Jak na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10055
25.11.15 11:53

@claudie1 alpu jsem nezkoušela, ale prý to zabírá. držím palce. Ony ty vši mají životní cyklus a tuším, že 7dnů trvá než se z hnidy vylíhne veš a je schopna kopulovat a tím pádem dělat další. takže opakovat ANO, ale asi bych to udělala až po týdnu. Já se s tím trápila asi 4měsíce, než se mi podařilo je dostat z hlavy. vyčesávala jsem několikrát denně. Chytla jsem je od dcery, ta měla po 3 týdnech klid. Má vlasy do pasu, ale tehdy jí bylo 10 už chápala, že bez 3-4hodinového sezení na židli denně to nepůjde. Ale pokud vyčešeš jen jednu, tak ta nemá s kým kopulovat, tak snad to bude OK. Jinak jsem vyčesávala holce tak, že jsem pramen po pramínku oddělovala. pomocí sponek, gumiček… já si vyčesávala nad vanou (mám vlasy pod lopatky), třeba 15 minut od kořínků až po konečky. mám doma 3typy všiváků, tak jsem šla od nejřidšího po nejhustší. jinak zabíral PEDICUL a PARANIT -oba na bázi oleje, ale zabiješ jen ty živé na hnidy to nezabírá. tak držím palce, ať je to OK :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.11.15 13:01

@21.6.2014: dceři je taky 10 a vlasy do půlky zad. I když chápe, že to jinak nejde, tak se vrtí a vrtí. Sebe vyčesávám taky 3× denně (vasy mám na ramena). Jinak se vsadím, že to dcera nosí ze školy. Večer jí pak už nic nenajdu, hnídy vyberu jak nejlíp to jde, ráno nic nevyčešem a odpoledne přijde domů a zas jedna vypadne. Dneska má i „bezpečností“ účes (vlasy do culíku, pak zaplést cop a ještě zamotat do drdolu). Do toho balzám Capissana a tee tree. Snad už to bude dobrý. U sebe mi nezbývá nic jinýho než česat a česat a opakovat zábaly :(. Díky za podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.11.15 13:02

@Netopirek: tak do strojku u sebe fakt nepůjdu :). To si radši budu denně patlat hlavu francovkou a olejem :). Ale díky za nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
25.11.15 15:30

@claudie1 pokud je máte obě, můžete si je předávat vy dvě :( a bylo by dobré to říct ve škole, aby se odvšivili i ostatní. jinak se toho nezbavíte. Někdo to bere jako důkaz špíny nebo nižší sociální vrstvy, ale ono to tak není. naopak pokud se na to upozorní, třeba se odvšiví všichni a bude klid. Dcera to vozí z táborů, ze školy, z lyžáku… ony ty děcka dávají dost hlavy k sobě (třeba jak koukají na mobil) a neštěstí je na světě. zkus jí říct, ať si s nikým nešeptá a nedává hlavu ke spolužákům. už kvůli tomu, aby nezavšivila ostatní, nebo aby si zas něco nedotáhla :? jako je to hnus, fakt běh na dlouhou trať. Držím palce, at se těch potvor zavíte. strojek je poslední řešení, ale byla jsem rozhodnutá do toho jít, abych se jich zbavila. Naštěstí jsem se jich zbavila :mrgreen: držte se, obě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
25.11.15 15:35

@21.6.2014: ve škole jsem samozřejmě výskyt vší nahlásila hned jak jsem je před týdnem objevila. Dokonce ani nebyla dva dny ve škole, pak byl víkend. To jsme nevyčesaly nic. Snad to rychle skončí. Zatím jsme je měly 2× (vždy cca s odstupem 2 let) a teď teda po třetí také po dvou letech. Před tím se mi vždycky podařilo zlikvidovat je do dvou týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20427
31.12.15 09:18

Ahojky, chtěla sem se optat, když budu vyčesávat musím mít vlasy vždy mokré nebo mohu i suché vyčesávat? A jaké máte zkušennosti s těma vyčesávacíma hřebínkama? máme ten normální, četla sem i o elektrickém a i o nějakém speciálním, který má na sobě ještě takové zoubky a ten prý vezme i vajíčka no jen ta cena skoro 300..syn přinesl vešky ze školy, ve škoce na něj vůbec nešli, tak likvidujem měl je i muž i já, mám dlouhé vlasy tak je to boj!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
4.1.16 08:38

Já vždy vyčesávala suché a víckrát denně. mám doma 2 plastové všiváky a dva kovové… s dcerou máme vlasů opravdu hodně a mi se nejvíc osvědčilo, v předklonu rozčesat suché normálním hřebenem a pak plastovým (je řidší a hustší), nejprve řidší a pak hustší stranou. a dokončila jsem to kovovým. hlavně úplně od hlavy.

osobně nevěřím tomu, že jakýkoli hřeben či přípravek zahubí hnidy. jsou opravdu pevně přilepené k vlasu a já mám problém je z toho vlasu stáhnout mezi nehty. takže já nemám zkušenost… možná mám to nejde, protože máme hodně jemné vlasy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20427
4.1.16 09:37

Díky za zkušenost, no dnes ráno se zas škrábal, a to už bylo pár dní klid, tak zas musíme dát ten sajrajt, a to sem mu nic nevyčesala, zkusím se česat nejdřív normálně a pak tím všiváčkem máme teda také plastový je to asi boj na dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
4.1.16 09:42

@lucypaja prohlídni mu hlavu. hnidy jsou blízko u hlavy. jinak přípravek se má opakovat po 7-10dnech. jestli tam nějaká živá je, tak ať ji zahubíš. jak dlouhé má vlasy? je to kluk, co strojek? jo a taky, jestli je máte i vy s mužem, je možné, že se nějaká nastěhovala k němu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20427
7.1.16 00:35

No dnes sme mu opět našli tři dvě velké a jednu malinkatou vlasy má kratší, je to kluk, ale o víkendu ho ostříháme ještě víc, strojek ne má z toho strach, je to takový strašpytel se divím, že si nechá umýt vlasy poněvadž to je vždy boj už od mala má respekt celkově z vody, no manžel měl dvě ale ten už má vlasy čisté, já měla asi také dvě já mám vlasy dlouhé tak si to tím přípravkem dělám častěji..vše sem opět vyprala převlékla už aby to bylo za náma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
20.1.16 15:13

Ahoj, potřebovala bych poradit, v neděli jsem si našla hnidy ve svých vlasech, které mám do půli zad a hodně husté… okamžitě jsem si hlavu polila octem a pak vyčesala. Další den jsem si koupila v lékárně přípravek dopoledne jsem si ho tam naplácala a odpoledne dělala zábal s olejem a alpu.. vždy jsem vlasy vyčesávala a vždy tam byli nějaké živé, nějaké mrtvé hnidy - veš jsem žádnou nenašla. V úterý jsem koupila jiný přípravek aplikovala a vyčesala. Ráno a večer vždy vlasy přežehlím.
Mám husté vlasy tak si vždy tím vyčesáváním polovičku vlasů vytrhám.. není nikdo kdo by se mi ovšem do té hlavy podíval a vybral mi ty hnidy - myslíte že stačí pouze vyčesávání, přípravky z lékárny, olej s alpou a ocet - popřípadě co jiného bych s tím mohla ještě dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
21.1.16 12:47

@krisji no tak pokud jsi měla po oleji, přípravku i alpě nějaké živé vši, tak je něco blbě… já po aplikaci olejového přípravku měla několik dnů klid, než se z hnid vylíhly nové. NIKDY jsem vyčesáváním neodstranila hnidy, mrtvé nebo živé.
jsem na tom podobně, dlouhé husté jemné vlasy. Mi pomohlo vyčesávat několikrát denně + aplikovat přípravek a po 7-9 dnech znova aplikovat přípravek. Mezitím vyčesávat vyčesávat vyčesávat. žehlení a barvení jsem nezkoušela, v tomto ohledu neporadím. jen bych to s tou agresivní léčbou nepřeháněla, můžeš si tu pokožku hlavy i celkem rozdráždit :think: ale soudím dle sebe, já mám hodně jemnou kůži obecně ;)
držím palce, ať se jich brzy zbavíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.1.16 14:56

@21.6.2014. Žive vši jsem si nenašla vubec, jen hnidy jsem si vyčesala a nektere praskly takze nejspí byli živé. No asi už to trochu přehaním s tím paplaním si něco na hlavu. Už když jsem se dnes vyčesavala tak jsem si uplně rozedrala kuži. Tim že mi to nikdo neprobíra, mám strach že se toho nikdy nezbavím. Mam jen hnidy, vši ne. Chtěla jsem se zeptat jak často mám všechno vyprat a jestli take prat polštaře nebo stačí povlečení? Vše jsem kompletne vyprala v ponděli a to už jsen mela jen ty hnidy. Nevim co třeba s bundou jestli ji prat kazdy den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
21.1.16 16:41

@krisji aha, já to blbě přečetla. jestli nemáš vši, tak bych počkala pár dnů s aplikací čehokoliv i s praním. pokud se ti podařilo vyčesat hnidy(mi nikdy), tak je to super a vyčesávej dál. ale stejně tam třeba nějaká živá může zůstat a z té se vylíhne veš. ale než je schopna ta vylíhnutá nadělat další hnidy, uplyne cca 7dnů. proto počkej s aplikací dalších přípravků, ať tu pokožku nerozdráždíš více. nehledě na to, že jestli máš hnidy, tak tam nějaké živé vši musely být a měla bys mít tu hlavu pokousanou, tak třeba ta alpa musí štípat, ne?

veš bez hlavy nevydrží víc než 24 hodin. máš-li možnost, bundu střídej s jinou nebo kabátem a prát je nemusíš. ona ta veš bez té hlavy celkem rychle ztratí schopnost se pohybovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
21.1.16 17:40

@21.6.2014 ano palelo to ale myslim ze to bylo hlavne i z toho jak jsem tu hlavu porad necim paplala. Ani jsem se totiz neskrabala nijak, ale vsimla jsem si ze za uchem me tam muselo neco kousnout. děkuji tedy za rady doufam že se toho brzy zbavim… Jeste jsem se chtela zeptat jak dlouho bych to mela tak vycesavat a umyvat? 2-3 tydny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí