Jak na vši?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
609
18.11.14 07:53

Jo a ještě je do vlasů super Tea Tree olej. Vši odpuzuje… Malá donesla vši od kamarádky, chytlo se nás to všech, včetně hustovlasého syna a zabral nám sprej na vši Hedrin Protect'n'Go. Je perfektní, ale nevím, jestli jde sehnat v ČR :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.11.14 10:42

@tinkerbelll Ano delala, uz sem jak robot peru, prevlikam, zehlim a nic koupila jsem si dezinfekci na veci pomohlo to na par dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
18.11.14 10:48
@Anonymní píše:
Kdyz prinesla dcera vsi ze skolky, precetla jsem spoustu clanku a zjistila ze jedna z ucinnych latek je ve frontline sprayi na psy. Ano, neschvaleno pro lidi ale kdyz se roky pouziva ortosan na psy, rozhodla jsem se misto vselijakych hroznych procedur vyzkouset. Jednou jsem nastrikala (vlasy jsem ten den nemyla). Pripravek zustava v kuzi (nepřejde do krve) a tak se zrejme nove vylihle vsi take postupne vyhubily. Hnidy uz v te dobe mela ale zivou ves jsem od te doby nepnasla. Nelituji a pouzila bych ho zas, presto ze neni urcen na lidi.

Kde jste ho sehnala zkusim cokoli jen neprijit o vlasi ale o ty zaludny potvory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
18.11.14 12:02
@opulina píše:
Kde jste ho sehnala zkusim cokoli jen neprijit o vlasi ale o ty zaludny potvory

Ja ho mam z UK ale jestli chcete, mamka prileti na vikebd ted v patek, tak bych ji mohla rict at ho koupi a pak vam ho treba na dobirku poslat. Vysel myslim tak na £8, v prepoctu do tri stovek. Taky se nam to furt vracelo, protoze maly mel zive vesky, tohle jsme si dali vsichni jednou a byl klid (a jeste krasne voni, takze se to pres noc da vydrzet). Takze u nas zabral suprove :palec: nebo vam muzu poslat na zkousku ten nas, jestli byste chtela :nevim: a jaky typ vlasu mate???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
609
18.11.14 12:03

@opulina no a nema je nejake vase zvire?? To je fakt divne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.14 10:42

Frontline spray v jakemkoliv zvirecim kramku. Dcera ma vlasy do pasu a fakt stacilo jedno nastrikani.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.14 17:00

Naše holky je měly opět, letos podruhé (předtím nikdy) přinesla je mladší dcera ze školky. Použila jsem opět sprej Difussil H (z lékárny) a manžel jim každý večer vyfénoval vlasy horkým vzduchem, jak nejblíž u hlavy, ale opatrně, aby jim nespálil hlavu. Vším to prý nedělá dobře, ten horký vzduch, prý je to vysuší. Mluvil o tom jednou nějaký parazitolog v rádiu, že to je nejúčinnější způsob, jak se zbavit i hnid. Ale musí se pak ještě vlasy nějaký čas kontrolovat. Letos jsou ty potvory nějak moc přemnožené, asi jak byla ta mírná zima :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24
3.2.15 18:11

Doktorka nám napsala Permetrini. Teď nám ho v lékárně míchají, nemají běžně. Každopádně je to insekticid, snad pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
3.2.15 18:16

Dcera je donesla ze školy, bojovali jsme s tím měsíc, neustále je nosila zpět. Až jsem udělala čoro ve škole, tak našli ´´viníka´´ a my nemuseli neustále dokola vyčesávat a hubit. A co nám opravdu pomohlo? Poradila švagrová kadeřnice-obyčejná vodka, polít vlasy, zabalit do igelitu, umýt, vyčesat a vyžehlit vlasy žehličkou..nepřežilo nic, bylo to superlevné a hlavné účinné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
3.2.15 18:17

Ostříhat, šampón, hřeben všiváček namokro, po 10 dnech opakování šamponu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.2.15 18:28

Já jsem podle jiné diskuze koupila silikonový olej lahvičky 120ml za 39Kč (stačil na jedno použití mě a to mám dlouhé vlasi a dceři, která má vlásky po ramena. Nechala jsem působit přes noc v igelitovém sáčku a ručníku a účinek byl super…
Dá se koupit na ***

Příspěvek upraven administrátorem 10.2.2015 10:17 - reklamní odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
11.2.15 20:48

Ahoj,
prosím o radu :-)

V pátek jsem dceři našla vši, asi tři, sobě jsem chytila jednu 8o
Na dceru jsem naplácala Parasidose, na sebe Difusil Care. Po smytí jsem jí probrala vlasy snad po jednom :roll:, vytahala všechny hnidy, které mi přišly pod ruku, mrtvých vší jsem vyčesala pět. Byly ještě průhledné(s čárkou uprostřed) a malinké, ne tmavé.
Mně zkontrolovala mamka, ale upřímně, nemyslím, že hledala něco jiného než velkou tmavou veš, ty průhledné určitě ani neviděla, hnidy tak jako si myslím sem tam nějakou. Po vyčesání všiváčkem mi z vlasů nevypadlo nic. Hlava mně žere furt :zed:
V pondělí jsem nám oběma s dcerou dala Liquido Duo, opět jsem vyčesala, mrtolu nenašla žádnou ani mně ani dceři. Denně ráno a večer probírám vlasy, vytahuju zbylé hnidy, teď večer jsem jí zase vytáhla tři snad dvoumilimetrové průhledné vešky, asi ty nymfy?

No a můj dotaz zní - v pátek zase umyjeme Orthosanem… u dcery půl bídy, jí to vytahávám. Ale co já? V podstatě nevím, jestli vši ještě mám nebo nemám - řídím se tím, že při vyčesávání nic nevypadává, hnidy mi vidět nejsou(tam, kde si vidím)… no, zbavím se toho tím pravidelným mytím sajrajty, pokud bych je měla? Hlava furt žere, ale hodně trpím na lupy, teď v těhotenství mám pokožku úplně suchou, zajedu rukou a vyloženě mi z hlavy sněží (ale vši nepadají :lol: )

Za jak dlouho jste se zbavili vší u dětí vy? Ty průhledné(nymfy),ještě nejsou schopny klást vajíčka, že ne? Takže když budu vraždit je, a nenechám dorůst, zbavíme se toho?

No píšu jak cvok, ale už mi z toho hrabe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
11.2.15 21:07
@matyldaa píše:
Prosím holky o radu.Dcerka přinesla ze školy vši a nemůžeme se jich zbavit.Šampony ,balzámy vše jsme vyzkoušeli a nic.Řekla bych že ani tak vši jako hnídy..Nemáte nějakou babskou radu jak ty hnídy zlikvidovat?? :,( :,( :,( Jsem už z toho celkem neštastná :roll: Trvá to už 3 týdny..Díky moc..P :* :*

My jsme používali přípravky z lékárny. Nevím ted z hlavy jak se jmenoval, měl pronikvou mentolovou nebo tea tree vůni. Měl se nechat účinkovat asi 25 min pod čepicí a pak se vlasy umyly a vyčesaly „všiváčkem“, který je součástí balení. Stálo to kolem 500,– Kč a vydržel asi na 3 použití. Ty hnidy to zahubí taky, že sice v hlavě zůstanou, musíš je vyčesat nebo odstranit ručně, ale chcíply tím přípravkem taky, nevylíhly se. Hlavně musíš vyprat povlečení, čepice, polštáře atd. nejlépe na 60'C. V případě potřeby opakovat za cca 4 dny a denně vyčesávat!
Dcera tyhle „radosti“ ze školky a školy přinesla bohužel často. Já mám vlasy až na zadek, takže jsem byla v panice, abych to taky „nekoupila“ :)

Příspěvek upraven 11.02.15 v 21:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
11.2.15 21:08

Jo a ani jednou jsem jí nemusela vlasy stříhat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10055
11.2.15 22:22

@Zuzaa u dcery brzy… přípravek na bázi oleje - použit cca 3× po 7-10 dnech, vyčesávat po aplikace a na sucho denně + růčo vybírání. hnidy se nikdy ničím nepodařilo zabít. prostě pokud jsem dvě přehlídla, bylo nutné to opakovat.

vši mají stadia hnidy-nymfy-dospěláci - to trvá právě cca 7 dní, než se z hnidy vylíhne veš, dospěje a může kopulovat a tvořit další hnidy.

já se trápila cca půl roku, nepomáhalo nic prát, nebo orthosany na psy… prostě 3-4×denně jsem vyčesávala a opakovala kůry přípravkem co 7-10dnů. když jsem vyčesala jen jednu veš, věděla jsem že je konec. pokud byly 2 a více, bylo zle. co jsem nezkoušela je alpa jako zábal na vlasy. ale jak říkám nám na hnidy nepomohlo ani vyčesávání, žádné přípravky. máme jemné vlasy a máme jich hodně, takže jedině vybírat růčo a o to jsem nebyla schopná nikomu o to říct :)

edit: je to 3 týdny, co dcera donesla papír ze školy, že jasou vši+podrobný návod jak je zlikvidovat. od té doby „je mám“ svědí mě hlava úplně hrozně :lol: vyčesávám denně a NIC :mrgreen: hlava však svědí dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí