Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminy,
taky jsem měla obavy z odstavení a z toho, že Lucka odmítne UM, tak jsem jí z něj dělala kašičky a po troškách přidávala do některých jídel, aby si zvykla na chuť.
Přes den jsem už nekojila, ale budila se mi hodně v noci a neznámou chuť mi odmítala - ve spojení s tím, že nechtěla pít z flašky:(
No a po pár týdnech „zvykání na UM“ jsem jí nabídla flašku a když zjistila, že prso nebude, dala si říct. Teď už se v noci na pití nebudí a mlíčko miluje;)
Jen dodám, že jsem ji odstavovala v 17m.
Pa.
Ch.
Já jsem začala odstavovat minulý týden. Dřív jsme občas zkusili dát UM, a Vojta u toho skoro zvracel a dávil se. Zkoušela jsem všechny možné značky a příchutě a nic. Už jsem byla hotová, protože jsem ho kojila i 8× za noc. Pak jsem mu začala dělat hodně řídké kašičky na noc do láhve. To vzal a chutnalo mu to. No a postupně jsem vždycky nasypala malinko sunaru místo kaše, to prcek akceptoval
A asi po týdnu jsme se dostali k tomu, že už vypil celý samotný sunar (220ml). Teď jsme na tom tak, že dostane večer sunar (20-21 hod, 220ml), pak v noci (2-3hod, dnes dokonce až v 5hod, 220ml) a pak ráno (6-8hod, 220ml). Takže úplná paráda, po 8-mi měsících se konečně snad vyspím.
Uvidíš, zkus to taky s kašičkou, třeba to zabere.
Lenka
Ahojky,
děkuju moc za rady. Aničku jsem před 5 dny přestala kojit. Po třech dnech jsem jí znovu zkusila dát UM - na radu Peťuli (DÍKY
!)- ředěné......,no a Anička vyzunkla ke snídani 200ml!!! Super! Asi je to tím, že jsem přestala kojit a mlíčko jí začalo chybět.
Musím napsat, že odstavení bylo naprosto v pohodě a po prsu ani nevzdechla
. V noci teď krásně spí a nebudí se. Takže jsme spokojené obě
.
Ještě jednou děkuju moc za rady!
Jana a Aninka