Jak odnaučit uspávání na rukách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140244
18.7.14 12:35
:mavam:

Příspěvek upraven 28.09.16 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
18.7.14 12:47

Dcera to měla podobně, možná ještě o nějaký ten měsíc déle, jen jsem s ní nechodila, ale seděla, a nakonec si sama řekla, že chce do postýlky, od té doby bez problémů, vyřvávání nebylo nutné, to bych ji nikdy nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
18.7.14 14:17
@dani24687 píše:
@Krakatice88 muzu dotaz mimo tema? Uz dlouho me to zajima :-D na fotce ses ty?

Jistě :mrgreen: Všechno jedině pod svou pravou identitou :pankac: :D

• Citovat
  • Upravit
5154
18.7.14 14:49

Nechápu proč si snad každá maminka která uspává dítě na rukou případně u prsa myslí, že uspat v postýlce a ne houpáním ročního dítěte, lze dosáhnout pomocí nějakého vyřvání? Pro mě je vyřvání pláč dítěte, kterého si třeba hodinu nikdo nevšimne a dítě padne na únavu, beznaděj a žízeň, tak to snad nikdo nepoužívá ne? To je skoro týrání. je tu buď Estivill a nebo v tomhle věku spívaní, hlazení ( náš se nechává hladit na ručce a když má dost udělá pápá, já odcházím on spí a trvá to tak 4 minuty :D ) čtení, mazlení. Metoda Estivillova mi přijde hezká tím že je to velký výchovný krok, kde se dítě utužuje v tom že je tu rodič stále s ním a jde dost i o pocit nějakého bezpečí, zároveň moc souhlasím i s tebou jemnou uspávankou viz naše (ale uznávám že ne s každým děckem to jde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.7.14 16:05

Nejsem toho názoru, že jsi to nechala zajít daleko. Jsi skvělá máma, protože máš svoje dítě ráda a nechceš aby plakalo. Já houpala do 14m, pak už jsem to nedávala. Jeden den jsem si s ní lehla do postýlky, hladila jsem jí a zpívala. Trochu byl boj v tom, že pořád se snažila někam odlézt a bordelit, ale za 3 dny to pochopila. Pak jsem se snažila jí jednou vzít na ruku a uhoupat, protože jí nebylo dobře (asi týden po tom, co jsme začaly spát v postýlce) a ona začala říkat nenene a ukazovat na postýlku, už chtěla spát jen tam. Moje známá uspávala na balónu do 3 let. Její dcera je pohodová holčička, která měla prostě jen problém usnout jinak a jinde. Vyrostou ze všeho, neboj. Ta moje má zas momentálně teď fázi, že odmítá ležet a skáče a mě tím vytáčí do komatu. Prostě vzdorovníček malý :roll: :pankac: A padne vyčerpáním po hodině, takže uspávám 2× denně hodinu. No, do 15 let to dělat nebudu. A až bude druhé dítě, tak to zas nastavím jinak, ale teď mám jen jedno, tak proč si nenechat trošku zabrnkat na nervy. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.7.14 16:31
@jarka712 píše:
Nejsem toho názoru, že jsi to nechala zajít daleko. Jsi skvělá máma, protože máš svoje dítě ráda a nechceš aby plakalo. Já houpala do 14m, pak už jsem to nedávala. Jeden den jsem si s ní lehla do postýlky, hladila jsem jí a zpívala. Trochu byl boj v tom, že pořád se snažila někam odlézt a bordelit, ale za 3 dny to pochopila. Pak jsem se snažila jí jednou vzít na ruku a uhoupat, protože jí nebylo dobře (asi týden po tom, co jsme začaly spát v postýlce) a ona začala říkat nenene a ukazovat na postýlku, už chtěla spát jen tam. Moje známá uspávala na balónu do 3 let. Její dcera je pohodová holčička, která měla prostě jen problém usnout jinak a jinde. Vyrostou ze všeho, neboj. Ta moje má zas momentálně teď fázi, že odmítá ležet a skáče a mě tím vytáčí do komatu. Prostě vzdorovníček malý :roll: :pankac: A padne vyčerpáním po hodině, takže uspávám 2× denně hodinu. No, do 15 let to dělat nebudu. A až bude druhé dítě, tak to zas nastavím jinak, ale teď mám jen jedno, tak proč si nenechat trošku zabrnkat na nervy. :lol:

Díky… Já si taky nemyslím, že bych něco zanedbala nebo nechala dojít moc daleko. Společné usínání je krásné. Na druhou stranu to už nevyhovuje, protože je těžká, velká a mě pekelně bolí záda…
U nás zatím, když jsem dnes uspávala, tak na haji si hezky lehne, dokonce to chvilku vypadalo, že u ukolébavky a hlazení v postýlce sama usne, ale v druhé vteřině se probere a sedá si. Tak to budeme zkoušet znovu a znovu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.7.14 16:38

Jj, já myslí, že když vydržíš, tak to bude v pohodě. Jen pak jak jsou větší, tak prostě nechtějí spát a navíc je moje dcera v období, kdy za každou cenu vzdor. Takže jak vidí, že máma je na mrtvici, tak jí to víc ještě baví skákat po posteli. Musím se obrnit a přijít na metodu jak zas na to, aby usínala líp. Je to jen období.
Já si myslím, že je celé rodičovství přesně o tom, že doteď jsme něco dělali tak, ale je na čase to změnit, protože rosteš.
U nás pomohlo i docela koupit místo světla balón, do koše jsme dali figurku panáčka a říkáme mu kapitán a vyprávíme o něm historky. Jí to docela donutí ležet a koukat na něj. Nebo jí zpívám a říkám, že pokud nebude dělat hají, tak nezpívám. Kdysi jsem i četla, ale obrací mí listy rychleji než čtu a to mě nebaví :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
18.7.14 16:41

A uspávání na rukách je fakt krásný. Jak pak na tobě chrní a pochrupkává, to je parádá. Dcera je docela prdící, tak mi při uspávání i solidně prděla do ruky. Na její svatbě jí to před hosty nezapomenu připomenout :lol: :pankac: Doufám, že to jako historku z dětství ocení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.7.14 17:20
@jarka712 píše:
A uspávání na rukách je fakt krásný. Jak pak na tobě chrní a pochrupkává, to je parádá. Dcera je docela prdící, tak mi při uspávání i solidně prděla do ruky. Na její svatbě jí to před hosty nezapomenu připomenout :lol: :pankac: Doufám, že to jako historku z dětství ocení :roll:

Tak to ti bude dcera vděčná :D Jo je to krásné, když mi malá usne v rukách… určitě i pro ní. Jenom ji už prostě neunesu :) Ona je hrozné tulítko, chodí se tulit i přes den… a třeba je taková i díky tomu, že usínala na mě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.7.14 20:58
@Krakatice88 píše:
Jistě :mrgreen: Všechno jedině pod svou pravou identitou :pankac: :D

aha, takže chápu :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
19.7.14 21:59

@Manel
Ahoj, já jsem to odnaučila tak, že jsem si s ní lehla do postele, dva dny brečela, ale byla jsem u ní, takže to pro ní nebylo nijak drastický. Všemožně se po mně válela až usnula. Od té doby usíná takhle, lehnem si spolu do postele, přitulí se, povídám pohádku nebo zpívám a usne. Pak přenesu do postýlky, kde spí většinou celou noc. Pokud se vzbudí, vezmu si jí do postele, kde spí až do rána :) všem nám to tak vyhovuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
19.7.14 22:03

Jinak by mě zajímalo, kde je problém, že dítě neusíná samo??? Proč jako má usínat samo? Notabene přes řev? Nevidim jedinej důvod. V 15 už určitě nebude chtít rodiče v pokoji. Tady tu hysterii samostatného usínání jsem nikdy nepochopila, místo aby lidi bazírovali na skutečně důležitejch věcech, tak řešej taový kraviny a nechaj děti vyřvávat, jak kdyby se z toho usínání střílelo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
19.7.14 22:09

"@rand

Příspěvek upraven 28.09.16 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
19.7.14 22:12
@randr Nevím, jak pozorně čteš, ale zakladatelce je fuk, že dítě uspává, ale že ho musí uspávat na rukách, z čehož má zdravotní problém.
@mojmira píše:
@randr a proč by nemělo usínat samo?

jo, to je taky fakt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
19.7.14 22:26

@mojmira
no jako pokud mu to nevadí a nebrečí, tak v pohodě, ale proč ho nutit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí