Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Blancabii Když Ti to rve srdce, proč ho necháváš řvát?
Nosila jsem a uspávala na rukách obě svoje děti a světě div se, oba to časem přestali vyžadovat sami od sebe. Jednomu jsou 3 roky, druhému 13 měsíců a oba dva jsou už nějaký čas naprosto samostatní.
U nás taky ten balon a ostatní přestala vyžadovat sama od sebe. Nemuseli jsme nic odnaučovat. S dudlíkem to asi bude horší ![]()
První dva měsíce jsem nosila po baráku a dělala u toho šššš, pak do cca 5 měsíce skákala na balóně. Potom to už přestala vyžadovat. A uspávala jsem ji u sebe a přenášela, teď jí položím do postýlky pustím ukolébavku a ona siusne. Většinou tam teď povídá z plyšáky
Někde v nějakém časopisu psal psycholog, že miminko se do půl roků nedá rozmazlit. Prostě jen potřebuje mámu ![]()
@Blancabii píše:šmarjá dvouměsíční je malinkej, neblbni…nenechávej ho plakat!!!
Já to teď řeším u dvouměsíčního syna a rve mi to srdce nechat ho řvát v postýlce.. pomoczačne se mi dusit (modrá) a pláče, pláče.. tečou mi slzy jak hrachy a já jsem z toho nešťastná
sedím u něj, hladím ho po čele (to mi pomáhá uspávat na rukou).. Co Vám pomohlo?
A pokud ti vadí uspávání na rukách, zkus koupit šátek a budeš mít obě ruce volné a miminko bude cítit tvojí blízkost ![]()
@Blancabii uspávej tak jak miminko potřebuje, moje starší dcera usinala u kojení až do dvou let, kupodivu není rozmazlená ani nesamostatná
teď mám miminko tři týdny a usíná v náručí, pak položíme do postýlky ![]()
@Blancabii píše:
Já to teď řeším u dvouměsíčního syna a rve mi to srdce nechat ho řvát v postýlce.. pomoczačne se mi dusit (modrá) a pláče, pláče.. tečou mi slzy jak hrachy a já jsem z toho nešťastná
sedím u něj, hladím ho po čele (to mi pomáhá uspávat na rukou).. Co Vám pomohlo?
Dvouměsíční mimino potřebuje mámu, klidně uspávání na rukách! Naši jsme nosili na rukách do 13ti měsíců! Pak jí to samotné přestalo vyhovovat a napila se večer mlíka a v postýlce už pak sama usnula, ale až v těch 13ti měsících. Neříkám, že se dítě musí nosit tak dlouho, ale dvouměsíční je moc malinké a potřebuje cítit blízkost…
Náš příběh s uspáváním byl takový
0-6 měsíců - na rukou, u prsa, spaní s mámou a tátou na manželské, poslední dva měsíce záhul pro moje záda, několikrát jsem měla chuť nechat ho dát vyřvat, naštěstí jsem to neudělala.
6-18 měsíců - sám si v 6 měsících při uspávání v náručí ukázal na postel a vykroutil se mi z náruče, od té doby usínal v naší posteli s tím, že jsem ležela vedle něj. V 10 měsících dostal vlastní postel 90*180cm, protože už nás dost vytlačoval.
18 měsíců do teď - bojkot spaní v ložnici, postel jsme přenesli do pokojíčku, od toho dne usíná sám s tím, že si na postel vyleze, dostane pusu, ještě nám sám zamává, zhasínáme, odcházíme, spí.
Z velké postele nikdy neutíkal, nevylézal.
Uspavej na rukach, je jeste malicky..Na odnaucovani bude jeste casu dost, jen to nenechavej tak dlouho jako my, 13 mesicni uz by se dost pronesl
Jen diky, ze nemusime chodit a staci mu v naruci u televize, jinak uz bych to taky davno utla ![]()
@kve-tinka já bych ho klidně uspávala na rukou
jenže on mi spí max 20 minut a to i v noci a já už pomalu usínám ve stoje proto to potřebuju řešit pediatr mi nepomohl.. takže máte radu? když ho uspím v postýlce řve když na rukou a položím ho taky řve.. to ho uspím, chovám ještě minimálně půlhodinu než fakt usne a pak ho položím a do půlhodky je vzhůru ![]()
@Blancabii píše:
@kve-tinka já bych ho klidně uspávala na rukoujenže on mi spí max 20 minut a to i v noci a já už pomalu usínám ve stoje proto to potřebuju řešit pediatr mi nepomohl.. takže máte radu? když ho uspím v postýlce řve když na rukou a položím ho taky řve.. to ho uspím, chovám ještě minimálně půlhodinu než fakt usne a pak ho položím a do půlhodky je vzhůru
Tak si sním lehni do tvé postele a nech ho spát vedle sebe když tě chce mít na blízku ![]()
My jsme uspávali do 7.měsíců na míči
malá byla zvykla od dob bolení bříška, pak už byla rozežraná a pokud jsme s ní neskákali-nespalo se a plakala
jednou jsem prostě řekla dost, dala ji do postýlky, byla s ní, hladila ji, zpívala, povídala,…řvala, ale den za dnem to bylo lepší a nakonec si zvykla…jinak to neuděláš
@sestřičkaPavlinka píše:
My jsme uspávali do 7.měsíců na míčimalá byla zvykla od dob bolení bříška, pak už byla rozežraná a pokud jsme s ní neskákali-nespalo se a plakala
jednou jsem prostě řekla dost, dala ji do postýlky, byla s ní, hladila ji, zpívala, povídala,…řvala, ale den za dnem to bylo lepší a nakonec si zvykla…jinak to neuděláš
no jasně, ale tak asi je rozdíl, že jí bylo 7 měsíců, a tady jsou prckovi dva měsíce… ![]()
@Boudice23 aha, to mi nějak uniklo, nečetla jsem celou diskuzi ![]()
to je ještě maličký a potřebuje maminku ![]()