Batole se nalokalo ve vaně

86
10.12.22 19:20

Batole se nalokalo ve vaně

Dobrý den maminky :( Teď jsem koupala svou 9m holčičku ve vaně s přípravkem HiPP koupel na dobrou noc… A malá šla na 4 a sklouzlo ji to a spadla hlavou do pěny vdechla pěnu a hodně se nalokala vody :,( Mrzí mě to vždy se tak koupala, hrála a nic se nestalo :( Příště ji budu více hlídat :oops: jen mám teď strach aby ji nic nebylo… Malá nebrečela jen se Dusila asi 10 sekund a pak byla v pořádku… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1195
10.12.22 19:24

No tak se stalo no, moje malá už si taky párkrát pěkně lokla… Asi jako každé dítě :think:
Pokud pak byla v pohodě, tak jí max zkontroluj v postýlce…
Příště větší pozor jenom ;)
Mě malá dneska otevřela opalovací krém a trochu si vytlačila do pusy, no bóže no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.12.22 19:25

Dusila… Jakože dávila, kašlala? Nemohla popadnout dech a pak se teprve rozkašlala nebo rovnou kašlala?
Pěna je prý blbá, když se vdechne :? Ale třeba ji nevdechla. Jen napolykala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.12.22 19:27

@Cucajz Už i pila mléko odkrkla si a spinká  :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.12.22 19:28

@Kamkam No nemohla popadnout dech a pak se rozkašlala… Placala jsem ji po zádech… Ale nebrečela nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
10.12.22 19:36

@Narcis22 z pěny se po vdechnutí prý může rozjet zánět, ale důležité je, že je teď v pořádku a kdyby se ti cokoliv nezdálo. Začala kašlat, vylétla jí teplota, tak víš, co se děje a můžeš to rychle řešit. Ale nechci tě strašit, ono z toho nejspíš nic nebude. My jako děti se z pěnových vousů zakuckali tolikrát… Naše pětiletá nedávno taky a nic se nestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
10.12.22 19:38

Malé děti mají vrozený reflex, že pokud spadnou náhle obličejem do vody, tak se jim zastaví dýchání, proto se nesmí batole nechat ani v bazénku, kde je 5 cm vody samo. To je ten důvod, proč nedýchala. Když se to stane bez dozoru, tak se to dítě prostě potichu utopí. Nebude se snažit dostat z vody nebo plácat, prostě zůstane ležet a vlastně se udusí. Pokud máš pocit, že si lokla, tak jí příštích 24 hodin sleduj. Kdyby přišla teplota, kašel či nějaké zhoršení, jeď na pohotovost. Na 99% se ale nestalo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1195
10.12.22 19:38

@Narcis22
Tak vidíš, nejspíš je v pohodě ;)
Jak jsem psala, max bych ji zkontrolovala v postýlce a bude to dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.12.22 19:39

Jo, vdechnout mydlo muze zpusobit nejaky problem v plicich. Ale asi to bude vzacne, deje se to hodne detem.
Jen ji pozoruj, jestli je ok dalsi dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
10.12.22 19:42

@Cucajz @Lucie_Sx holky, jen pro Info, přečtěte si něco o tzv. suchém utonutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.12.22 19:55

Mám teď fakt strach ani spát nepůjdu… Bojím se aby se jí něco nestalo… Nechci aby se jí něco stalo pila mléko a krkla si a krknutí je z plic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
10.12.22 20:04

@Narcis22 řihnutí je ze žaludku 8o ale já bych se nebala, syn chodil na plavání a tak se zakuckavaji děti běžně :nevim: mas dýchací podložku? Zapnu jiná můžeš být už úplně v klidu. Hlídala bych spis kdyby v následujících par dnech měla kašel, tak budeš vědět ze se ji do dýchacích cest dostala nějaká infenkce, ale vzhledem k tomu, že to bylo ve vane doma, tak je riziko fakt malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3190
10.12.22 20:07

A to nemáš ve vaně protiskluzovou podložku..? s ní by se ti to nejspíš nestalo.. :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.12.22 20:12

@Zwetta Já mám ale nedala jsem ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
10.12.22 20:12

@Mystery-lady Mám strach teď… Dýchací podložka mám ale ona jak se kroutí a spí všemožně tak se furt zapíná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí