Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím holky o radu.Dcerka přinesla ze školy vši a nemůžeme se jich zbavit.Šampony ,balzámy vše jsme vyzkoušeli a nic.Řekla bych že ani tak vši jako hnídy..Nemáte nějakou babskou radu jak ty hnídy zlikvidovat??
Jsem už z toho celkem neštastná
Trvá to už 3 týdny..Díky moc..P
![]()
z okoli vim ze bajecne a stoprocentne zabiraji pripravky pro psy ![]()
Ahoj. My je měli před 3 lety v létě. Použili jsme Difusil H forte (sprej z lékárny) a po první aplikaci byly pryč. Ale každá aplikace probíhá ve dvou fázích - hned se zabijí vši, za týden se to musí opakovat, aby se zahubily případné vylíhnuté hnidy. Manžel má vlasy hooodně dlouhé (do pasu) a vší měl nejvíc, tak ten si kúru ještě jednou zopakoval. Já s dcerou jsme se toho zbavily hned.
kolik je dcerce??mamka segře obarvila hlavu jejím odstínem a bylo po problému
Jinak jsem slyšela, že pomáhá žehlička na vlasy, barva na vlasy a psí šampon (ten ale doktoři nedoporučují, zvlášť pro děti). No a nebo do hola, to je taky stoprocentní
.
@dituleska píše:
kolik je dcerce??mamka segře obarvila hlavu jejím odstínem a bylo po problému
U nás taky jediný způsob jak jsme se jich zbavili.
![]()
Já jsem ji taky obarvila ve druhé třídě. Protože nic jiného nezabralo.
jj taky segře bylo málo.Nebarvila hlavu radikálně ale přírodním odstínem
pamatuju si, že když jsem je jak malá přinesla ze školky, tak mi mamka něčím smradlavým umyla hlavu a pak seděla a poctivě vybírala všechny hnídy. stejně tak sestře s vlasy do pasu.
jinak jsem slyšela ve školce babskou radu napatlat hlavu majonézou, zabalit do igelitu, nechat působit dvě hodiny a pak umýt. ale to vybírání je potřeba každopádně… a za týden zopakovat.
ať se jich brzy zbavíte!
@matyldaa píše:
Prosím holky o radu.Dcerka přinesla ze školy vši a nemůžeme se jich zbavit.Šampony ,balzámy vše jsme vyzkoušeli a nic.Řekla bych že ani tak vši jako hnídy..Nemáte nějakou babskou radu jak ty hnídy zlikvidovat??![]()
![]()
Jsem už z toho celkem neštastná
Trvá to už 3 týdny..Díky moc..P
![]()
Zkoušeli jste Paranit? Z lékárny ? Nám zabral … no a vyvařit veškerý lůžkoviny, vytepovat čalounění atd…
moje holky mely vsi loni,prostredek na psy nezabiral,spesl sampon navsi nezabral az nakonec politi hlavy francovkou,pak do igelitu a pres to rucnik,dve hodky a bylo po vsich
@Sisulík píše:
no a vyvařit veškerý lůžkoviny, vytepovat čalounění atd…
To jsem teda nedělala, ani jsem nevybírala hnidy (páč stačí jedna jediná zapomenutá a je to nanovo). Akorát jsem umyla hřebeny.
Jo a podle jednoho pořadu v TV je další možnost (odvšivení bytu) na 2 dny odjet z bytu, páč veš po 2 dnech bez potravy nepřežije
.
U nás ve škole řádí vši pořád.
Prostě ti roznašeči to nelikvidují a ostatní aby se z toho zbláznili. Paranit dobrý, ale jako prevence je nejlepší při každém mytí vlasů kápnout do šamponu pár kapek tee trea oil ( nevím, jestli to píšu dobře ) a nebo pár kapek psího šamponu smíchat s normálním. Ale olejíček je lepší, od té doby máme klid i když vši řádí dál.
Já je chytla ve svých 34 vloni. Byl to šok. Nikdo v rodině je neměl, ani děti. Mamka mi umyla asi 2× hlavu lihem, tím klasickým na miminkovské pupíky, pak mi kontrolovala hlavu asi 14 dní a vybírala hnidy. Tím lihem se také zadusily, ale pro jistotu, kdyby se nějaká objevila živá, vzala by mi hlavu zase lihem. A fakt to zabralo. Nalihovat, zabalit do igelitu aspoň na 15 minut, opláchnout a vyčesávat. Přeju pevné nervy.