Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@matyldaa píše:
Prosím holky o radu.Dcerka přinesla ze školy vši a nemůžeme se jich zbavit.Šampony ,balzámy vše jsme vyzkoušeli a nic.Řekla bych že ani tak vši jako hnídy..Nemáte nějakou babskou radu jak ty hnídy zlikvidovat??![]()
![]()
Jsem už z toho celkem neštastná
Trvá to už 3 týdny..Díky moc..P
![]()
Nevím co radili ostatní…
Kluk měl ve škole. Na hnidy je nejlepší vyčesávat tím hřebínkem, dělala jsem 3× za den, alespoň týden. Koupili jsme přípravek na psy (měli jsme kde co a nic jiného nezabralo
). Ještě je dobré pokud koupíš psí šampón kápnou ho do vašeho, ať to pořád odpuzuje a často vlasy mýt.
Jo a ty hnidy se vždy vlastně vylíhnou a ty je vyčešeš, ale fakt musíš často…
Ahoj, zrovna tady sedím s hlavou plnou majonézy a už si zoufám. Dcera přinesla z tábora vši a už tři týdny s nima marně bojujeme. Zkoušely jsme už snad úplně všechno: žehličku, barvu, Orthosan, Diffusil, tea tree oil, Paranit, přípravek na vši…no na co si vzpomenete. Taky nám všem vlasy vybírám každý den. Mám ale pocit, že stačí jediná zapomenutá hnida a je to tu zase.
Takže jsme si naplácaly na vlasy majonézu a doufáme.
Dám vědět, jak jsme dopadly. ![]()
@Rezzie dobrý den, dejte vědět já dneska našla dceři hnidy ale veš jsem teda nenašla, nechápu. Koupila jsem paranit a aplikovala tak zítra odpoledne kouknu a budu vybírat hnidy
Nejhorší je že nevím kde to mohla chytnout byla ted týden u rodič a styk bez dětí a ted co jsem to zjistila se já můžu udrbat, je to hnus a bojím se abych to neměla taky
Je tak v tom nejsem sama. Vcera jsem dceri nastrikala hlavu frontlinem - a fakt jsem nesetrila a vyprala co se vyprat da
vse doma vyluxovala a nastrikala bio killem - pry to hubi vse v domacnosti. Taky si vydrbala hlavu ortosanem a pry svwdeni ustalo, ale do dalsiho myti ktere bude taky ortosanem budem poctive vlasy zehlit. No je to teda masakr zbavit se jich ve skolnim roce jsem bojovala kazdou chvilku ![]()
Jinak pri predstave, ze je bude nosit kazdou chvilku dost vazne premyslim, ze ji necham ostrihat na kratko. Kdyz jsem byla mala a donesla vsi mama mi umyla hlavu, prebrala a vse vyprala a byl klid - ted se jich zbavit je daleko tezsi ![]()
@Uju mám z toho hrůzu a říkám si jak sama u sebe zjistím popřípadnou veš když jsem s dcerou sama
ach jo
Mslíte žehlit jí vlasy žehličkou? a nedostanu t potom já kyž si budu žehlit vlasy?
Ja myslim ze se ty potvory z zehlicky neprenesou
teda v to doufam. Taky pry pomaha fenovani ale myslim, ze zehlicka bude ucinejsi. Jo a tay jsem na webu cetla, ze hnidy co jsou dal jak 2 cm od hlavy nemaji sanci na vylihnuti - nevite nekdo co je na tom pravdy???
Jinak ja je od dcery taky jednou chytla prisla jsem na to tak, ze kdyz me svrbela hlava procesala jsem se nad vanou vsivackem
- to doma zavladla tezka panika
jsem se tim biokillem postrikala taky- i kdyz to neni na lidi ale predstava, ze mi ty hnusy behaj v hlave byla hrozna. Ted jsem jeste vzpomela pry pomaha petrolej a zabal, ale muzou na to byt hnusne alergicke reakce-tak jsem nezkousela bo se bojim
@Uju Jo to jsem ted taky četla že to jsou mrtvé hnidy. Mě v lékárně vysvětlovala že nějaké přípravky zabijí hnidy i vši ale že pokud ty hnidy jsou mladé a dobře zakuklené že je to nezabije a proto se musí vyčesávat z hlavy pryč a ty hnidy dál u hlavy buduou asi právě ty mrtvé co pak rostou s vlasem a proto jsou dál od hlavy, to si myslím já
Aha
no tak pokud by to tak bylo-to bych se nezlobila. Jinak ja mam v planu dceri hlavu vydrbat otrosanem jeste alespon 4× aby ty co se vylihnou zase chciply a doufam, ze nesthnou nic novego naklast
jinak sorac za preklepy, datluju z tabletu
Tak zatím to vypadá, že majoonéza zabrala!!!
Ještě se nikdo nedrbeme. A teď jdu vybírat hnidy. Chjo.
Už jsem uvažovala, že nás dám ostříhat, ale tomu bych se chtěla vyhnout.
Bojujeme už docela dost dlouho. Já se barvím každých 5-6 týdnů a vůbec ještě jsem viděla jak si v té barvě lezly. Taky když jsou bez amoniaku… Psí šampon, pěna, paranit a nevím co vše se už kupovalo a s dětma se toho ne a ne zbavit. Tak dnes na noc zkusíme tu alpu, vodu a olej. A jak tu někdo psal o těch hnidách dál jak 2 cm od hlavy, vylíhnou se. Jen když je blíž jak dva cm, tak někde pochoduje živá. Dnes třeba, takovou dobu jsem dětem živou nenašla. A dnes? Jednomu 6 a druhé 8. To už není normální. Doufám, ealpa zabere a už jim kapu do celého šamponu olejíček, ať máme prevenci. Máme tu z justu.
![]()