečně do školky!!!
Maminky a nemusíte miláčky trápit šíleným vyčesáváním, lehce se vyčešou i hnídy
Přeji hodně štěstí a snad Vám zabere stejně účinně jak nám
Zdravím všechny bojovníky proti vším! Čtyři roky ve školce jsme vším odolali a teď jsme se s nimi setkali! Jestli je chytla už ve škole nevíme trvalo nám dlouho než jsme na to přišli! V lékárně jsem koupila Pedicul Hermal a namazala celou rodinu. Pak jsem ještě na netu našla radu smíchat olej a francovku a druhý den ještě namazala. Nejvíce vší mám já s dcerou, muž se tomu vyhnul je stříhaný mašinkou. Z dvouletých dvojčat se to nevyhnulo dceři, syn měl asi 3 kusy! Jemu se hlava nedala pořádně prohlídnout nedržel, tak šel na mašinku. Ještě než jsem Pedicul sobě namazala vyčesávala jsem si vlasy nad vanou abych viděla jak ta veš vypadá vyčesala jsem jich asi 20 byla to hrůza! Po použití přípravků vši asi zdechly, ale néé však všechny hnidy!!Holkám prohlížím hlavy včera jsem té starší vlasy prohlížela skoro 3 hodiny a to je nemá nijak extra dlouhý a hustý!! Malá mi sedí na klíně a brečí mi u toho a cuká vydrží jen chvilku. Hnidy jsou blízko u hlavy a na vlasu jak přilepený a musím je stáhnout nehtem a po zmáčknutí jich spousta praskne, takže všechny nezdechly!! Moc by mě teda zajímalo jak je vyčesáváte vždyť to tím všiváčkem nejde? Ještě jsem se tady dočetla něco o nymfách proboha co to jéé ono je toho víc co z toho vyleze?!!! Za názory a rady předem dík.
@Monka2 Nám na vši nejlépe pomohl ortosan, ale pozor ne klasickej šampon, ale ta pěna(on je to taky šampon, ale napěněný) Nechala jsem ho holce působiot cca 5minut a i hnidy chcíply. Projistotu ji vlasy vezmu žehličkou. Hnidy vyčesávat nejdou, nebo jen minimum. Holka má vlasů hodně, dlouhé a ještě k tomu takovou barvu „pochcaný slámy“ takže na tom nejsou vidět. Vybírat je bylo nemožný.
Jinak nymfa je mladá veš ještě v pubertě-jsou světlejší-teda myslím.
No, minulej rok je měla každou chvilku
já nedělala nic jinýho než prala, desinfikovala, teďkom jsem řekla, že orthosanem si každý hlkavu umyje 1× týdně už preventivně - ten tea tree oil jak se říká, že je dobrý jako prevence vůbec nezabírá. ![]()
My je taky horko těžko vyčesávali
je to hnus!!! Vyčestat nám šli dobře po octové vodě, ohřejte ho, namíchejte s trochou vody, naneste na hlavu a aspon půl hodky nechte pod igelitem zapařit, pak jdu lépe, počítejte s tím, že minimálně týden budete vyčesávat ![]()
Chudinky děti!!! Pak máme ještě ozkoušený Efektiv, je to sprej a tim jsme se toho zbavili i bez šíleného vyčesávání! Přeji pevné nervy ![]()
@mekynec hledala jsem na netu, ale nikde jsem nenašla
Nemůžes mi prosím dát odkaz kde je, abych věděla co koupit??? Sice doma je teď čisto, ale velká do školy, malá do školky, myslím, že dřív či později budem mít zas problém
Tak abych byla připravena ![]()
Dravím
zde je odkaz http://www.lekynainternetu.cz/…k-proti-vsi/ nevím, jestli seženete… nám ho přivezla sousedka z Prahy… ale je faaaakt účinný ![]()
Opět zdravím a prosím o pomoc. Jedeme druhé kolo vší jsme se nezbavili!! Už jsem zjistila jak vypadá ta veš v pubertě - nymfa a vypadá jak lupy, takže je to opravdu problém rozpoznat! V drogerii jsme koupili Diffusil ve spreji na psy s obsahem Carbarylu to je prej ta ničící látka. Aplikace děs a hrůza měla jsem co dělat abych to udýchala a vlasy rozčesala! Starší dcera to musela taky vydržet, ale u mladší jsem do toho teda nešla. Vzpomněla jsem na sousedku říkala že si preventivně něco dávali, tak jsem šla žebrat. Půjčila mi Predator Parazit, ale tam jsem se dočetla, že je to až od 3 let, tak jsem váhala jestli to malé dát(2roky), nebo nastříkat ten sprej a radši jsem zvolila toho Predatora. Nejdříve se nanese sérum, nechá působit, smeje a pak nanese šampon zase nechá působit a smeje. Myslím, že se toho takhle dost vymeje. Sérum tam bylo už jen na jednu hlavu dala jsem malé a já se starší jsme si dali potom Diffusilu aspoň ten šampon. Problém je v tom, že pořád nacházím ty nymfy a nevím jestli jsou živý, nebo néé!!! Živá hnida při zmáčknutí lupne a ta dospělá veš taky to jsem měla možnost zjistit, ale co ty mladý mrchy!! Pokud někdo poradí tak předem Díík.
Ahoj, mam vsi 2roky :/ nemuzu se jich zbavit pouzila jsem snad vsechny sampony, spreje, babske rady, barveni vlasu, zehlicku, psi sampony a nic furt dokola se objevuji po pouziti pripravku se do tydne max.do 14ti dni znovu objevi. Uz jsem z toho zoufala poradil by mi nekdo neco ucinyho? Vlasi sem uz nekolikrat zkratila prostrihala hnidy mi vybral manzel ale jak uz jsem psala do tydne ay 14ti dnu se objevi znovu dekuju za odpoved
Musíš komplet všechny lůžkoviny a všechno, s čím jsi přišla do styku, vyprat minimálně na šedesátku… Dělala jsi to??
Kdyz prinesla dcera vsi ze skolky, precetla jsem spoustu clanku a zjistila ze jedna z ucinnych latek je ve frontline sprayi na psy. Ano, neschvaleno pro lidi ale kdyz se roky pouziva ortosan na psy, rozhodla jsem se misto vselijakych hroznych procedur vyzkouset. Jednou jsem nastrikala (vlasy jsem ten den nemyla). Pripravek zustava v kuzi (nepřejde do krve) a tak se zrejme nove vylihle vsi take postupne vyhubily. Hnidy uz v te dobe mela ale zivou ves jsem od te doby nepnasla. Nelituji a pouzila bych ho zas, presto ze neni urcen na lidi.
U vší je problém ten, že hnidy musíš vybrat nebo zlikvidovat ručně a to se ne vždy povede. vyzkoušela jsem vše, jediné co pomohlo 3-5× denně vyčesávat živé vši a jednou za 7-10dnů dát nějaký přípravek na bázi oleje. veškeré přípravky působí na živé vši, ne na hnidy(moje zkušenost). za cca 7 dnů je veš vylíhnutá z hnidy schopna plodit další… proto se ti objevují znovu. když jsem vyčesala poslední jedinou živou veš, věděla jsem, že je konec. jakmile jsou 2 - mohou spolu kopulovat a tím tvoří další vši. veškeré přípravky působí na živé vši, ne na hnidy(moje zkušenost). ale tady jsem četla o alpě na vlasy a myslím zabalit. zkus pohledat, prý to zaručeně pomáhá.
Já přispěju s naší zkušeností. Dcera na konci července donesla vši od sestřenice, která byla předtím na táboře (s nikým jiným v té době nebyla). Zjistila jsem to dost pozdě, až po tom, co se neustále drbala a říkala že jí svědí hlava, nikdy předtím je neměla, tak mně to nenapadlo. A v ten samý den je manžel našel i u mě
. Hned jsem sobě i dceři umyla hlavu šamponem a přidala do něj pár kapek TT oleje a vyčesala jsem mrtvou dospělou veš. Pak manžel zajel koupit do lékárny Diffusil spray a nastříkala jsem to dceři a manžel mně. Pak jsme si hlavu umyly normálním šamponem a vyfénovaly horkým fénem. Druhý den jsem dceři vytahala z vlásků asi 90 hnid. Já neměla moc, jen pár. Další den jsem sobě hlavu natřela olejem smíchaným s Alpou a zabalila do igelitu. Nechala jsem to asi 2 hodiny působit a opět smyla šamponem a vyfénovala. A opět jsem dceři vyčesávala hnidy, tentokrát jich mohlo být snad 150
Další den jsem jí hlavu natřela též Alpou s olejem a zase nakonec vyfénovala horkým fénem. No a po 6 dnech od prvního použití Diffusilu jsme si obě ještě nastříkaly znova Diffusil a pak umyly a vyfénovaly vlasy a najednou bylo po hnidách, sem tam jsem dceři našla (nebo mně manžel) ještě pár suchých ale z těch už se žádná živá nevylíhla. Takže jsme se asi za týden konečně zbavily vší.
Myslím že důležité je to vytahání vší z vlasů, protože stačila jedna jediná zapomenutá živá a dcera měla opět vylíhnutou malou vešku (asi 5 den od zjištění)