Jak naučit syna čůrat na nočník

1220
14.1.18 16:11

Jak naucit syna curat na nocnik/wc...

Ahojte, uz si nevim rady…mam syna v dubnu 3 roky…uz od dvou let se prubezne snazime o zbaveni plen…bohuzel bez uspechu.
Vyzkousela jsem snad vsechno:

• nechat ho v tom - je mu to totalne, ale totalne jedno - cvachtaj mu ponozky a je mu to fuk (vc bobku)
  • nahatej - cura a kadi kudy chodi
  • nepropustny kalhotky - procura i ty, hezky trenyrky s autama, proste je mu to jedno…
  • za odmenu - nedavame moc sladky, ani pres to ho slib kokina nemotivuje
  • mame 4 druhy nocniku, dve prkynka, vc prkynka se schudkama, zkouseli jsme do sprchace i vany
  • v lete venku jakoze hahaha pocurame kyticku/stromecek/brouka…
  • chodi se mnou, chodi s manzelem - nic…
  • chodime na navtevy, kde maji deti nocnikovy, aby to videl a ze je to legrace a haha…ani rana
  • natahovaci pleny nemaj asi cenu - byt jsme zkouseli - ale on proste nehlasi ze bude curat…

Vetsinou ani sednout nechce, kdyz uz ma naladu, tak si sedne na 3sekundy a nekdy i dyl, ale za toho 3/4 roku se vycural dvakrat asi omylem…neustale posloucham od mudr, jak to neni normalni, jestli neni syn opozdenej a co s tim hodlam delat…tak to uz jsem ho posledne trosku nevybirave odprejskla, ze ho mam za to rezat nebo co (jedina varianta kt neni vyzkousena a opravdu nemyslim, ze to je zrovna ta spravna) a opozdenej neni - v ostatnich oblastech zivota je sikovnej az az
Netlacim na nej, snazim se nenutit - synacek je beran, tak nechci aby se mi sprajcl…proste kdyz je rano dobre vzbuzenej, tak se snazim ho nejak nalakat aby si sedl se mnou, nebo k pohadce, ke knizce, jen tak z legrace, atd nekdo rika, ze jsou kluci v tomhle opozdeni, ale rada bych, abychom to do konce prazdnin zvladli…
Takze radyyyyy prosim…

Příspěvek upraven 14.01.18 v 16:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2660
14.1.18 16:16

U staršího jsme nevychytali prvotní nadšení okolo roka a půl, pak to bylo těžké. Pak jsem nechala několik měsíců před 3. narozeninami pleny s tím, že jsme ho připravovali na to, že o 3. narozeninách už bude velký a pleny dáme pryč. A klaplo to super. Dítě je zimní, ale trvalo jen týden, než to po odplenkovani dal. Být tebou, prestala bych na něj tlačit a udelala to stejně. Určitě to půjde!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
14.1.18 16:17

@kuklisek jak reagujete, když se počůrá do tepláčků? Já syna odplenkovala velice brzy a nehod měl teda malinko, ale když byly, tak jsem měla kolotoč otázek a odpovědí, já mluvila, syn ukazoval (tou dobou prakticky ještě nemluvil). Ale třeba co fungovalo u syna, tak u dcerky ani náhodou. Ona je teda ještě malinká, ale co syn chápal v 16M, tak dcerka vůbec neví o co jde. Některým dětem to čůrání docvakne klidně i ve 4 letech, případně domluvit konzultaci na nefrologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
14.1.18 16:19

Rada je dost jednoduchá - počkat, až do toho dozraje sám. Vyprdni se na nočníky, prkýnka a čůrání do sprcháče, jednou mu to dojde i bez toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
14.1.18 16:24

Doporučuji to samé jako @AnastazieB. Co ho dát do školky, tam to okouká. Dcera se odplenkovala v 2 letech a kousek po pár týdnech ve školce. Prostě přišla a řekla, že už nechce plínky, ale kalhotky jako velké holky :lol:
Co vím, tak to hodně dětí okouká a matky jsou bez stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
14.1.18 16:27

A přijde třeba s tím, že má pocuranou plenku? Pokud ne, tak zřejmě v této oblasti dozrává později.
Já bych zkusila vytrvale přebalování po půl hodině až hodině, ideálně mu tam strčit látkovou plinu, ne kvůli němu, ale kvůli tobě, abys snadno zjistila, že tam na mokro. Nijak ho nepeskovat, nehonit na nočník, neptat se. U staršího syna, ač v mladším věku, tak to během několika dnů zafungovalo, že začal hlasit, že je pocurany. Dítě si nejdřív musí uvědomit, co udělalo, pak začne vnímat, že právě v tu chvíli čůrá a teprve pak se naučí vědomě ovládat svěrače a pochopí, že bude čůrat.
S tím přebalováním je to sice vopruz, uznávám, ale mělo to výsledky. V mezičase ho pak můžeš zkusit posadit na nočník jakože „počkej tady, než si připravím novou plenku“. Pokud by to do dvou týdnů nepřineslo posun, tak bych ho nechala být a posléze třeba v těch třech letech plenku natvrdo sebrala a utirala bych louže a prevlikala. Některé děti mají nejdřív problém si sednout, mladší syn prvé začal chodit čůrat ve stoje do sprchy, samozřejmě si vždy počůral nohy, ale to jsem neřešila, jakmile to měl trochu zažité, zkusila jsem posadit na záchod a najednou to šlo ;)
Hlavně se kvůli tomu nestresuj ty a nestresuj dítě, jednou se to naučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
14.1.18 16:30

@Claire00 a vezmou ho do školky, když se pocurava? U nás by nevzali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
14.1.18 16:35

A kdyz nema cely den plinku? Reaguje nejak na to, ze se pocural??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
14.1.18 16:35

@Mallorka To nevím. U nás v soukromé mají plenky v první třídě všechny děti. Po pár týdnech pleny přestávají nosit, jelikož to odkoukají.
Nebo bych doporučila kontakt s větším dítětem, aby viděl, jak se chodí na nočník či záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:43

@Claire00 mladej je v jeslich 3 dny v tydnu s detma a je mu fuk, ze ostatni chodej na nocnik/wc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:44

@michee klidnym hlasme mu rikam - podivej se, pocural ses do tech krasnejch teplacku/podive pocural jsi obrazek a musime prevlict. Kam se cura? Syn - ukaze a rekne - taaam na zachod. A proc jsi tam nesel curat? Pokrci ramenama…kdyz cura ve vane - rikam - juuu divej curaaas - kam se cura? Syn opet - tam tam do zachodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:46

@Helileli jezisi at si klidne ve sprchaci pocura nohy kdyz nebude curat do plen:-)))
Nehlasi - ani bobek. Ted nekdy rano hlasi ze ma bobo, ale to mysli tu nacucanou plenu za celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:48

@vertunka vubec ne. Proste dokud ho neupozornim ja, ze je mokrej - je mu to fuk. V klidu si hraje, cte, kouka na pohadku…proste mu to vubec nevadi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:49

@Claire00 jo to zkousime, jsme aspon jeden den v tydnu u kamaradek (nebo ony u nas) kt maj starsi deti a zatim absolutne bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1220
14.1.18 16:51

@Peczka aspon uz to jednou zkusil. Ten nas ignorant proste nic:-( Okoli me zas tak netankuje - resime to v jeslich - taky vyzkouseli ledascos a ignoracka. A kamaradi vedi, ze zkousime, snazej se taky nejak pomoct, kdyz jsou u nas a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze