Jak odnaučit uspávání na rukách?

126
18.7.14 11:11

Jak odnaučit uspávání na rukách?

Nemáte radu, jak odnaučit uspávání malé (13 měsíců) na rukách? Bohužel neusíná sama, to nehrozí, k usnutí potřebuje, abysme ji měli na rukách a nejlépe s ní přitom chodili a houpali. To už ale v jejím věku a při její váze není ideální. Bohužel jsem zatím nepřišla na to, jak to změnit. Nechat ji vyřvat v postýlce do padnutí to fakt nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
18.7.14 11:19

Ja ti neporadim, tak velky decko bych proste vyrvat nechala. Nemusis odchazet a nechat ji tam rvat, treba lehni k ni a vysvetluj, mluv…uz je velka na to, aby chapala, co ji rikas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
18.7.14 11:23

Dala bych plyšáka, nebo nějakého usínáčka, ještě pár dní to vydržet a pak šup do postýlky. Můj prcek vydrží fakt dlouho řvát, když něco chce. Ale přece nebudu pořád ustupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
18.7.14 11:26

Odnaučíš ji to jedině tak, že to přestaneš dělat… Chvíli bude kravál, ale nakonec si svykne, tak jako si zvykla na to, že ji někdo uspává ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.7.14 11:29

Cim dyl budes cekat, tim vic se ti bude vztekat a rvat. Nechci videt naseho 1,5 leteho, jak ho az ted neco odnaucuju, to by sousedi zavolali socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
18.7.14 11:31
@Manel píše:
Nemáte radu, jak odnaučit uspávání malé (13 měsíců) na rukách? Bohužel neusíná sama, to nehrozí, k usnutí potřebuje, abysme ji měli na rukách a nejlépe s ní přitom chodili a houpali. To už ale v jejím věku a při její váze není ideální. Bohužel jsem zatím nepřišla na to, jak to změnit. Nechat ji vyřvat v postýlce do padnutí to fakt nechci…

to máš pravdu, že to není ideální, ale když už jste to nechali dojít tak daleko, musíte se s tím poprat. Nechat v postýlce poplakat, určitě si zvykne. Řeknu ti, že si to ani nedovedu představit, ještě že moje děti od malička usínaly samy v postýlce. Moje švagrová to dělala tak, že položila syna do postýlky, hladila ho, potichunku zpívala. Kluk si za chvíli zvykl. Teď už usíná sám. a taky s ním museli pochodovat kolem stolu, i když byl trochu mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1522
18.7.14 11:36

No jsem rada, ze jsem toto malou nenaucila, od miminka usinala zezacatku semnou v posteli a od osmi mesicu jsem rekla dost a nechala ji vykricet v postylce. trvalo to tri dny a dneska jsem opravdu rada za to, ze malou polozim do postylky a ona sama usne. vylozene radu nemam, ale myslim, ze ti asi stejne nic jineho nezbyde nez proste nechat vyrvat a ona to pochopi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
18.7.14 11:38

Nechala jsi to zajít příliš daleko. Ted už Ti holt nic jiného nezbývá. Polož jí do postýlky, sedni si vedle postýlky na židli a chyt jí za ruku. Tak postupně odbourávej ten dotyk při usínání. Houpání už zaručeně nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
18.7.14 11:39

Nechala si to zajít dost daleko takže bez breku to asi nepůjde. Já si zavařila podobně ale vyřešili to už v sedmi měsících Estivilem. Pořádně si přečti jak na to, není to zavřít dítě do ložnice a nechat řvát do padnutí. Chodíš tam v intervalech, u nás to zabralo hodně rychle, první den spinkala za půl hoďky, druhý do pěti minut a třetí spala hned. Zároveň se přestala budit i v noci. Samozřejmně každé dítě je jiné takže bych to zkusila a uvidíte jestli to půjde nebo ne. Já kdyby neusnula tak rychle a brečela přes hodinu tak bych to asi vzdala. Nebo můžeš u postýlky sedět rovnou, zkusit číst pohádku, držet za ručičku a uvidíš, každopádně bez breku to asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
18.7.14 11:44

No, já kdybych usínala celý život někomu v náručí a dotyčný se rozhodl, že najednou finýto, taky bych se asi bránila. Jen holt dítě to zatím neumí jinak než brekem.

Zdůrazňuju, to co tu holky už napsaly - je rozdíl nechat brečet a nechat vyřvat. Jakože chodit k postýlce, mluvit, hladit, zase odcházet je něco jiného než uložit do postýlky, zamknout se do jiného pokoje a dát si na hodinu na uši klapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
18.7.14 11:54

Tak nemusi to byt az takovy drama…my uspavali zasadne na rukach houpanim na balonu a pak jsme zkusili dat do postylky a v klidu to prijala. Bylo ji tak sedm mesicu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.7.14 11:56
@jjaneck píše:
Tak nemusi to byt az takovy drama…my uspavali zasadne na rukach houpanim na balonu a pak jsme zkusili dat do postylky a v klidu to prijala. Bylo ji tak sedm mesicu..

U nas to samy, ale sam si rekl, resp. ukazal na ni a od toho vecera konec s uspavaanim na rukou. Kdo vi, kam bysmeto nechali zajit my, kdyby si nerekl sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
18.7.14 12:14
@Emilie píše:
No, já kdybych usínala celý život někomu v náručí a dotyčný se rozhodl, že najednou finýto, taky bych se asi bránila. Jen holt dítě to zatím neumí jinak než brekem.Zdůrazňuju, to co tu holky už napsaly - je rozdíl nechat brečet a nechat vyřvat. Jakože chodit k postýlce, mluvit, hladit, zase odcházet je něco jiného než uložit do postýlky, zamknout se do jiného pokoje a dát si na hodinu na uši klapky.

Souhlasím. My takhle naučili obě děti usínat samy. Položit, dudlík, plyšák, zakrýt, popřát dobrou noc a odejít. Když plakaly jen tak, že si stěžovaly, tak jsme tam nešli, protože při odchodu řvali o to víc. Teprve až když pláč nabral na intenzitě, šli jsme, zase položili, dali dudlík, plyšáka, zakryli a šli pryč. Nechat vyřvat do „bezvědomí“ je opravdu rozdíl ;)

Ze začátku jsme tam chodili často, ale trvalo to jen pár dní a teď je to úplně v pohodě. Děti mají necelý rok a necelé dva roky, my je večer položíme do postýlek a oni usnou. Sem tam se vzbudí mladší kvůli vypadenému dudlíku, tak mu ho vrátíme a on zase spí. Je ale fakt, že ode mě se děti nechají uložit líp než od manžela, já mám větší autoritu a cítí ze mě jistotu a pevné rozhodnutí. Manžel se už dopředu bojí, jestli děti usnou a oni to z něj jakoby vycítí. Ale dvakrát týdně, abych si šla zacvičit, to zvládnou všichni, musí si zvykat :lol:

• Citovat
  • Upravit
15404
18.7.14 12:16

@Krakatice88 muzu dotaz mimo tema? Uz dlouho me to zajima :-D na fotce ses ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
18.7.14 12:33

My jsme Estevilla zavedli v 7 měsících. První den sunul do 15 minut, druhý den do tčiceti a třetí den ani nevím, ale už nebrečel. Od té doby usíná sám. Teď v 21 měsících mu řeknu, ať si vezme pejska, že jde spinkat, on si hi vezme a běží k postýlce. Dá mi pusu, já dám dudlík, on si tam zaleze, já zašprušluju, přukryju, phladím jeho, on mě, uděláme pápá a hotovka.
Takhle to funguje doma i kdekoliv jinde, klidně na hotelu, kde to vůbec nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí