Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera to měla podobně, možná ještě o nějaký ten měsíc déle, jen jsem s ní nechodila, ale seděla, a nakonec si sama řekla, že chce do postýlky, od té doby bez problémů, vyřvávání nebylo nutné, to bych ji nikdy nenechala.
@dani24687 píše:
@Krakatice88 muzu dotaz mimo tema? Uz dlouho me to zajimana fotce ses ty?
Jistě
Všechno jedině pod svou pravou identitou
![]()
Nechápu proč si snad každá maminka která uspává dítě na rukou případně u prsa myslí, že uspat v postýlce a ne houpáním ročního dítěte, lze dosáhnout pomocí nějakého vyřvání? Pro mě je vyřvání pláč dítěte, kterého si třeba hodinu nikdo nevšimne a dítě padne na únavu, beznaděj a žízeň, tak to snad nikdo nepoužívá ne? To je skoro týrání. je tu buď Estivill a nebo v tomhle věku spívaní, hlazení ( náš se nechává hladit na ručce a když má dost udělá pápá, já odcházím on spí a trvá to tak 4 minuty
) čtení, mazlení. Metoda Estivillova mi přijde hezká tím že je to velký výchovný krok, kde se dítě utužuje v tom že je tu rodič stále s ním a jde dost i o pocit nějakého bezpečí, zároveň moc souhlasím i s tebou jemnou uspávankou viz naše (ale uznávám že ne s každým děckem to jde).
Nejsem toho názoru, že jsi to nechala zajít daleko. Jsi skvělá máma, protože máš svoje dítě ráda a nechceš aby plakalo. Já houpala do 14m, pak už jsem to nedávala. Jeden den jsem si s ní lehla do postýlky, hladila jsem jí a zpívala. Trochu byl boj v tom, že pořád se snažila někam odlézt a bordelit, ale za 3 dny to pochopila. Pak jsem se snažila jí jednou vzít na ruku a uhoupat, protože jí nebylo dobře (asi týden po tom, co jsme začaly spát v postýlce) a ona začala říkat nenene a ukazovat na postýlku, už chtěla spát jen tam. Moje známá uspávala na balónu do 3 let. Její dcera je pohodová holčička, která měla prostě jen problém usnout jinak a jinde. Vyrostou ze všeho, neboj. Ta moje má zas momentálně teď fázi, že odmítá ležet a skáče a mě tím vytáčí do komatu. Prostě vzdorovníček malý
A padne vyčerpáním po hodině, takže uspávám 2× denně hodinu. No, do 15 let to dělat nebudu. A až bude druhé dítě, tak to zas nastavím jinak, ale teď mám jen jedno, tak proč si nenechat trošku zabrnkat na nervy. ![]()
@jarka712 píše:
Nejsem toho názoru, že jsi to nechala zajít daleko. Jsi skvělá máma, protože máš svoje dítě ráda a nechceš aby plakalo. Já houpala do 14m, pak už jsem to nedávala. Jeden den jsem si s ní lehla do postýlky, hladila jsem jí a zpívala. Trochu byl boj v tom, že pořád se snažila někam odlézt a bordelit, ale za 3 dny to pochopila. Pak jsem se snažila jí jednou vzít na ruku a uhoupat, protože jí nebylo dobře (asi týden po tom, co jsme začaly spát v postýlce) a ona začala říkat nenene a ukazovat na postýlku, už chtěla spát jen tam. Moje známá uspávala na balónu do 3 let. Její dcera je pohodová holčička, která měla prostě jen problém usnout jinak a jinde. Vyrostou ze všeho, neboj. Ta moje má zas momentálně teď fázi, že odmítá ležet a skáče a mě tím vytáčí do komatu. Prostě vzdorovníček malý![]()
A padne vyčerpáním po hodině, takže uspávám 2× denně hodinu. No, do 15 let to dělat nebudu. A až bude druhé dítě, tak to zas nastavím jinak, ale teď mám jen jedno, tak proč si nenechat trošku zabrnkat na nervy.
Díky… Já si taky nemyslím, že bych něco zanedbala nebo nechala dojít moc daleko. Společné usínání je krásné. Na druhou stranu to už nevyhovuje, protože je těžká, velká a mě pekelně bolí záda…
U nás zatím, když jsem dnes uspávala, tak na haji si hezky lehne, dokonce to chvilku vypadalo, že u ukolébavky a hlazení v postýlce sama usne, ale v druhé vteřině se probere a sedá si. Tak to budeme zkoušet znovu a znovu ![]()
Jj, já myslí, že když vydržíš, tak to bude v pohodě. Jen pak jak jsou větší, tak prostě nechtějí spát a navíc je moje dcera v období, kdy za každou cenu vzdor. Takže jak vidí, že máma je na mrtvici, tak jí to víc ještě baví skákat po posteli. Musím se obrnit a přijít na metodu jak zas na to, aby usínala líp. Je to jen období.
Já si myslím, že je celé rodičovství přesně o tom, že doteď jsme něco dělali tak, ale je na čase to změnit, protože rosteš.
U nás pomohlo i docela koupit místo světla balón, do koše jsme dali figurku panáčka a říkáme mu kapitán a vyprávíme o něm historky. Jí to docela donutí ležet a koukat na něj. Nebo jí zpívám a říkám, že pokud nebude dělat hají, tak nezpívám. Kdysi jsem i četla, ale obrací mí listy rychleji než čtu a to mě nebaví ![]()
A uspávání na rukách je fakt krásný. Jak pak na tobě chrní a pochrupkává, to je parádá. Dcera je docela prdící, tak mi při uspávání i solidně prděla do ruky. Na její svatbě jí to před hosty nezapomenu připomenout
Doufám, že to jako historku z dětství ocení ![]()
@jarka712 píše:
A uspávání na rukách je fakt krásný. Jak pak na tobě chrní a pochrupkává, to je parádá. Dcera je docela prdící, tak mi při uspávání i solidně prděla do ruky. Na její svatbě jí to před hosty nezapomenu připomenout![]()
Doufám, že to jako historku z dětství ocení
Tak to ti bude dcera vděčná
Jo je to krásné, když mi malá usne v rukách… určitě i pro ní. Jenom ji už prostě neunesu
Ona je hrozné tulítko, chodí se tulit i přes den… a třeba je taková i díky tomu, že usínala na mě ![]()
@Krakatice88 píše:
JistěVšechno jedině pod svou pravou identitou
![]()
aha, takže chápu ![]()
@Manel
Ahoj, já jsem to odnaučila tak, že jsem si s ní lehla do postele, dva dny brečela, ale byla jsem u ní, takže to pro ní nebylo nijak drastický. Všemožně se po mně válela až usnula. Od té doby usíná takhle, lehnem si spolu do postele, přitulí se, povídám pohádku nebo zpívám a usne. Pak přenesu do postýlky, kde spí většinou celou noc. Pokud se vzbudí, vezmu si jí do postele, kde spí až do rána
všem nám to tak vyhovuje ![]()
Jinak by mě zajímalo, kde je problém, že dítě neusíná samo??? Proč jako má usínat samo? Notabene přes řev? Nevidim jedinej důvod. V 15 už určitě nebude chtít rodiče v pokoji. Tady tu hysterii samostatného usínání jsem nikdy nepochopila, místo aby lidi bazírovali na skutečně důležitejch věcech, tak řešej taový kraviny a nechaj děti vyřvávat, jak kdyby se z toho usínání střílelo ![]()
@mojmira píše:
@randr a proč by nemělo usínat samo?
jo, to je taky fakt ![]()
@mojmira
no jako pokud mu to nevadí a nebrečí, tak v pohodě, ale proč ho nutit?