Jak na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
4.6.15 19:42

Ja dnes zjistila že mam vši zřejme od bratra maleho… mamka vytahla nejaký olejik Pedicap OL v lekarne 172 kč bacha v DM 270 ješte než přípravek doputoval do lekarny tak jsem dala slivovicový zabal na 3 hod po te za mokra vyčesavala vypadly uplne mrtvé nektere rozleptané… pak umyla hlavu aparitem nebo nečím takovým na pejsky vyfoukala horkým fenem… a pak opět vyčesaní a nic ale jeste nanaším Pedicap OL tak snad bude klid :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.6.15 18:07

Vši

Ahoj, poraďte prosim, moje dcera ma vsi, je ji teda 16. Nevíme jak se jich už mame zbavit :(, zkoušeli jsme už barveni, sampony, balzámy, sampon na psi. Děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.9.15 11:27

Taky mame a bylo mi doporuceno Arpalit neo.Jako desinfekce na polstari, sedacku atd. Nasplicham to dcerce aj na hlavu a uvidim. Delala jsem ji zabal ze slivovice a pote oplachla samponem na vsi a stale je ma.Za ouska ji davam aj tea tree oil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
7.9.15 11:39

@Mufanek mohla bych se zeptat nač ta desinfekce? :think: ta podle mě ty vši nezabije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
7.9.15 18:16

@21.6.2014: me bylo receno doktorkou at to poridim a postrikam tim hrebinky, polstare. On je to prostredek na hubeni parazitu(blech a vsi) ale pro zvirata. Tak jsem rim vse postrikala a male i hlavu a uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
8.9.15 08:36

@Mufanek aha, tak je to možné, tak držím palec, aby to zabralo. nicméně tohle slyším prvně :think:

já teď koupila nějaký prostředek LIQUIDO DUO FORTE, tak jsem taky zvědavá. teď vypadá, že má holka klid(posední vyčesaná potvora minulou neděli), ale protože vím, co jsou to za potvory, jsem připravená :mrgreen:, kdyby se NÁÁÁÁÁHODOU zas vrátily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
16.9.15 13:09

Nakonec zabral az orthosan koupen ve zverimexu;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
20.11.15 16:11

Holky prosím vás, musím vyprat i peřiny + polštáře nebo stačí jenom povlečení? Dneska s tím přišla dcerka ze školky, tak už sedí ve vaně a likvidujeme :cert: :cert: :cert: :cert: postupně se tam vystřídáme všichni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
20.11.15 17:17

Já vyprala jen povlaky. :nevim: Nevím jak u Vás u nás prší, ale pokud by bylo sucho peřiny bych vyhodila na balkon, alespoň na hodinku.Se říká, že hnidy nesmí zastydnout, tak pro jistotu je malinko ochladit, ale nemyslím, že by to byla nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
20.11.15 17:23

Já prala všechno. Ale mám náhradní, takže jsme měli pod čím spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.11.15 14:35

Prosím máte někdo osvědčený návod jak prohledávat dlouhé vlasy? Dcera má poměrně dlouhé vlasy. Dělám to tak, že všechny vlasy posbírám a držím v ruce v culíku. Postupně malé (fakt malé slabé) pramínky odčesávám všivákem a velmi se soustředím na hnídy i vši (ale ty jsme už nevyčesaly). Ale co když mi ta případná živá veš uteče v místě, kde se zrovna nedívám do těch už pročesaných a prohlídnutých vlasů? Je to na palici. Pořád vyčesávám vlasy sobě i dceři a pořád se drbu. Asi je to psychika :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
24.11.15 14:52

@claudie1 vyčesává se dlouho. Někde doporučovali, přejet vlasy žehličkou na nejvyšší výkon. Ale opravdu, jen tak, že vlasy vyčešeš do culíku a po malých pramínkách pročesávat. Já jsem to využíval k tomu, že jsem jsem ty vlasy i po pramínkách stříkala sprejem.

To drbání může být i jen psychika, mě stačí o tom číst a drbu se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
24.11.15 15:12

Ted se hodne doporucuji ty pripravky na olejove bazi, ja mam vyzkouseny pedicul hermal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.11.15 22:35

@Netopirek: já vím, fakt se to vyčesává dlouho. Trvá mi to vždycky tak hodinu a půl. Dcera je u toho nervozní, že jí bolí záda a kdesi cosi jinýho. U sebe vůbec nevím jak to řešit, protože jsem s ní sama a nemá mi kdo vlasy projít a vybrat hnídy :(. Na vši jsem přišla před týdnem. Dneska jsme si obě zas vyčesaly něco co se hýbalo (každá po jednom kuse)i po včerejší aplikaci Capissan forte (a to jsme včera po Capissanu nic nevyčesaly). Nasadila jsem teda nakonec zábal na 2 hodiny z Alpy, oleje a tee tree. Snad to zabralo. Za tři dny zopakujeme, ale budem i dál vyčesávat a vybírat hnídy. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
24.11.15 22:39

@claudie1 dceři jsem vyčesávala vlasy v leže. Jen se točila a mohla u toho i usnout. Já jsem to u sebe vyřešila tím, že jsem se ostříhala strojkem. :mrgreen:

Jinak ještě pár tipů, ale nevyzkoušených nám zabral Difusal. = vodka/slivovice, olej = udělat zábal a nechat působit co nejdéle. No a potom vyčesávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí