Jak odnaučit dítě jíst u tabletu/TV

Napsat příspěvek
Velikost písma:
380
30.6.17 12:54

I já jsem byla taková, že jsem nejedla a mamka mě zabavovala u knížek a hraček a ve školce už jsem jedla bez toho. Tchýně to tak měla s manželem i dcerou a taky není problém. A dost mých kamarádek to tak má. Já na tom prostě nic špatného nevidím. Nicméně jsem to dnes zkusila u snídaně a ani lžička, svačina jakbysmet a oběd jedna lžička a konec. Takže moje dítě jedlo naposledy včera večer. A to jsem se nezmínila, že jsme kvůli nepřibírání byli už dvakrát v nemocnici. Kdo nezažil, tak to nemůže pochopit. Radši pustím pohádku než honit díťe po nemocnicích. Jasně, že teď to nemůže pochopit, ale až bude mít rozum a začne chápat, tak to pochopí. Klidně mě suďte, ale my jsme normální a slušná rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
30.6.17 13:00
@meissa píše:
I já jsem byla taková, že jsem nejedla a mamka mě zabavovala u knížek a hraček a ve školce už jsem jedla bez toho. Tchýně to tak měla s manželem i dcerou a taky není problém. A dost mých kamarádek to tak má. Já na tom prostě nic špatného nevidím. Nicméně jsem to dnes zkusila u snídaně a ani lžička, svačina jakbysmet a oběd jedna lžička a konec. Takže moje dítě jedlo naposledy včera večer. A to jsem se nezmínila, že jsme kvůli nepřibírání byli už dvakrát v nemocnici. Kdo nezažil, tak to nemůže pochopit. Radši pustím pohádku než honit díťe po nemocnicích. Jasně, že teď to nemůže pochopit, ale až bude mít rozum a začne chápat, tak to pochopí. Klidně mě suďte, ale my jsme normální a slušná rodina.

Pochopí? Začne tím vydírat, protože děti jsou vychytralé a vyčůrané až běda. Takže jídlem tě bude cepovat donekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.6.17 13:02

@Zorbas Taky jsme byli i v nemocnici a tam nás honili po různých vyšetřeních a stejně nic. Vím, že se říká, že dítě samo nevyhladoví, ale ja se na to dívat nehodlám. Mám to stejně jako Ty. Nechápu proč jsem podle některých hned špatná. Přesně, já ji nic nedám a ona si prostě neřekne. Když mi nechtěla už ani UM, tak vydržela bez i celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.6.17 13:09

@Janina81 No tak bude na pohadky koukat porad no. A co? Ma to jen u jidla. Pres den nejede telka ani tablet vubec. Venujem se ji maximalne, prochajdy, vylety, hraju si s ni. Jsou mnohem horsi matky. Matky co si naucily deti na sladkosti a sladke piticka, decka si za cely den nevsimnou. Mam pokracovat? Ja ji vychovavam podle nejlepsiho svedomi a na krtkovi u jidla nic neni. Uz proste nechci videt svou dceru na kapackach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
30.6.17 13:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
30.6.17 14:00
@meissa píše:
@Janina81 No tak bude na pohadky koukat porad no. A co? Ma to jen u jidla. Pres den nejede telka ani tablet vubec. Venujem se ji maximalne, prochajdy, vylety, hraju si s ni. Jsou mnohem horsi matky. Matky co si naucily deti na sladkosti a sladke piticka, decka si za cely den nevsimnou. Mam pokracovat? Ja ji vychovavam podle nejlepsiho svedomi a na krtkovi u jidla nic neni. Uz proste nechci videt svou dceru na kapackach.

Tady nejde o to, že bude do puberty čumět na tablet při jídle, ale o to, že zachvilku si uvědomí, že na jídle a na tom, aby jedla ti záleží víc než na čemkoliv jiným a začne tím vydírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
6.9.17 14:53

Základ je, aby pro něj tablet a TV byly nedostupné. Je fajn vyzkoušet např. odjet k babičce, kde se nebude tablet a TV praktikovat, a když se vrátíte domů mít ovladač a tablet mimo jeho dohled, chovat se, jakoby tam nikdy nebyly. Pokud se bude vztekat, nesmíte ustoupit. Zkuste třeba vysvětlit, že si může zase po jídle hrát, ale k jídlu to nepatří. Pokud bude utíkat, nepovolte, i když to Vás bude stát dost nervů. Důslednost je podle mě nejdůležitější bod výchovy. A možná to zní drsně, ale jak již psali někteří přede mnou, hlady nezemře a až bude mít hlad, tak se rád nají podle Vašich nových pravidel.
Jakmile ale začnete ustupovat, podkopáváte si vlastní autoritu a pravděpodobně tak budete reagovat i u dalších problémů, takže doporučuju rychle změnit strategii. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.18 22:31

Dcera 6 let

Furt semnou smlouva že ju mam na krmyt jinak papat nebude tak vždy to dopadne tak že ju nakrmim aby byla najezena ale nemůžu do konce života ju krmit a dozvěděl jsem se že ju ve školce krmí také tak to mě dostalo :D. Pro upřesnění jsem otec a její maminka nás opustila tam prosím o radu děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
29.4.18 22:44
@Terez001 píše:
Milé maminky,

jak už název napovídá na co se chci ptát. :oops: :oops:

Syn, 16 měs. téměř nikdy nechce jíst bez tabletu nebo TV…Ano, vím, můžu si za to sama, tak si prosím nechte připomínky, že jsem si ho tak naučila. Vím to a snažím se to změnit. Jen abych uvedla na pravou míru proč..Syn byl od malička nejedlík. Tedy nechtěl se ani kojit, byly to boje, nakonec jsem to vzdala v půl roce, byl to řev den co den, mlíko nemusel, jedl jen na akutní hlad. Mlíko nepije do ted.

Stejně to vypadá i s normálním jídlem. Pak jsem přišla na to, že se docela hezky nají, když na něco kouká a už to jelo :( Má rád písničky, má oblíbené píšničky a videa. To sní vše, když kouká. Jakmile nekouká, nechce, řve, lelkuje, jakoby jídlo byla ztráta času. Snaží se dostat z židličky ven.
Snažíme se jíst všichni spolu, ale dá si dvě sousta a už chce ven, nebo dělat něco jiného. takže to skončí zase zaplou TV, nebo tabletem :(
Já už nevím, co dělat. Se snídaní ho musím honit po bytě, když ho dám do židličky, nesedí, zamkne pusu na zámek a byl by o hladu až do oběda, to samé se svačinou. Jediné, co sní pořádně je oběd.
Pak je to nanovo, svačiny vynechává a večeře jakž takž sní, i když by to mohlo být lepší.
Jde nějak poradit, jinak, než třeba to, že mu mám dát jídlo bez zapnuté TV a říct jez - nechceš? Nechceš, budeš o hladu? On by fakt vydržel i cělý den nejíst. Nechci to tak razantně řešit..jde to nějak pomalu udělat?
Vím že takových dětí je spousta, co to tak máte /měly, jak jste to dítě odnaučily?
Moc děkuji :kytka: :oops:

Příspěvek upraven 06.06.17 v 06:56

Tohle se mi povedlo taky u jednoho z dětí :oops: ja blbka :? Ale když mi doslo, ze je to hodně špatně, vyndala jsem baterku z mobilu male ho dala na stul a servirovala polevku a sakra telefon nefunkční, noo kdyz to spapas, tak to maminka spraví :P Spapala maminka spravila a male po třech dnech došlo, ze telefon odmítá spolupracovat když papá ;) Taky si na něm pouští písničky a pohádky, ale u jidla si ani nevzpomene :palec: Zkuste to treba to zabere i u vás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.4.18 22:58
@Taktak2332 píše:
Furt semnou smlouva že ju mam na krmyt jinak papat nebude tak vždy to dopadne tak že ju nakrmim aby byla najezena ale nemůžu do konce života ju krmit a dozvěděl jsem se že ju ve školce krmí také tak to mě dostalo :D. Pro upřesnění jsem otec a její maminka nás opustila tam prosím o radu děkuji

No do maturity ji krmit nebudes, neboj :hug: Jak dlouhi uz jste sami? Nemuze takhle reagovat na odchod mamy? Nevim, kdybys nerekl tohle, tak rada bude proste ji nechat vycukat, ona se naji, az bude mitto hlad, ale pokud je to treba pomerne cerstve a zpracovava trauma, tak bych ji asito v klidu chvili krmila a pockala, nez zase najde pevnou pudu pod nohami. V zari nejspis pujde do skoly, tam uz nemyslim, ze by ji byli ochotni krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122453
29.4.18 23:46

Jak je to dlouho, co vás její maminka opustila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
30.4.18 00:24
@Taktak2332 píše:
Furt semnou smlouva že ju mam na krmyt jinak papat nebude tak vždy to dopadne tak že ju nakrmim aby byla najezena ale nemůžu do konce života ju krmit a dozvěděl jsem se že ju ve školce krmí také tak to mě dostalo :D. Pro upřesnění jsem otec a její maminka nás opustila tam prosím o radu děkuji

Ja bych ji nakrmila a pomazlila. Ono ji to za cas uz bavit nebude. A ze ve skolce ucitelky pomahaji, je dobre. Dvodu je asi vic, ale takle si te drzi sebe, tak ji nezklam. Treba za mesic reknes, ted jednu lzicku ja a druhou ty a postupne to odbourate. Nebo se nech nakrmit od ni. Sama jist umi, ona to asi dela pro lasku od tebe a okoli. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
30.4.18 05:46

Opustila znamená odešla nebo zemřela? :( Já bych nekrmila ani v tomto případě, jídlo bych připravila, ale jíst bude sama. Dlouho by bez jídla nevydržela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.18 06:55

Asi bych buď vypla pohádku, nebo ať si několik, ze ma smulu. Možná by pak měla vztek, ale hlad brzy určitě taky. Víš, děti respektují většinou pravidla, které jim dáš, takže uvidíš, že brzy ji to odnaucis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.18 08:00
@Taktak2332 píše:

dát jí jídlo a starej se.. jestli je jí 6, tak to prostě sama dávno zvládne. a ve školce říct, aby ji nikdo nekrmil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí