Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky
Teď jsem koupala svou 9m holčičku ve vaně s přípravkem HiPP koupel na dobrou noc… A malá šla na 4 a sklouzlo ji to a spadla hlavou do pěny vdechla pěnu a hodně se nalokala vody
Mrzí mě to vždy se tak koupala, hrála a nic se nestalo
Příště ji budu více hlídat
jen mám teď strach aby ji nic nebylo… Malá nebrečela jen se Dusila asi 10 sekund a pak byla v pořádku… ![]()
No tak se stalo no, moje malá už si taky párkrát pěkně lokla… Asi jako každé dítě ![]()
Pokud pak byla v pohodě, tak jí max zkontroluj v postýlce…
Příště větší pozor jenom ![]()
Mě malá dneska otevřela opalovací krém a trochu si vytlačila do pusy, no bóže no ![]()
Dusila… Jakože dávila, kašlala? Nemohla popadnout dech a pak se teprve rozkašlala nebo rovnou kašlala?
Pěna je prý blbá, když se vdechne
Ale třeba ji nevdechla. Jen napolykala.
@Kamkam No nemohla popadnout dech a pak se rozkašlala… Placala jsem ji po zádech… Ale nebrečela nic
@Narcis22 z pěny se po vdechnutí prý může rozjet zánět, ale důležité je, že je teď v pořádku a kdyby se ti cokoliv nezdálo. Začala kašlat, vylétla jí teplota, tak víš, co se děje a můžeš to rychle řešit. Ale nechci tě strašit, ono z toho nejspíš nic nebude. My jako děti se z pěnových vousů zakuckali tolikrát… Naše pětiletá nedávno taky a nic se nestalo.
Malé děti mají vrozený reflex, že pokud spadnou náhle obličejem do vody, tak se jim zastaví dýchání, proto se nesmí batole nechat ani v bazénku, kde je 5 cm vody samo. To je ten důvod, proč nedýchala. Když se to stane bez dozoru, tak se to dítě prostě potichu utopí. Nebude se snažit dostat z vody nebo plácat, prostě zůstane ležet a vlastně se udusí. Pokud máš pocit, že si lokla, tak jí příštích 24 hodin sleduj. Kdyby přišla teplota, kašel či nějaké zhoršení, jeď na pohotovost. Na 99% se ale nestalo nic.
@Narcis22
Tak vidíš, nejspíš je v pohodě ![]()
Jak jsem psala, max bych ji zkontrolovala v postýlce a bude to dobrý ![]()
Jo, vdechnout mydlo muze zpusobit nejaky problem v plicich. Ale asi to bude vzacne, deje se to hodne detem.
Jen ji pozoruj, jestli je ok dalsi dny.
Mám teď fakt strach ani spát nepůjdu… Bojím se aby se jí něco nestalo… Nechci aby se jí něco stalo pila mléko a krkla si a krknutí je z plic…
@Narcis22 řihnutí je ze žaludku
ale já bych se nebala, syn chodil na plavání a tak se zakuckavaji děti běžně
mas dýchací podložku? Zapnu jiná můžeš být už úplně v klidu. Hlídala bych spis kdyby v následujících par dnech měla kašel, tak budeš vědět ze se ji do dýchacích cest dostala nějaká infenkce, ale vzhledem k tomu, že to bylo ve vane doma, tak je riziko fakt malý.
A to nemáš ve vaně protiskluzovou podložku..? s ní by se ti to nejspíš nestalo..
![]()
@Mystery-lady Mám strach teď… Dýchací podložka mám ale ona jak se kroutí a spí všemožně tak se furt zapíná…