Jak na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
269
4.6.16 08:04
@nozu píše:
Hnidy vybirat vlasek po vlásku. a nebo zkus žehličku na vlasy, u sebe obarvit vlasy.

Zehlicku tu nesezenu, jedna dcera je postizena, ta by to zehleni ani nedala… no ani to vybirani nezvlada, stejne u toho vybirani clovek nejakou zapomene a je to nanovo… ze by jsme se hodily do barvy? Uz jsme si vsechny 3 zkratily vlasy do pul zad o pulku… Jakou tu barvu doporucujete? Trvalou nebo jen smyvaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
4.6.16 09:39

@aaaaja no já jsem vši zlikvidovala umýváním šamponem (v lékárně mi doporučili Paranit), vyčesáváním a hlavně vybráním hníd. S barvou na vlasy nemám osobní zkušenosti, jen jsem to vyčetla tady na netu a mám to z rozhovorů s kamarádkami. Asi bych si to pojistila tou klasickou trvalou. Jen zvaž, jestli holčičkám nezlikviduješ úplně vlasy. Tuto metodu bych použila u dítěte na druhém stupni nejdříve. Ještě je dobré kromě všeho vyprat i plyšáky. Na ty se často zapomíná. Jo a prý se dá koupit nějaký silikonový olej na vlasy, který je zabije. Ale z dlouhých vlasů se to dostává hodně špatně. Asi bych to vzala na krátké mikádo pod uši…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
4.6.16 09:42

No a k tomu vybírání - i učitelky ve školce několkrát zdůrazňovaly, že to je nejúčinnější. Synovi jsem vybírala po chvilkách v průběhu celého dne. Bohužel vši jsou takové potvory, že nestačí jen umýt speciálním šamponem a myslet si, že už je vše OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.6.16 10:52
@nozu píše:
No a k tomu vybírání - i učitelky ve školce několkrát zdůrazňovaly, že to je nejúčinnější. Synovi jsem vybírala po chvilkách v průběhu celého dne. Bohužel vši jsou takové potvory, že nestačí jen umýt speciálním šamponem a myslet si, že už je vše OK…

No vybiram, ale myslim si ze neni v mych silach zadnou neprehlednout. Kor kdyz me to prebira muz. Trvalou asi ne, holky jsou male, mozna jen na me, ale jak jsrm to strihla nakratko, tak abych nebyla jak pudl. Plysaky nastesti nevedem a tech par co dcera ma zustalo doma, tak po navratu by tam uz vsi byt nemely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
4.6.16 11:10

@aaaaja myslela jsem trvalou barvu. ne trvalou ondulaci ;-) Ano, vím, že není v lidských možnostech tam něco nenechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
4.6.16 13:52

Za mě teda vybírání růčo… jinak paranit nebo pedicul hermal je na bázi oleje a ty živé zahubí a opakovat v těch intervalech 7-10 dnů(doba, kdy se z hnid vylíhnou živé, schopné rozmnožování). hnidy se líhnou, takže vyčesávát nad vanou všivákem několikrát denně, aby ty přeživší aspoň nedělaly paseku.
s barvou nemám zkušenost, ani s žehličkou.
ještě holky doporučovaly alpu, ale tu jsem taky nezkoušela, zkus pohledat.
pokud se neostříháš pod 1cm, tak to nepomůže. vybírání bude možná jednodušší.
Jinak držím palce, ať se toho rychle zbavíte, sama vím, jak debilní to může být.
jo a veš bez hlavy nepřežije 24hod, takže pokud plyšáky nelze vyprat, stačí dát do pytle a po dvou dnech vytáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.6.16 21:42

No tak jsme se pokusily obarvit. Puvodni tmavy blond…prvni dcera je do zrz, druha dle muze vypada jako mourovaty kocour (sem tam svetly flek, no na me toho uz moc nezbylo, ale smrad hroznej…snad pochcipaly..uvidime. Nakratko holky brat nechci…prebiram ale najdu treba jen jednu hnidu, uvidime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
19.6.16 14:36

Ahoj všem, mohu s naprostou jistotou napsat, co funguje proti těm lemrám vším!!! Vyzkoušela jsem proti vším snad všechny preparáty, octové zábaly, drahé šampony z lékaren a stejně děti chodily se školek a škol zavšivené!!! Šla jsem k doktorce a nechala si napsat Permethrinovou emulzy. Tato emulze je bez ZÁPACHU, OLEJE!!! Je bílá. Aplikuje se na vlasy a zabalí se na cca 8 hodin do plátěného šátku a nechá působit. Zničí VŠÍ A HLAVNĚ I HNÍDY!!! Vřele doporučuji zajít k doktorce a nechat si tuto emulzy předepsat, je POUZE NA PŘEDPIS A JE ZDARMA :-) všechny zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.7.16 11:00

Jak se zbavit vší a hnid.

Zdravim,vsechny.Take jsem teď měla zkušenost když mi je dcera přinesla domů. A bohužel souhlasit, ze přípravky z lékárny vůbec nezabírají. Paranit, difusil h-forte, effective 100% a vše bez úspěchu. Hnidy i po všech těch přípravcích stále přežívali. Zehlicka na vlasy taky nezabrala. Nestestastna co s tím, ze ty potvory přece nebudou soucasti našeho života, jsem přemluvila dceru na již zmíněnou ocet.Na který jsem na netu našla nejméně kritiky.Litr octa jsem naredila litrem horké vody přímo z kohoutku, dukladne přelila dceři hlavu a promasirovala. Zabalila do dvou igelitových sáčku a nechala působit skoro tři hodiny. Potom jsem umyla dceři vlasy běžným šamponem a hnidy byly konečně po smrti.Pak už jen ti nekonečné vybírání. Je to děs, ale ulevou zůstává, ze zve už nenajdete. Doporucuji pro jistotu po dvou dnech zopakovat.Ale rozhodně musím říct, ze účinnost octa je daleko vyšší než drahých přípravků z lekarny a vlasům vašeho dítka to rozhodně neublíží. Jen pozor na oči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
25.7.16 11:03

Já mám z těch přírodních dobrou zkušenost s…hrnek oleje + hrnek alpy…promíchat a napatlat na vlasy, zabalit do potrav. fóle a nechat působit tak 2 hodiny. Pak omýt. Vše mrtvé. Hnídy díky oleji jdou dolů téměř sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
15.8.16 10:41

Na ty bestie na vyčesávání (na vybírání jsem fakt neměla sílu) doporučuju tohle:
http://www.nosenideti.cz/…cek/cerveny/
Je velice pevný a nemají šanci. Hned po prvním pročesávání jsem holku zbavila všech hnid, po druhém vyčesávání nebylo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
28.8.16 23:18
@Flyingfrog píše:
Na ty bestie na vyčesávání (na vybírání jsem fakt neměla sílu) doporučuju tohle:
http://www.nosenideti.cz/…cek/cerveny/
Je velice pevný a nemají šanci. Hned po prvním pročesávání jsem holku zbavila všech hnid, po druhém vyčesávání nebylo nic.

Ahoj, opravdu je to taková pecka? Já si nedovedu představit, že to vybírám po pramínkách 8o

Holky a obecně ještě dotaz? Co postele, vyprat jen povlečení nebo i peřiny a polštáře? Já to prala nedávno a spíme všichni v posteli v ložnici a to znamená vyprat 5× peřinu a polštář = akce na celý den a musí být slunečno, aby to schnulo.
Neutuším, kde je dcera chytla, ale hnidů má ve vlasech dost. Zatím nikdo další. Nedokážu si přestavit, že to praní absolvuji pokaždé, když se objeví ve školce (kam půjde poprvé) a na podzim a v zimě by to ani nešlo, páč by to neuschnulo.
Dovedu si přestavit, že to hodím do pytle na dva dny pryč a budeme spát třeba po dekama, ale co ty deky? Co matrace?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
29.8.16 07:00

Když jsem byla malá, v lékárně ještě žádné přípravky nebyly, takže nám nezbylo nic jiného než použít psí šampon.. a za mě 100%, už po první aplikaci výrazná úleva a ty další byly spíš jen preventivně.. doporučili nám to přímo v lékárně - takže bych se toho nebála.. značka Orthosan :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
30.8.16 12:12

@Aries6 Je to fakt pecka. Je velice hustý, takže neproklouzne nic, pevný a ty zakulacené konce neubližují kůži.

Prala jsem jen povlečení, matrace jsem vysála.

Jinak u nás je teď v létě přitáhla holka. Jinak za dva roky školky nic.

Doporučuje se preventivně máznout za uši tea tree olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
20.7.17 10:04

Už to tu někdo psal, kombiace alpy, oleje a tee tree se mi osvědčila nejlépe. Napatlat, zabalit do igelitu, nechat působit, co dítě vydrží (aspoň půl hodinky), spláchnout, vyčesat, umýt šamponem. Účinek okamžitý, dcera má vlasy skoro po zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí