Jak odnaučit usínání u prsa bez pláče?

493
15.5.13 14:22

Jak odnaučit usínání u prsa bez pláče?

Zdravím maminky,

chtěla bych Vás poprosit jestli je nějaká rada jak odnaučit dítě 1 rok a 2 týdny usínat bez prsa?
Ja bych to neřešila, ale ona se v noci někdy vzbudi, a neumí sama usnout a vyžaduje to prso, protože to bere jako usínání..
jenže ja nevím jak to udělat.. co s ní mám dělat v te posteli? když si jdeme lehnou ja ji nakojim a pak ji prso vezmu ona vůbec nechape, že má spát, začne si stoupat a dělat blbosti, postýlku už nemáme spí s náma máme takovou trojpostel…

byla bych rada kdyby třeba ležela a ja bych ji četla, nebo hladila.. jenže ona neuleží..

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
15.5.13 14:24

Já ji nechala v postýlce, třeba hodinu si tam hrála, a pak usla, tak to má dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13679
15.5.13 14:28

@veruka85 tak v první řadě bych jí koupila vlastní postel a v té ji učila usínat. Já synka pomazlila, dala do postýlky a odešla…jasně že první dny nechápal…ale do týdne usínal sám a v noci se vzbudí už jen 1× na mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.5.13 14:34

Buď ať má svojí postel a nebo dělej že spíš, dokud vidí že i ty jsi vzhůru tak nepochopí že se má fakt spát
ale lepší ta postel, tam jí dáš a můžeš v klidu usnout a ona si třeba hrát- ty nebudeš mít strach že si něco udělá když bude v postýlce a jí to časem přestane bavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32892
15.5.13 14:44

Nakojím (teď teda už dva dny ne), dám do postýlky, lehnu si vedle a jsem tam. Trochu pohuláká, pocestuje, lehne na bříško a spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
15.5.13 14:55

Nechala jsem malou v postýlce a ležela jsem vedle na posteli, když plakala, hladila jsem ji ale nevytahovala. Za 3 dny to pochopila. Teď bude mít 14 měsíců a spí krásně, položím ji do postýlky, dám pusu a jdu pryč, většinou hned usne, někdy si chvilku ještě hraje ale sama. Odnaučovala jsem to, protože se mi kvůli prsu budila i 10× za noc.
Ale když to máte takhle, je to dost naprd, jedině prostě zkus ležet a dělej že spíš, nevšímej si jí. Ale bylo by lepší, kdyby měla svou postel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí