Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Body, punčocháče (super je merino, ale na ty malý děti je to pálka, rychle rostou), nějaká tenčí kombinéza (flís atd, nic naducanýho), a zimní zavinovačka do autosedačky. Nemá mít tlustou kombinézu/bundu, ptže pak ti při nárazu může snáz vyletět (pásy nedolehnou tak jak mají).
Příspěvek upraven 11.12.22 v 08:51
Ahoj, ano je to pravda. Já dávala legínky, body, svetřík, čepičku a teplou deku a malá nikdy nebyla studená. Jsou i fusaky do vajíčka a tam by měly být pásy přes dítě a ne přes fusak jako je to třeba tady. https://www.ondalek.cz/…-light-pink/
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, mám nedonosenou dceru, momentálně necelé 3 měsíce bio, 14 dní korigo. Mohu se zeptat, jak obléci miminko do vajíčka při jízdě autem? Je pravda, že nesmí mít kombinézu/bundu? Má lehce pod 3kg a termoregulaci nemá zcela jak by měla mít a proto se ptám na vás názor, jak ji obléct?
Fleece overal, než se vytopi auto, tak ještě deku
ano, mimco, celkově děti, nemají být navlečené, snižuje se účinnost sedačky
Mam zimni miminko, davala jsem bavlnene body, teplakovou kombinezu a nechala jsem si nasit opravdu teply fusak, ktery jsem pak rozepnula a sundala, kdyz se auto zahralo. Ted mam skoro rocni a oblekam stejne a porad pouzivam fusak do sedacky, protoze se to ukazalo jako hrozne prakticka vec.
2 tenké a neklouzavé vrstvy na tělo i na nohy (např. body, punčošky, tepláčky a, tenký svetřík), návleky na nohy, rukavice a kuklu.
Ve vajíčku mám zavinovací deku s prostřihy na pásy a přes ni na přenos do auta nebo než se auto vytopí ještě jednu chlupatou dečku.
Ještě ta mikina/overal je ideální bez kapuce. Kapuce za zády může tlačit nebo dělat nepříjemný hrbol a s kapucí na hlavě se špatně rovnají pásy ke krku a špatně se utahují.
Doporučuji koupit funkční overal: měla jsem pro malou od Little Angel s Outlastem (mazlík, takový z mikroplyše a ve vnitř ten Outlast). A malá byla opravdu v teple, venku jsem jí pak dávala do fusaku a nikdy mi neprochladla. Pásy na něm perfektně drží. ![]()
Pokud kombinezu, tak zvrchu latkovou, aby neklouzala.
Kazdopadne naprosty zaklad je opravdu nafest dotahnout pasy.
Pokud mas novejsi dobre topici auto, tak spis pozor na to, abys navlecene dite neuvarila. To je pak lepsi topit jen trochu.
Zdravím maminky, mám nedonosenou dceru, momentálně necelé 3 měsíce bio, 14 dní korigo. Mohu se zeptat, jak obléci miminko do vajíčka při jízdě autem? Je pravda, že nesmí mít kombinézu/bundu? Má lehce pod 3kg a termoregulaci nemá zcela jak by měla mít a proto se ptám na vás názor, jak ji obléct?