Jak naučit nastupovat malé dítě samo do sedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3236
8.2.22 22:49
@Anonymní píše:
@Hlaholice Z dvojschudku to dnes nezvládl 😂 😂 😂 🤦

Tak to asi bude chtít tréning. A na gauč/postel/židli vyleze bez problému? Jestli to nechce začít tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
8.2.22 22:53

27 mesicni vyleze i na vysoky stul :think: to je otocna tak, ze se da otocit i po smeru jizdy? Tak to by nemel byt problem, at trenuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.2.22 23:00
@Tamtama píše:
Potvrzuju, nevleze. Mně tam mladší začal lézt sám až někde v 5 letech, když přešel do nižší sedačky 15-36.

Nevim.
Zadne takove dite neznam (tim nerikam, ze nejsou), ale videla jsem uz vic matek, ktere dite krok od kroku naviguji a ty deti opravdu nejsou schopne samostatne niceho.
Tak vychazim spis z teto zkusenosti, to je cele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.2.22 10:13

@Lucie_Sx v létě mu bude 8 a furt je jak pytel brambor. Ani do náruče ho vzít nemůžu, protože neumí vyskočit, jen se pověsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
9.2.22 10:39

@Tamtama ale Tve deti maji nejakou diagnozu, nemaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
9.2.22 10:56

Tak ai z druhé strany auta nech vyleze do auta, a prostě přejde autem do sedačky.. :nevim: A pokud ani do auta asám nevyleze, nevím, to jeslti máte kamion :mrgreen: :) tak bych mu dala nějaký stoleček pod nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
9.2.22 13:48
@blumen píše:
@Tamtama ale Tve deti maji nejakou diagnozu, nemaji?

Jen starší, adhd, ten naopak vylezl všude ještě před prvními narozeninami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.22 21:19

Děkuji všem za příspěvky. Ono někdy to není o diagnozach jako takových, někdy dítě brzdí „obyčejné emoce“ - bázlivost, opatrnost. A i při snaživém vedení o co největší samostatnost okolnosti dítěti do určité fáze nedovolí to, co jiné děti v jejich věku dávno zvládnou. Když si vybavím mamcino vyprávění o mé obratnosti, nedivím se, že synek je váhavý a opatrný střelec. Genetika je další velká věc. Však každé dítě je jiné a tak to má být 🙂Nicméně děkuju za vaše nápady, dnes synek s nadšením vylezl jen s malou dopomocí z druhé strany po sedačkách do autosedačky. I kdyby nebylo těhotenství, moje záda téhle úlevě tleskají 😁 A ještě jsem neutratila za zbytečné schůdky. Díky moc všem zúčastněným, mějte se pěkně 👏

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
9.2.22 21:28
@Lucie_Sx píše:
Nevim.
Zadne takove dite neznam (tim nerikam, ze nejsou), ale videla jsem uz vic matek, ktere dite krok od kroku naviguji a ty deti opravdu nejsou schopne samostatne niceho.
Tak vychazim spis z teto zkusenosti, to je cele.

Dítě fakt nenaviguju a doteď není schopna vylézt např z cestovní postýlky. Respektive ona by to určitě zvládla ale prostě se boji. Jsou jí 3 roky a 3 měsíce.

Obecně je dost bojácná a docela nemotorná.. má oba přední zuby zlomene. Právě proto že ji nechávám ať si poradí sama.. ale evidentně to moc nepomáhá.

Doteď když jde do schodů ze schodů křečovitě se drží zábradlí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix