Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak to mě moc a moc těší. Hodně štěstí a spoustu dalších pokroků!! ![]()
Ahoj moje rada:nechat chvilku brecet pak pohladit, dat dudlik, polozit, odejit, opakovat dokud neusne.kdyz vydrzis tyden, zvykne si. s detmi je to nekdy tak ze zkouseji kdo ma vic sil…
Ahojky. asi před měsícem jsme odnaučili malého se v noci budit na krmení. spí od osmi do pěti. někdy pak ještě usne u nás, ale jak je světlo tak málo kdy. tím se nám, jak jsem už psala, spustilo špatné usínání před nočním spaním. už to trvalo asi měsíc. Zkoušeli jsem ho nechat chvíli plakat, nepomohlo, teď konečně odcházím od něj, začně plakat ale najednou utne a je klid, usne sám. Snad nám to vydrží, až se vrátíme domu, protože jsme teď u našich. zkousela jsem ho taky nechat chvíli plakat ale nepomohlo to, a najednou ze dne na den si to rozmyslel a usne. dám vědět když se něco změní. ale je fakt lepší to dítě nechávat chvíli plakat, ale ne řvát, jinak na nás pořád koukal a stejně nespal.
Ahojky maminky když to tu tak čtu tak večerní usínání nám jde skvěle, ale chtěla jsem se Vás zeptat jak Vám mimčo usne přes den, nám neusne nijak než bez houpání v lehátku ale chtěla bych aby třeba po obídku začala spinkat sama v postýlce je ji 10 mesicu a nevim zda mam postupovat tak jako když jsme jí učily usínat večer nebo tak. Když vidím že si mne očička a zívá dám jí do postýlky dudlíčka, plínku pustím toho medu uspávajícího ale ona stejne stepuje u postýlky a ceka nez si pro ni prijdu. Nejhorsi je ze z toho lehátka ji pak přendávám do postýlky a myslim si že jednodušší by bylo kdyby usnula sama. Všem děkuji za radu
@Deniska10 já to učila stejně jako usínání večer. Prostě ji přebalím, dám napít a do postýlky. Pustím usínáčka, zatáhnu žaluzie, zamávám a jdu pryč. Prvních pár dní malá prostestovala a chvilku trvalo, než usnula ale teď už je to naprosto bez problémů, usne sama. Holt ji budeš muset nechat v postýlce, jinak si na to asi nezvykne ![]()
Já to zase dělám tak, že ona usne u mně v posteli a pak ji přendám. Taky nic moc ![]()
Nechala jsem je vyřvat, třrtí večer toho nechali a spali sami
Ahoj, mám dvě velký děti a čekám třetí. Já jsem jim dala najíst, přebalila a dala do postýlky, pusinku a pa. Někdy protestovaly a poplakaly si ale když je mimi v pořádku tak at si klidně chvilku i popláče. Budu to tak dělat zas…doufám ![]()
Tak ja se priznam, ze nasi malou, skoro triletou, stale uspavame. Proste si k lehneme do postele, v jejim pokojicku, a odchazime az po te co usne.Spi pak spokojene celou noc, jsou jen vyjimky kdy se vzbudi i v noci a to tedy opet musime zustat u ni dokud neusne.Rada bych, aby usinala uz sama, ale nejak nemame nikdo silu se do toho pustit. Prijde mi to jako tyrani kdyz bych ji mela nechat vyrvat.Na to fakt nemam povahu
Netvrdim, ze jsme to nezkouseli, zkouseli a vzdala jsme to cela rodina, to byl horor jak rozhozena z toho byla
Moje mamka byla vzdycky proti uspavani a rekla, ze ji to nauci usinat samotnou, no vzdala to rychle
Rekla, ze tak vystresle decko jeste nezazila a ze to mame radeji nechat byt, ze urcite dospeje k samostatnemu usinani sama
A to bych chtela podotknout, ze je mala jinak moc sikovna, hodna, pozorna, samostatna, ale jak jde o spani tak si postavi hlavu a hotovo ![]()
Tak to už asi budete muset vydržet
to se musí hned od začátku.
Ahojky
Mám třimesíční dceru a je zvyklá usínat u mě, že ji houpu v křesle.. Ted jsme byli s pritelem na týden u jeho rodiču, tak tam kreslo nemeli, tak si zvykla zase usinat v naruči s ukolebavkou. Dneska sem ji nechala v postýlce, dala pusu, pohladila, čajik, ale proste porad rvala, zkoušela jsem i ten bilý šum, chvili byl klid a pak zase začala.. Nemůžu ji prece uspavat do puberty..A ta metoda co psaly hned na začatku mi prijde moc drasticka na tak malé mimi.. Je špatne, kdyz ji po nejake dobe rvani pochovam a dam zase do postýlky? Jenze ona je tak ubrečena, ze ji sotva utesim v naruči ![]()
@Lucciaaa takhle malé miminko bych plakat nenechala, do puberty ji určitě uspávat nebudete…já uspávala do 9 měsíců u prsu a pak jsem to malou odnaučila a od té doby bez problémů usíná sama a spí celou noc. Dejte tomu pár měsíců a užívejte si tu blízkost, nebude dlouho trvat a už se nebude chtít chovat ![]()
@Verca1989 No jo jenže každé dítě je jiné a já nepoznám jestli to moje je takové, že si časem odvykne nebo ještě v 5letech bude chtít s náma spát v posteli..já to teď budu zkoušet postupně, nemuzu ji uspavat dlouho když už sotva kojim a u prsu mi takhle usne málokdy a u lahve vůbec. Navíc ji musím dat odkrknout jinak ji bude bolet bříško a stejně se vzbudí ![]()
Ahoj maminky. jak jste uspávali 18ti měsíční díte? já zatím v klíně houpu, ale už si myslím že,,velkej,, tak by měl asi usínat sám v postýlce?