Jak naučit počítat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37131
10.7.19 13:42

@Lucie_Sx ty už dělá, k tomu už se dopracoval, už dělá třeba i ty tečky v očích. Ten pupík dělal tak rok zpátky, ted už umí komplet panáčka (akorát teda prsty na nohou sem nezaznamenala). Nejvíc bylo kdyz sem byla těhotná a on namaloval tlustého panáčka a uprostřed břicha namaloval ještě malinkeho panacka, jako miminko v břiše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
10.7.19 13:47

Tak pupík nedělá ani jedno moje dítě..asi proto že nekreslí panáčky nahé.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 13:50

@Lucie_Sx chápu to dost dobře. Mám za sebou několik semestrů dětské kresby. Vím, proč se to dělá, jak se to hodnotí a kdy by dítě mělo kreslit to a to. Jako teorie je to super a zajímavé, ale když jsme to dělali na škole a vyhodnocovali jsme to, tak nám prakticky všechny děti vyšly jako opožděné. :nevim:. Bohužel hodně pracovišť na to klade až moc velký důraz.

Nemělo by se to učit, aby to mělo nějakou váhu. Proto jsem to dala do uvozovek. Nevím, jak to lépe napsat a vyjádřit. Tím, že ho to naučím, ho ve vývoji neposunu, ale zavřu pusu odborníkům, kteří ho zkoumají a řeší to. Ale i když to trenujeme, tak to nemá moc efekt

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.19 14:31

@smurfka jsou děti, co kreslí pupík i přes oblečení. Syn zásadně dělá pupík, ale třeba nedělá uši, krk a nos :nevim: Po prázdninách půjde do druhé třídy. Oči dělá slepé a postava je na úrovni tak na tu pětiletou prohlídku :lol:

• Citovat
  • Upravit
24671
10.7.19 14:49
@Anonymní píše:
@fia80 barvoslepý není. On si jen nepamatuje názvy. Opačně to umí. Ukáže všechny barvy a to i fialovou, šedou a další.

Ucila jsem vnoucata, a kdysi davno :lol: i oba syny, barvy pomoci rymovani- žluta jako slunicko, červena jak jablicko, bila jako mlicko, cerná jako auticko
modra jako nebicko, hněda jako hounicko :lol:, zelena jak tvé tričko atd, fantazii se meze nekladou :D. Děti se barvy naučily, díky rymovackam, hodně brzy. Držím palce a od babičky k babičce, vyrid ji, že nikdy v životě nesmí sve vnouce podtrhnou, natož mu říct, že je blbec!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
10.7.19 19:57

Posuzovat školní zralost chlapečka podle kresby postavy je stejně hloupé, jako kdyby se školní zralost děvčátek hodnotila podle toho, jestli správně nakreslí jízdní kolo. Do školy by se dostalo minimum z obou skupin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
10.7.19 19:59
@fia80 píše:
A jakou má slovní zásobu? Ostatní věci, které používá pojmenovat umí? To je totiž zvláštní, že ty barvy pozná, ale neumí je pojmenovat.

Také by mne zajímalo. Řešil někdo dysfázii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 21:03

@Kakachna ale hodnotí se to podle toho. Jak jsem psala, přijde mi to jako nesmysl. Takže nacvičujeme.
Dodnes je to hojně používané jako diagnostický prostředek.

• Citovat
  • Upravit
12072
10.7.19 21:38
@Anonymní píše:
@Kakachna ale hodnotí se to podle toho. Jak jsem psala, přijde mi to jako nesmysl. Takže nacvičujeme.
Dodnes je to hojně používané jako diagnostický prostředek.

Já vím, že ano. Je to součástí testu školní zralosti. A obvykle i prohlídek v pěti letech u PL. Klade se na to nesmyslný důraz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.19 22:13

@Kakachna taky kreslil, ale my dostali za úkol obrázek přinést.

• Citovat
  • Upravit
34322
11.7.19 01:07
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx chápu to dost dobře. Mám za sebou několik semestrů dětské kresby. Vím, proč se to dělá, jak se to hodnotí a kdy by dítě mělo kreslit to a to. Jako teorie je to super a zajímavé, ale když jsme to dělali na škole a vyhodnocovali jsme to, tak nám prakticky všechny děti vyšly jako opožděné. :nevim:. Bohužel hodně pracovišť na to klade až moc velký důraz.Nemělo by se to učit, aby to mělo nějakou váhu. Proto jsem to dala do uvozovek. Nevím, jak to lépe napsat a vyjádřit. Tím, že ho to naučím, ho ve vývoji neposunu, ale zavřu pusu odborníkům, kteří ho zkoumají a řeší to. Ale i když to trenujeme, tak to nemá moc efekt

Vykašlala bych se na to. Ať se vyvíjí sám, holt pomaleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.19 07:29

@Lucie_Sx ono to je složité. Sama doktorka mi řekla, ať obrázek raději přineseme. Ony jsou ty limity nastavené dost tvrdě.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
11.7.19 07:51
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx ono to je složité. Sama doktorka mi řekla, ať obrázek raději přineseme. Ony jsou ty limity nastavené dost tvrdě.

to zas asi u pediatra je divné..protože po nás obrázek pedi nechtěla..takže to nebude zas tak žhavé, že by to bylo povinné..
u psychiatrů třeba chápu, že se podle toho odráží, ale kvůli pedi bych se nepřetrhla..ta nic nezmůže- kdyby to bylo u pedi povinné, chtěli by to všechny..a to nechtějí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.19 08:12

@smurfka kolem mně ho chtějí všichni. Máme pediatra i v rodině a ten ho taky chce. On má pediatr posuzovat školní zralost. Asi je na nich, jak si to nastaví. A i pediatr tě má nasměrovat dál na další případná vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
34322
11.7.19 14:16
@Anonymní píše:
@smurfka kolem mně ho chtějí všichni. Máme pediatra i v rodině a ten ho taky chce. On má pediatr posuzovat školní zralost. Asi je na nich, jak si to nastaví. A i pediatr tě má nasměrovat dál na další případná vyšetření.

Jestli chceš diagnozu, tak nic netrénujte, ať nezkreslíš výsledek.
Pokud nehceš, tak taky nemusíš nic trénovat a ani nikam chodit.
Vůbec netuším, k čemu je nasměrování na další vyšetření s nadrceným obrázkem :nevim:.
Tak to prostě nenakreslí, no a co? Všichni se zblázní?

Taky teď jdeme na pětiletou a nedrtím ho nic. Prostě co předvede, to předvede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí