Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj mám 3 měsíční mimčo. A řeším, jak ho obléknout v tomto počasí. Jestli mu dát jen body s krátkým rukávem, nebo s dlouhým a k tomu tepláčky. Nebo rovnou overal. Ještě to není letní počasí a občas fouká studenější vitr a tak se bojím aby mi nenastydl. Prosím poraďte.
Ahoj. Já bych dala asi krátký rukáv, krátký noháv, ponožtičky a přikryla plínkou. Do kočárku nefouká…
Ahoj, NENÍ LETNÍ POČASÍ? no to snad nemyslíš vážně! Nevím, kde přesně bydlíš, ale já jsem ze Suchdola,takže počasí bude asi podobné, a tady je teda pekelnej hic
No k dotazu: taky záleží,jak máte doma + jak ho na doma oblíkáš,ale u nás: V bytě vedro =jen bodýčko s krátkym r., na ven přidám kraťasy a ponožky(pouze z estetických důvodů
) . Sebou nosím ještě kalhoty a mikču, kdyby něco. A taky klobouček, když chce malá vidět svět a já nosím v náručí.
Ahoj,my dáváme jenom body s krátkym a nožičky přikrývám plínkou ale hlavně proto aby si je nespálil od sluníčka. Jo a ponožtičky taky ale ty mi úspěšně zkopává dolu ![]()
MALÉHO OBLÉKNI STEJNĚ TAK JAKO SEBE ![]()
MÁM TÍLKO,TAK MALEJ TAKY,JÁ KRATASY MALEJ TAKY
.DO KOČÁRKU NEFOUKÁ AKORÁT MÁ NAVÍC ČEPIČKU,KŠILTOVKU + OPALOVACÍ KRÉM 40.
ahoj, no, říká se, že dítko by mělo mít o jednu vrstvu víc než máma. ale zase na druhou stranu do kočárku nefouká a je tam dost teplo, jak praží sluníčko. já osobně bych dala body s krátkým, kraťasy a nožičky přikryla plínkou. a hlavně namazat krémem na opalování, pokud na nějakou část těla bude svítit sluníčko!!!
Já se přidám s dotazem - co na hlavičku. Mám stejně starého chlapečka a rozhodně si nepotrpím na nějaké čepičky s výšivkama apod.
Klobouček, který jsem koupila je sice super, ale na hlavičce vydrží tak 2 min. A nic pořádného jsem v obchodě neviděla. Nemáte nějaký typ.
A měla by být v tomhle počasí čepka ještě na ouška nebo zakrytá být nemusí.
No jo, první dítě starší matky, tak ze všeho dělám vědu
![]()
ave: tak podobný dotaz jsem teď viděla na BC a názory se opět rozcházejí ( asi tak 50/50). Já dávám plátěný klobouček s klapkama na uši a šňůrkou na zavázání, jinak nám na hlavě taky nic nevydrží
.Koupila jsem ho v Tescu a měli různé varianty i pro kluky.
podle me na hlavu nic, jeste chytne v tech vedrech uzech. stejne ho na slunicko nedavas, ne?? a v cepici se mi pari. jo, az bude vetsi a litat na slunci, to je neco jineho. debatovala jsem o tom s prodavackou v detskym a pry je t spis moda nez potreba mimca. do kocaru nefouka, tak nepotrebuje ani nic na usi. jo a taky pry deti, kterym se porad prikryvaji usi, byvaji nachylnejsi na zanety. polud bych venku kojila, tak mam pro sichr neco hlavu,ale do kocaru nic. a hlavne ted s nim ani ven v tech prisernych vedrech nechodim. i na doporuceni mudr, ze to je rpo ne zatezovy. lepsi doma v chladku u oknat. aky mi prijde,ze v tom kocaru je snad vetsi vedro nez na primym slunci
jinak davam body s kratkym nebo s nohavickama a prikryvam plinou, aby na nej nesvitilo
Díky za rady … je to moje první dítě a babičku mám moc zaměstnanou
, tak mi moc neporadí, protože je problém jí vůbec sehnat. Kamarádku maminu taky nemám, tak musím pro rady sem. Tak ještě jednou díky ![]()
Náš drobček má už síce 16 mesiacov, ale ja mám stále problém s tým ako ho obliecť. Ja som totiž typ, ktorému je stále teplo. Ked iní nosia dva svetre,mne stací tenké tričko…a je mi fajn. Preto často riešim dilemu, či sa nezdá len mne, že je tak teplo.
No v tomto počasí dávam krátke tričko, kraťasky, niečo na nožičky a na hlavičku. No mikinku mám so sebou pre istotu vždy… ![]()
Já malýmu třeba dneska dala jen body bez rukávů a přes nohy plínku. A i tak byl docela zpocený. A to jsme byli venku až v 6. Na hlavu bych nic nedávala, když je v kočárku. Myslím si, že ta vrstva navíc, co mají mimča mít,platí hlavně v zimě. A opalovací krém teda dávám i když na něj sluníčko nesvítí (což by teda stejně nemělo nikdy).
zkuste si v tech vedrech nacpat hlavu do kocarku pod boudicku jak tam je - zvlast kdyz je kocarek tmavsi - ja takhle donutila tchyni uznat, ze ve 30 stupnich a v tmavem kocarku fakt nebudu davat trimesicnimu diteti bavlnenou cepicku… ![]()
Tak ja som už zrušila kočikovanie okolo obeda. Dnes sme sli o 7.15, tak to zniesol tenke body s dlhym rukavom a teplacky a tenucku ciapocku a neico na prikrytie. Od 10:00 s avon neodvazim, lebo mame taký hic, že je to oovela horšie ako byť doma, tak pojdem zas okolo 18:00. AKo sme na sidlisku, vsetko je desne rozpalene a v kočiku musi byť ako v skleniku ![]()
(to ako v aute, bleeee)
ahoj já jen připojím - mně vždy doktorka kladla na srdce „hlavně když je hic, chodit ven až po 17. hodině“
čepičku jsem ve velkém vedru nedávala, protože měla uplně mokrou hlavu.
to asi až když sedí a pařilo by jim to na hlavičku.
Na závěr - co nám radí naše doktorka: když chci zjistit, jestli je mimčo zapařené, sáhnu dozadu na zátylek. Pokud tam má mokro, paří se.
petra