Jak naučit uklízet předškoláka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4651
16.12.25 20:14

Dneska se přihodila situace, že se mi fakt chtělo brečet…

šli jsme ze školky, neplánovaně jsem k nám pozvala chlapečka kamaráda ze školky, na dvě hodinky si pohrát.

Říkám si oukej, jako neuklízeli jsme, ale tak jsou to děti, neřeší, budou si hrát, každá rodina to má určtě podobně…

Bylo to strašný. Chlapeček přišel, byl zlatej.. ale povídá - proč tu má takový binec..proč jsou na zemi ůžky? Protože si je neuklidila, říkám v klidu. A proč tu má na stolečku nedojedenou sušenku? Vždyť se do toho můžou dostat moly… Protože jsme ji nestihli vzít s sebou do školky, odpovídám. Chlapeček se pak zeptal - a proč tu má že naše dcerka takový epořádek? Protože nechce uklízet, říkám. Dcera se ohradí, To není pravda… Po další otázcejak to, že má v pokojíčku jídlo ve skříňce, že to se nesmí a jestli o tom vím, jsem odpověděla, že vím. Že si ho tam schovává. Když ale chlapeček přišel do obýváku a ptal se, proč tu má dcerka rzházené všude hračky, už mi bylo do pláče. Už jsem to neřešila… on byl milý, ptal s prostě jen proto, že tomu nerozuměl.

Pak si rozbalovali dárečky, dcera zahodila pytlík na zem, poprsila jsem ať ho jde vyhodit do koše, a ona spustila totální odmlouvací ne, ne ne pak prosím prosím prosím ne, a pak hysterák. Bylo to strašný, trvalo to asi dvacet minut, uklidňoval ji manžel, protože mě bylo totálně do breku. Taky jsem se bál, aby se z toho nerozplakal i chlapeček u nás na návštěvě, a tak jsem ho odvedla vedle do pokoje a četla si s ním knížku a v duchu počítla minuty, kdy to přejde a kdy si chlapce vyzvedne maminka. Do toho se stala ta smůa, že chlapec ztratil někde u nás dáreček, který spolu s dcerou ode mně dostali. Byl zlatý, nějak to zvládl, já už uplně psychicky na dně a se slzami na krajíčku, jsem hledala, nenašla. Bylo mi to líto, dcera po hysteráku, on jí chtěl pomáhat i uklízet, a nakonecsám ztratil u nás hračku.

No já mám dost. Zalezla jsem si do ložnice, rečet se mi chce bezmocí jen, když to píšu…

Takovej to mohl být fajn večer, kdyby dcera nespustila ten totální hysterák… Vysvětlovali jsme, prosili jsme…nešla to vyhodit. Radši se začala vztekat, aby dosáhla sého a provztekala celou návštěvu…

Tak to jen k tématu… jsem z toho uplně grogy… cítila jsem se totálně ale totálně bezmocná, že tohle fakt nevím co s tím, asi by se mi ulevilo si o tom popovídat s psychologem… jestli by něco poradil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77319
16.12.25 20:54
@Niemeyer píše: Více

tak ten chlapeček je hodně divný, pokud je to pravda, nikdy, opravdu nikdy u nás žádné dítě neřešilo nepořádek v dětském pokoji ani jinde,
a jestli tě tohle rozplakalo, tak toho psychologa opravdu vyhledej, jak bys řešila opravdu závažné problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4651
16.12.25 21:31
@stinga píše: Více

hele, já nevím, buď mám na tohle smůlu, nebo ty lidi přitahuju… manželova dcera byla před 10 lety totéž… :nevim: to jsem tehdy ještě strašně špatnš rozdýchávala.

Ale je avda, že jsme fakt fakt uklizeno neměli, a nůžky na zemi byly blbý, nedojedená sušenka taky, bylo toho víc a bylo toho dost… :oops:

ale hlavně - kdyby mi to bylo fuk… jenže mi to bodalo, je to moje slabé místo, za které se stydím. Fakt pech a smůla, na druhou stranu - proč?

Při minulé návštěvě se mi stal další bizár - měla jsem v obýváku poslední hromadu prádla, a už zvonil u dveří zvonek. Tak jsem ji šupla pod gauč, vešla se a šla otevřít.

A co si myslíte, že se během návštěvy stalo? Děti si vymyslely hru na schovku a dceru napadlo schovat se pod gauč.
Poníženě jsem musela přiznat hromadu a před návštěvou ji vytáhnout ven a odnést.

Asi mám na to prostě strasnou smůlu, nevím.

Já zas kamkoli přijdu je totálně nádrehně uklizeno. a to i když jsem jednou potřebovala nakojit, a návštěva mě pustila i do ložnice. :oops: nechápu jak to dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.12.25 09:04

Nechápu asi. Tak mate doma bordel a vyhovuje vám to. Kdyby vám to tak vadilo, tak mate uklizeno. Ty se cizím lidem ale vůbec nemusíš zpovídat - natož dítěti! Panem svého domova jste vy rodiče.
A jak už tady někdo zmínil: existují opravdové problémy. To z čeho se hroutíš je blbost.
Jinak na návštěvě uklid nevidím ani nehodnotím. Teda pokud se nebrodím po kolena v odpadcích nebo nedostanu astmatický záchvat. Na návštěvě si užívám komunikaci s hostitelů.
A prádlo v košíku? To je nějaká ostuda, že pereš prádlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15400
17.12.25 10:56

Skoro neuvěřitelný příběh, ty jsi divna, ze si doma neumis uklidit a ten chlapeček byl trochu mimoň. Vyprovokovat dceru k hysterickému záchvatu kdyz ma návštěvu, to je taky umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
17.12.25 14:01

Jestli jsi na tom takto, tak prostě uklízej ty :nevim: před spanim to proletni, nůžky do šuplíku, nedojedene a papriky do koše, otevřít skříň a vyhodit jidlo, v obýváku vše do jedné pěkné krabice. Ztráta dárečku je mazec, no hlavně že nešla s deckem i mamknka, takhle mu třeba ani nebude nakonec věřit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí