Jak nejšetrněji říct dítěti, že je adoptované?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2344
19.9.14 23:38

Taky si myslím, že by se dítěti mělo říct co nejdříve, že je adoptované.
Zandi - bratr od kamarádky je ženatý? Nemusí se při svatbě prokazovat rodnýám listem člověk? V něm není uvedeno, že je adoptovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
20.9.14 06:55

@lemanka znam dve adoptovane deti, obe jsou prejmenovane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
20.9.14 09:05

Tak moje kamarádka, která má adoptovanou holčičku, nyní jí jsou 4 roky, to ví už asi od 3 let, její mamka jí řekla, že se jí nenarodila v porodnici, ale v srdíčku. A že je stejně její a jinak to nebude a ona sama to ví a chápe, na druhé rodiče se ptá, ale oni jí v klidu odpoví, že rodiče jsou v nebíčku a chodí za nima na hřbitov, ví jaká situace je. Oni jí ani jinak než jako vlastní neberou a to dítě to musí cítit. :srdce: Holčička je úžasná krásná a navíc si vybrali typově podobnou… oba dnědovlasý s modrýma očima. :) Holčička také modrooká brunetka, mají jí od půl roka a milujou jí ode dne co se na ní šli podívat. :andel:

• Citovat
  • Upravit
4009
20.9.14 10:13
@lemankaHolky, omlouvám se za OT, můžu mít otázku na ty z vás, které adoptovaly děti v nízkém věku? Nechaly jste dítěti jméno, které mělo, nebo jste ho přejmenovaly tak, jak jste chtěly? Jsem zvědavá, jen mě to zajímá ;).

Dvouletemu chlapeckovi jméno nechali, 7 měsíční holčičce změnili.(ne my ale rodinni příbuzní )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
20.9.14 10:50
@Jana Martinková píše:
Taky si myslím, že by se dítěti mělo říct co nejdříve, že je adoptované.
Zandi - bratr od kamarádky je ženatý? Nemusí se při svatbě prokazovat rodnýám listem člověk? V něm není uvedeno, že je adoptovaný?

V rodném liste to, že je někdo adoptovany, není. Po soudu dostává dítě nový rodný list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
20.9.14 10:51

@lemanka My jmeno nechali. Dostali jsme tříměsíčního chlapečka. Ale kdyby se nám jmeno nelibilo, změnili bychom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
20.9.14 11:08
@lemanka píše:
Také sdílím názor, že se má říci dítěti pravda hned od začátku, úměrně jeho věku, pohádka o nejkrásnějším dítěti je :palec:.Holky, omlouvám se za OT, můžu mít otázku na ty z vás, které adoptovaly děti v nízkém věku? Nechaly jste dítěti jméno, které mělo, nebo jste ho přejmenovaly tak, jak jste chtěly? Jsem zvědavá, jen mě to zajímá ;).

moje mamka mi chtěla dát jméno Jana ale už jsem byla na Irena zvyklá, tak mi ho nechali i když se mamce moc nelíbilo, je tvrdé…byl mi rok a kousek když si me brali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
20.9.14 11:12

Ješte jsem chtela dodat, pro ty co povádaj dětem pohadju a děti to pak berou jako samozřejmost a vlastne je ta pohádka nudí, bylo tak i u nas..mamka považovala tuhle kapitolu za uzavřenou, a já práve pak v tý první třídě koukala jak telátko když mi to spolužačka řekla. Takže i tak občas připomínat a i třeba před tou školou se ujistit jestli na to dítko nezapomelo, to je jen za me z mých zkušeností

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
20.9.14 11:53
@InExile píše:
Ješte jsem chtela dodat, pro ty co povádaj dětem pohadju a děti to pak berou jako samozřejmost a vlastne je ta pohádka nudí, bylo tak i u nas..mamka považovala tuhle kapitolu za uzavřenou, a já práve pak v tý první třídě koukala jak telátko když mi to spolužačka řekla. Takže i tak občas připomínat a i třeba před tou školou se ujistit jestli na to dítko nezapomelo, to je jen za me z mých zkušeností

Diky za zkušenost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
20.9.14 12:11

@zupe není zač..jak jsem koupila tak prodávám, samo jde i pak o povahu dítka, já byla celkem salámista, takže u me to probehloi více méně v klídku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
21.9.14 20:05

@lemanka My máme jedno adoptované dítě a jméno jsme nechali. Měl pěkné, české tak proč měnit. Taky se nám nechtělo to papírování navíc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.8.18 09:19

Pohádka

Dobrý den,
mám dceru Marušku, kterou jsem adoptovali, když jí byli dva měsíce. Dnes je to pětiletá holčička. Maruška ví, že je adoptovaná. Podali jsme to hned od začátku formou pohádky a také slavíme druhé narozeniny a to v den, kdy přišla do rodiny. Maruška to bere jako samozřejmou věc.
Nikdy bych nedovolila, aby se to dozvěděla od někoho cizího a žila s pocitem, že jsme ji celý život lhali.
Ač to ví, nic se nemění. Stále jsme její rodiče a Maruška miluje nás a my milujeme ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.8.18 09:23

Maruška měla v rodném listě Nezjištěno. Takže jméno bylo na nás. Kdyby Maruška jméno měla tak bych ho asi neměnila.
Také záleží na věku dítěte. Půl roční drobeček už na své jméno slyší a nemělo by se měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
1.8.18 09:34

My svým dětem od začátku říkáme, že jsou z domečku s dětičkama, o které se jejich maminky neuměly starat a čekaly tam na hodné tety, které si pro ně přijdou. Mladší ještě mluvit neumí, ale starší se vždy usměje a řekne, že tam čekal na tydle tety a ukáže na nás :mrgreen: a pak řekne, že nás má moc rád a nějaké bio rodiče vůbec neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
1.8.18 09:49

Holky jste super, všechny co jste adoptovaly nebo se na to chystáte nebo máte nějak svěřené do péče, je to super :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí