Jak na vzteklé a agresivní dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.7.17 22:11

Co s ním..

Ahojky, mám 2 letého syna.. a mám chuť ho… :pocitac:
Vzteká se, řve, v metru je odstuda s ním jet.. :roll: Mlátí mě..
Plácnu ho - nezájem..
Zařvu - nezájem Řeknu že odejdu - nezájem
Dělám že ho nevidím - nezájem
Vyhazuje jídlo.. Doma mi nechce jíst ale vsude jinde jí..
Zacal na me " prskat ".. neco reknu ze ne a on prskne nebo plivne..
Kouse jak pes.. bije me pres oblicej.. presto nechapu proc.. doma se nehadame.. s manzelem stojime pri sobe.. Nebijeme se.. Nevim. Ale mam chut ho…aaaaa!!! A cekaz nez z toho vyroste? To se pujdu povesit..

• Citovat
  • Upravit
19.7.17 22:28

Mám to samé ale je mu 15 měsíců dítě na zabití. taky nevím co s nim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
19.7.17 22:30
@Anonymní píše:
Plácnu ho - nezájem..
Kouse jak pes.. bije me pres oblicej.. presto nechapu proc.. doma se nehadame.. s manzelem stojime pri sobe.. Nebijeme se.. Nevim. Ale mam chut ho…aaaaa!!! A cekaz nez z toho vyroste? To se pujdu povesit..

Zacit ho vychovavat! Rozhodne ho nemlatit ale nenechat si vsechno libit. A ze by dvouleté dite zaclo po nekom plyvat..to rozhodne neni z jeho hlavy :roll: projevujte mu vic lasku a min mu nadavejte..to je to jediny, co rozhodne zabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.17 22:37
@hanzbl00 píše:
Zacit ho vychovavat! Rozhodne ho nemlatit ale nenechat si vsechno libit. A ze by dvouleté dite zaclo po nekom plyvat..to rozhodne neni z jeho hlavy :roll: projevujte mu vic lasku a min mu nadavejte..to je to jediny, co rozhodne zabere

Dovolím si řict ze lasky ma hodne.. furt ho pusinkuju, rikam jak ho miluju.. mazlim ho.. proste v tom si myslim ze to neni a v tom plivani.. u nas to urcize nevidel.

• Citovat
  • Upravit
809
19.7.17 22:40

Tak našemu vzteklounovi projevujeme hafo lásky od narození, i když je druhorozený, pořád jsem ho nosila a občas nosím i teď místo kočáru, je mu 2,5. Snažím se být trpělivá a vysvětlovat, i když kolikrát bouchnu, to vztekání je o nervy. Začal už v 9 měsících, je hodně dominantní a paličatej, vzteká se furt, kvůli maličkostem. Když mu nevyjdu vstříc jednu mi majzne a ještě na mě vyplázne jazyk. Dcera tohle nedělá a fyz. tresty nepoužíváme, fakt nevím kde to pochytil. Všechny taktiky a teorie jsem vzdala, snažím se přežít a doufám že to jednoho dne přejde. Jo a s mluvením to bohužel nesouvisí, myslela jsem že to přejde až začne mluvit, mluví jako kniha a vzteká se dál :) :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
19.7.17 23:21

Máme doma to samé v bledě modrém. Až na to plivání. Řev, řev, řev. Ječí jak siréna, posledních několik týdnů nekomunikuje jinak než „NE“ - na cokoliv. Každý dotaz ho jen ještě víc rozčílí. Když se dostane do varu, dovede být v hysterii fakt vytrvalý. Už byl i v ledové sprše (pomohla). Lásky má habaděj, ale upřímně ono je těžké projevovat lásku vzteklému uzlíčku nervů, co je jak pytel střelného prachu a každý pokus o komunikaci jak samovznětlivá zápalka :pocitac:

@beeerush píše:
Všechny taktiky a teorie jsem vzdala, snažím se přežít a doufám že to jednoho dne přejde. Jo a s mluvením to bohužel nesouvisí, myslela jsem že to přejde až začne mluvit, mluví jako kniha a vzteká se dál :) :think: :mavam:

Neber mi iluze 8o :,( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
19.7.17 23:23

Tak já se přidávám, 15 měsíců a děs, začlo to někdy v 9 měsících, řve a vzteká se vlastně skoro celej den, kvůli všemu, mlátí, kouše. Jen občas je tak zaujatej a hraje si, to jsem v ráji, ale k večeru padám na hubu a uspáváme opět s řevem, lehá si na zem, ve vzteku se bouchne a zase řve, nelze s ním v klidu něco dělat. Prosím utěšte mě, že to brzy přejde.
Mimochodem to s tím vychováváním, jak zde někdo psal, to mě dostalo tedy. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
20.7.17 00:30
@Anonymní píše:
Plácnu ho - nezájem..

Tak ty ho nařežeš, on tě bije. Myslíš, že on chápe, že tvoje bití je výchovné a vhodné, zatímco jeho je zlobení a je nevhodné? Vymýtat čerta Ďáblem prostě nejde. Čím víc budeš křičet a pleskat ho po zadku, tím bouřlivější bude jeho reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
20.7.17 00:40

Synovi budou za měsíc 2 roky a vzteklý je taky. Osvědčuje se mi ho přes den chválit za drobné činnosti (zanes to do koše, vrať knížku do knihovny) s širokým úsměvem a ještě pohladit po hlavě a když něco vyvádí, co nemá, tak krátce okřiknout, zatvářit se přísně. Pokud to jde, nabízím povolenou alternativu, snažím se vysvětlit. Našla jsem způsob, jak ho držet tak, aby si neublížil ani on, ale ani neublížil on mě. Vzteká se častěji, když mu rostou zuby, je hladový, žíznivý, něco mi chce vysvětlit, ale já ho nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
20.7.17 07:15

Dusledne vychovavat, nervat, nevztekat se ( to je u pro dite dukaz, ze to nezvladate a bude to zkouset vic). V zadnem pripade ho nebit- zhorsi se to. Proste se nadechnout, vydechnout, dite obejmout, rict mu tohle nesmis, delat to nebudes, kdyz neposlechnes tak nedostanes od Jeziska darky k Vanocum( napriklad) A zkuste se mu vic venovat pri hre, proste si k nemu na pul hodky sednete, malujte si s nim, ctete, povidejte. Deti si tim vztekanim i vynucuji pozornost. Bouchne Vas, tak durazne Ne ( tvrdym hlasem ale nejecet ), udela to znova, placnu pres rucicku ne bit ale jemne placnu- jakoby naznakove.. Vetsina deti si timhle jen vynucuji vetsi pozornost, vetsina deti je hodna. Samozrejme nejaka promile muze byt spratek ald to uz se pak resi u psychologa s ve 2 letech to
je na 99% to vynucovani pozornosti. A kdyz neco zakazete tak nesmi

manzel dovolit. Ani obracene. To je nejhorsi pak.. A duslednost. Trvat si na svym.
Pokud treba odchazite z hriste je vhodne dite 2×- 3× upozornit ze bude behem 15 min odchazet.. Nejhorsi je k diteti ve hre prijit a rict jdeme… Ono se s tim neumi srovnat a reakci je ten vztek…A opravdu to funguje, vztekani jsem zazila i u netere- to byl teda fakt pripad a jeji mamka hysterka strasna, takze hrozna kombinace a odnaucili jsme ji to..( valela se po zemi a vypadala ze ma zachvat )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 07:23
@Anonymní píše:
Plácnu ho - nezájem..

Zkusila bych detskeho poradce. S takovou ti v patnacti naliska a vykrade ti penezenku.
Chce to spravne reakce a dlouhodobou trpelivost a duslednost v technice vychovy a reseni takovych situaci.
V tom by vam asi pomohl ten poradce, pokud to uz nejde zvladat. Necekala bych, cim driv zmenite situaci, tim lehceji to pujde.
Mozna to zni hrozne, ale urcite delate nektere veci spatne, napriklad mozna ho spatne trestate nebo z vas citi strach a nema k vam respekt.
To ale neznamena na dite rvat, je treba byt sama v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.17 07:31
@Ghanaian Princess píše:
Zkusila bych detskeho poradce. S takovou ti v patnacti naliska a vykrade ti penezenku.
Chce to spravne reakce a dlouhodobou trpelivost a duslednost v technice vychovy a reseni takovych situaci.
V tom by vam asi pomohl ten poradce, pokud to uz nejde zvladat. Necekala bych, cim driv zmenite situaci, tim lehceji to pujde.
Mozna to zni hrozne, ale urcite delate nektere veci spatne, napriklad mozna ho spatne trestate nebo z vas citi strach a nema k vam respekt.
To ale neznamena na dite rvat, je treba byt sama v klidu.

A víte o nějakém v Praze?

• Citovat
  • Upravit
226
20.7.17 07:33

A neobvinujte se a ani se nenechte nikym obvinovat, jste matka poprve a ucite se to. A muzete byt jeste skvela mama a mit perfektne vychovane dite. Nejhorsi jsou ty matky se x detma ktery nevychovavaj, nezvladaj a furt cekaj az je nekdo( ucitelky a dalsim) za ne vychova nebo ze z toho samy zazrakem vyrostou.. Nene, i tady plati, co se v mladi naucis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
20.7.17 07:33

Já mám kamarádku, která je hrozně klidný a hodný člověk… takový ten typ maminky, co neni uřvaná, nervní, a prostě nelíská za každou kravinu.. To samé její manžel..
A narodil se jim kluk a od narození.. Nespal,, uřvaný, nespokojený..
Taky si říkala, že to přejde, a pak ji začal dělat do samé.. Prostě řev, válení, kopnutí plácaní atd. atd..
Neřekla bych, že nevychovává, docela mi přijde, že vychovává, je důsledná, když se něco řekne, tk to platí, na děti je hodná, projevuje city, ale toto… prostě nejde jim odbourat..
Kluk sám o sobě je spíš takový tvrdohlavý, a le neni to nějaký fakt nevychovanec, ale když je vztekne, a neni něco důležitého pojeho, prostě jde proti ní..
Začne po ní a jde plácnout.., ona mu chytne ruku a křikne, že tak ne a on ješte víc..třeba znovu bouchne..
Ted už půjde do druhé třídy. a je to pořád stejné.. ve vzteku.
Nevím, jesltineni chyba spíš v manželovi.. Když jsem viděla jeho reakci, tak první co bylo, tak ho omlouval, že ho děti vyprovokovali. NO, nic se tam nestalo, jenom 3 letý si jezdil s autíčkem a on jako pomalu druhák se vzteknul, že tam jezdit nebude.. Což me přišlo na 8letého kluka divné, řešit 3leté dítě..předtím si kluk seděl bokem a začal zpívat a on na něho začal řvát, že zpívat nemá..
Prý byl vyprovokovaný..pořád ten vztek a agresi omlouvají a nevidí problém. Moje dítě to neni, nemíchám s enikomu do ničeho, ani nic neříkám, ale prostě osobně si myslím, že by měli někde se jít poradit..

Příspěvek upraven 20.07.17 v 07:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 07:35

Bohuzel ja jsem z Brna, a nikdy jsem toto neresila, ale mam znamou co po poradci sahnout musela. Ten je ale z vaseho dosahu.
Zbyva jen internet a nebo se poradit s detskou lekarkou, ta ma vetsinou kontakty na detske psychology, poradce atd.
Urcite znite jako super maminka, verim ze to bude dobre, ale urcite to resit. Kdo umi, at to resi sam, kdo si nevi rady, je lepsi se obrati na odbornika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí