Jak na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3359
30.7.14 18:15
@matyldaa píše:
Prosím holky o radu.Dcerka přinesla ze školy vši a nemůžeme se jich zbavit.Šampony ,balzámy vše jsme vyzkoušeli a nic.Řekla bych že ani tak vši jako hnídy..Nemáte nějakou babskou radu jak ty hnídy zlikvidovat?? :,( :,( :,( Jsem už z toho celkem neštastná :roll: Trvá to už 3 týdny..Díky moc..P :* :*

Nevím co radili ostatní…
Kluk měl ve škole. Na hnidy je nejlepší vyčesávat tím hřebínkem, dělala jsem 3× za den, alespoň týden. Koupili jsme přípravek na psy (měli jsme kde co a nic jiného nezabralo :roll: ). Ještě je dobré pokud koupíš psí šampón kápnou ho do vašeho, ať to pořád odpuzuje a často vlasy mýt.
Jo a ty hnidy se vždy vlastně vylíhnou a ty je vyčešeš, ale fakt musíš často…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.8.14 17:11

Ahoj, zrovna tady sedím s hlavou plnou majonézy a už si zoufám. Dcera přinesla z tábora vši a už tři týdny s nima marně bojujeme. Zkoušely jsme už snad úplně všechno: žehličku, barvu, Orthosan, Diffusil, tea tree oil, Paranit, přípravek na vši…no na co si vzpomenete. Taky nám všem vlasy vybírám každý den. Mám ale pocit, že stačí jediná zapomenutá hnida a je to tu zase.
Takže jsme si naplácaly na vlasy majonézu a doufáme.
Dám vědět, jak jsme dopadly. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
17.8.14 21:47

@Rezzie dobrý den, dejte vědět já dneska našla dceři hnidy ale veš jsem teda nenašla, nechápu. Koupila jsem paranit a aplikovala tak zítra odpoledne kouknu a budu vybírat hnidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
17.8.14 21:49

A taky je dulezite vyprat cele lozni pradlo, cepice atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
17.8.14 21:50

Nám pomohl Orthosan :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
17.8.14 21:52

Nejhorší je že nevím kde to mohla chytnout byla ted týden u rodič a styk bez dětí a ted co jsem to zjistila se já můžu udrbat, je to hnus a bojím se abych to neměla taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.14 21:54

Je tak v tom nejsem sama. Vcera jsem dceri nastrikala hlavu frontlinem - a fakt jsem nesetrila a vyprala co se vyprat da :roll: vse doma vyluxovala a nastrikala bio killem - pry to hubi vse v domacnosti. Taky si vydrbala hlavu ortosanem a pry svwdeni ustalo, ale do dalsiho myti ktere bude taky ortosanem budem poctive vlasy zehlit. No je to teda masakr zbavit se jich ve skolnim roce jsem bojovala kazdou chvilku :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.14 21:57

Jinak pri predstave, ze je bude nosit kazdou chvilku dost vazne premyslim, ze ji necham ostrihat na kratko. Kdyz jsem byla mala a donesla vsi mama mi umyla hlavu, prebrala a vse vyprala a byl klid - ted se jich zbavit je daleko tezsi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
17.8.14 21:58

@Uju mám z toho hrůzu a říkám si jak sama u sebe zjistím popřípadnou veš když jsem s dcerou sama :-( ach jo
Mslíte žehlit jí vlasy žehličkou? a nedostanu t potom já kyž si budu žehlit vlasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.14 22:04

Ja myslim ze se ty potvory z zehlicky neprenesou :nevim: teda v to doufam. Taky pry pomaha fenovani ale myslim, ze zehlicka bude ucinejsi. Jo a tay jsem na webu cetla, ze hnidy co jsou dal jak 2 cm od hlavy nemaji sanci na vylihnuti - nevite nekdo co je na tom pravdy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.14 22:09

Jinak ja je od dcery taky jednou chytla prisla jsem na to tak, ze kdyz me svrbela hlava procesala jsem se nad vanou vsivackem 8o - to doma zavladla tezka panika :lol: jsem se tim biokillem postrikala taky- i kdyz to neni na lidi ale predstava, ze mi ty hnusy behaj v hlave byla hrozna. Ted jsem jeste vzpomela pry pomaha petrolej a zabal, ale muzou na to byt hnusne alergicke reakce-tak jsem nezkousela bo se bojim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
17.8.14 22:09

@Uju Jo to jsem ted taky četla že to jsou mrtvé hnidy. Mě v lékárně vysvětlovala že nějaké přípravky zabijí hnidy i vši ale že pokud ty hnidy jsou mladé a dobře zakuklené že je to nezabije a proto se musí vyčesávat z hlavy pryč a ty hnidy dál u hlavy buduou asi právě ty mrtvé co pak rostou s vlasem a proto jsou dál od hlavy, to si myslím já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.14 22:15

Aha :think: no tak pokud by to tak bylo-to bych se nezlobila. Jinak ja mam v planu dceri hlavu vydrbat otrosanem jeste alespon 4× aby ty co se vylihnou zase chciply a doufam, ze nesthnou nic novego naklast :nevim: jinak sorac za preklepy, datluju z tabletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.8.14 09:42

Tak zatím to vypadá, že majoonéza zabrala!!!
Ještě se nikdo nedrbeme. A teď jdu vybírat hnidy. Chjo.
Už jsem uvažovala, že nás dám ostříhat, ale tomu bych se chtěla vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
18.8.14 10:27

Bojujeme už docela dost dlouho. Já se barvím každých 5-6 týdnů a vůbec ještě jsem viděla jak si v té barvě lezly. Taky když jsou bez amoniaku… Psí šampon, pěna, paranit a nevím co vše se už kupovalo a s dětma se toho ne a ne zbavit. Tak dnes na noc zkusíme tu alpu, vodu a olej. A jak tu někdo psal o těch hnidách dál jak 2 cm od hlavy, vylíhnou se. Jen když je blíž jak dva cm, tak někde pochoduje živá. Dnes třeba, takovou dobu jsem dětem živou nenašla. A dnes? Jednomu 6 a druhé 8. To už není normální. Doufám, ealpa zabere a už jim kapu do celého šamponu olejíček, ať máme prevenci. Máme tu z justu. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí