Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@hkac píše:
Jinak jsem slyšela, že pomáhá žehlička na vlasy, barva na vlasy a psí šampon (ten ale doktoři nedoporučují, zvlášť pro děti). No a nebo do hola, to je taky stoprocentní.
ja bych sampon pro psy lidem doporucila mnohem vic nez lidskej…psi kuze je mnohem vice nachylna nez lidska..tudiz jsou pripravky pro psy mnohem setrnejsi ![]()
@matyldaa Kamaradce poradila kadernice pretahnout vlasky zehlickou na vlasy…netusim, zda to funguje, protoze ona ma kluky a ptala se orientacne…ale pokud jsou vlasky delsi, tak by to jit melo…
Asi před 2 měsíci jsme měli doma ten samý problém. Zkusili jsme všechno možný i šampon na psy. Nakonec jsem na netu našla babskou radu jak na ně a zabralo nám to, tak snad pomůže
- Trocha vody,dost Francovky a obyčejný olej k vaření. Vetřít do suchých vlasů,zabalit do igelitu a nechat účinkovat cca hodinu. (Já to dala přes noc
) Ráno jsem to umyla obyč. šamponem, vyfénovala a vyžehlila vlasy žehličkou. Pak jsme už jenom vyčesávali a vybírali ty potvory. Za dva dny jsme jí zábal dala znova, jenom na hoďku. A vyčesávat, vyčesávat… Vši od té doby holka neměla, jenom ty hnidy jsme vyčesávali každou chvilku, ale bylo jich čím dál míň. Po týdnu jsme ten zábal udělali pro jistotu znova. Ale to už bylo preventivně, protože tam už nic neměla. A samozřejmostí je vyprání všeho co měla na sobě nebo v čem spala, no vlastně všeho kde by se ty potvory mohli držet…
difusil a šampon na psa,ted nevim přesně ten nazev.a jak píše venda,preventivně par kapek při každem myti tea tree olejičku
takto použivame,co chodi do školky a odolavame tuk,tuk
Kde kupujete tea tree olejíček? A je jedno jaký? Jako prevenci bych to zkusila.
@hkac píše:
Kde kupujete tea tree olejíček? A je jedno jaký? Jako prevenci bych to zkusila.
koupila jsem ho v lekarně,tam mě to i doporučili.a ten nejlevnější ![]()
@mucinka2 Děkuji. A pod tím nejlevnější mám rozumět co (za kolik)? (já jen aby mi tam nevnutili nějaký „lepší“)
tak jsme vyzkoušeli teplou octovou vodu a ani ta nezabrala.Hnídy se pořád drží.Potvory.Asi ji opravdu obarvím..Opravdu to pomůže??
![]()
Moje dcera má husté vlasy..lapač a pastva pro vši. Bojovali jsme s nima dlouho.Nakonec jsem narazila na stránky www.hnidy.cz a na doporučení koupili HEDRIN. Skvělý..hnidy se nemusí vybírat,vypadají samy. Od té doby ťuk ťuk ťuk máme pokoj. Dokonce jsme byli i v kolektivu,kde děti vši měly. Naše malá je nechytla.
vlasky bych trochu pribarvila, vzdyt to muze byt stejna barva a smejvaci. ty sampony jsou stejne chemicky a jiz zminovany tea tree olej je pry taky vyborny, i jako prevence za ousko.
@hkac tea tree je dobry z lekarny australian body care, ten je pry nejlepsi, vyuzijes ho i na vic veci. http://www.tea-tree-oil.cz/ Cenu si ale ted nevybavuju.
10 ml tea tree od nobilisu stoji 149 kc.
@suik píše:
vlasky bych trochu pribarvila, vzdyt to muze byt stejna barva a smejvaci. ty sampony jsou stejne chemicky a jiz zminovany tea tree olej je pry taky vyborny, i jako prevence za ousko.
Holky zajima me, zda opravdu ten tea tree oil funguje jako prevence, kdyz se da za ousko..dcerka je po velmi dlouhe dobe ve skolce, naposledy byla v breznu a maji na dverich, ze se ve tride vyskytly vsi, tak bych ji nerada opet mela doma a jeste tady s tim.
@Taminka Já používala capissan forte (je to přírodní šampon) a nechytla jsem je, před jeho používám jsem je chytla hned. Takže za mě fungovalo tohle, o tea tree jsem neslyšela.
@Taminka ja osobne nevim, dceru mam malou, ale poradila mi to kamaradka a pry to fungovalo, nezbyva nez ozkouset.
Taminko, máme vyzkoušeno a tea tre opravdu funguje, u dcery taky měli ve třídě vši, okamžitě jsem kápla za každé ucho + i pro jistotu jednu na pěšinku, to jsem dělala denně, a taky, když jsem myla hlavu, kápla jsem několik kapek do šamponu, možná jsem to přeháněla, ale děsilo mě vyčesávání vší a hnid z hustých dlouhých vlasů.
Mám olej z Justu.
A vši nechytla, jako jedna z mála ![]()