Jak naučit počítat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3265
10.7.19 10:32

Já jsem na 5ti leté prohlídce vyplňovala u syna dotazník, kde byl dotaz, zda umí nakreslit celého panáčka. Tak jsem zaškrkla ano. Pak ho v rámci prohlídky měl syn nakreslit a panáčku se to taky moc nepodobalo. Tak jsem to hned přeškrla a zakřížovala, že teda neumí. Ale pak jsem synovi doma namalovala jak se panáček maluje a co vše má obsahovat a on se to hned naučil. U Dr. to byl jeho první panáček v životě, protože on sám by ho nemaloval, protože k tomu nemá důvod.

Pokud je mezi tvými dětmi takový rozdíl a vidíš, že syn má nějaký problém, tak bych to řešila přes poradnu. Třeba v rámci vyšetření příjdou na to zda je to nezralost nebo už problém a jak se synem pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 10:39

@smurfka on nechce kreslit, tak nekreslí. Nechce se učit básničku, tak ho nenutí. Na besídce jen stojí a zlobí.
Týden měli jinou učitelku a ta ho kreslit donutila.
U nás je jedna školka a vozit nemůžu, protože neřídím. Manžel má práci od 6:00.
Jestli se tam něco naučil starší, to opravdu nevím, protože od 5 let má znalosti, kdy mu často nestačím.

Já odklad dávat budu. To jsem jen napsala, aby bylo vidět, jak moc to má školka na háku. Do PPP samozřejmě chodíme. Tam je jasné, že bude mít odklad.

• Citovat
  • Upravit
3265
10.7.19 10:41

Ohleně těch barev mě ještě napadlo, zda nemůže být bravoslepý. Dokáže přiřadit 2 stejné barvy k sobě nebo jejich odstíny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 10:43

@fia80 my panáka trénovali půl roku. :D
My to řešíme. Ale doufala jsem, že třeba někdo napíše něco, co jsme nezkoušeli. I když mám pocit, že už jsme zkoušeli všechno.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 10:45

@fia80 barvoslepý není. On si jen nepamatuje názvy. Opačně to umí. Ukáže všechny barvy a to i fialovou, šedou a další.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
10.7.19 10:46
@Anonymní píše:
@smurfka on nechce kreslit, tak nekreslí. Nechce se učit básničku, tak ho nenutí. Na besídce jen stojí a zlobí.
Týden měli jinou učitelku a ta ho kreslit donutila.
U nás je jedna školka a vozit nemůžu, protože neřídím. Manžel má práci od 6:00.
Jestli se tam něco naučil starší, to opravdu nevím, protože od 5 let má znalosti, kdy mu často nestačím.Já odklad dávat budu. To jsem jen napsala, aby bylo vidět, jak moc to má školka na háku. Do PPP samozřejmě chodíme. Tam je jasné, že bude mít odklad.

tak když chodíte do ppp co řekli tam? :nevim:
jako já trénovala se synem panáka asi rok a stejně to zatím neumí..dělají mu problém nakreslit prsty na rukách, na nohách je zapomene téměř vždy..
jak dlouho mi trvalo aby se naučil do očí dávat tečku ( ale syn má adhd a to prý děti s touto vadou prostě nekreslí no )..ted už moc nezapomíná..ale podle obrázku se moc soudit nedá..někdy i ted v 7mi nakreslí hlavonožce :nevim:, ale autíčka, stromy, domy kreslí pěkně..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 10:52

@smurfka hledám reálně typy od těch, co tím prošli. PPP vidí dítě pár minut a jejich obecné rady dělám.
On nedělá žádnou tečku do očí. Místo očí má čárky. Prsty dělá 3 a to i na nohách.

• Citovat
  • Upravit
2499
10.7.19 10:54

@smurfka ty jo, tak to ja ani nevim, jestli panaka deti umeli nakreslit nebo ne, ale tipla bych ze ne :think: to se kresli jeste ve skolce? u zapisu dcera dokreslovala domecek a syn uz ani nevim co, ten tam s ucitelkou zustal sam kvuli soustredeni, bych ho svou pritomnosti rozptylovala. Ale v prvni tride jeste oba kreslili takove priserky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27634
10.7.19 10:58

@Majinka7 u nás u zápisu do první malovali postavu a dávali pozor jestli má pět prstů na rukách i nohách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.7.19 11:00

@Majinka7 jj ve školce to požadují, požadovali to v ppp a požadoval to po něm i klinický psycholog..furt se tím řídí no :roll:
na zápis do školy mohl nakreslit naštěstí co chtěl..neřešili postavu či domeček, řešili jaký má úchop a jak si poradí s detaily na obrázku který si sám vytvoří..( kdyby kreslil domek - jestli má kliku, kdyby kreslil auto, jestli má okna třeba atd )…

• Citovat
  • Upravit
2499
10.7.19 11:08

@ka2ka @smurfka aha, tak to mi ve skolce uniklo :think: tak asi detem krivdim a umeli ho nakreslit, doma to byli jen cmaranice, az nastupem do skoly se to zmenilo, ted kresli oba hezky. Ja s dcerou taky chodim do PPP, ale to az od druhe tridy, kvuli nesoustredeni a to same me ceka i u syna, uz jsme to ve skole resili, ale uceni jako takove jim jde, dcera ma teda jednicky vydrene, ale zatim to zvladame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 11:38

@Majinka7 u nás chce postavu doktorka na pětileté.
U zápisu chtějí cokoliv, co dítě umí kreslit. Podle mě je nesmysl tak moc lpět na postavě. Starší syn je technicky založený. U domu nakreslí i kličky v oknech a klíčovou dírku ve dveřích. U postavy dodnes zapomene nos a ruce. Je mu skoro 8 a kreslí lépe jak já.
Psycholožka chtěla sluníčko a sledovala úchop.

• Citovat
  • Upravit
4523
10.7.19 11:53

Teda začínám se desit pětileté prohlídky :) syn kreslí často a rád, ale teda detaily absolutně neřeší a kreslí spíš abstraktně. On nejradši vyrábí. Lepí, stříhá apod.
Jinak taky mám mezi dětmi markantní rozdíl v dovednostech, myšlení apod. Mladší je oproti staršímu úplně jinde a není to jen můj dojem. Čekám na skolku, jak se to vyvrbi a taky na tříletou prohlídku. Do školky ho ale nevzali, takže až za rok. On je jako tvůj syn, zakladatelko. Zajímá se, ptá se, ale nic se nenaučil. Zatím to moc neřeším, clouma s nim období vzdoru, takže momentálně po něm chci jen to, aby aspoň 3 vteřiny neřval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
10.7.19 11:55
@Anonymní píše:
@Majinka7 u nás chce postavu doktorka na pětileté.
U zápisu chtějí cokoliv, co dítě umí kreslit. Podle mě je nesmysl tak moc lpět na postavě. Starší syn je technicky založený. U domu nakreslí i kličky v oknech a klíčovou dírku ve dveřích. U postavy dodnes zapomene nos a ruce. Je mu skoro 8 a kreslí lépe jak já.
Psycholožka chtěla sluníčko a sledovala úchop.

tak u nas na prohlidce nikdy doktor nechtel nic nakresli :nevim: meli poznat barvy, tvary, ani nevim jestli pocitali. Treba syn neumel pojmenovat fialovou na sedmilete, ne ze by nevěděl, proste si jen nevzpomel a celkove moc nespolupracoval :roll: ale az na řeč vsechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
10.7.19 12:05

To jsem nevěděla, že u panáka se kreslí i prsty na nohou a tečky do očí 8o Já jsem ho synovi ukázala s botama a oči měl jen kolečka.

Ale mám pocit, že kdybych mu řekla, že ho má nakreslit bez bot, tak ho nakreslí i nahatého s pupíkem a pin*ourem a to by se asi divili. Panáčky jsem se synem přestala trénovat, když je začal dělat čůrající nebo kakající.

Ale tady u nás na zdravotním úřadě po dceři nechtěli panáčky, ale kreslila podle 2 obrázků. Jeden byl šíp a druhý týpí. Oba obrázky byly nakreslené tak, aby šlo poznat, zda dítě kreslit umí nebo ne a má cit pro detail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí