Jak odplenkovat dítě na sídlišti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.6.20 15:43
@Karleon píše:
Jsem zastáncem odplenkování dítětem. Moje obě dcery k tomu došly samy, jedna dřív, druhá o půl roku později. Nehody se nám neděly. V noci to stejné, když byla týden suchá plena, bylo hotovo.

taky jsem si myslela, že tohle bude nejlepší metoda. Ale otázka je, jak to dítě přijde na to, že může dělat potřebu jinam než do plenky? neříkám posazovat na nočník každou minutu a drezůrovat dítě pomalu jak psa, ale přeci musí nějak zjistit, že to jde dělat i jinam…

• Citovat
  • Upravit
34322
28.6.20 15:44
@Aduš8 píše:
Já se tady připíchnu s dotazem. Synovi jsou 2,5,pred 2 měsíci jsem zkoušela vzít plenu. Poté, co dělal asi 4 dny loužičky po celém bytě jsem mu plenu vrátila. Nedávno s epo koupání tak podivně kroutil a kdyz jsem se prala, odsouhlasil, že chce čůrat. Plenu jsme druhý den vzali. Pokud ho pravidelně, s ohledem na to, kolik to vypije, posadím na záchod nebo nočník, vždycky se vyčůrá a zůstane suchý. Problém mám, že si prostě ani po třech týdnech sám neřekne. Když zapomenu, tak to prostě pustí do gatí a kolikrát ani nepřijde. Stolici pustí jedině do kalhot. Už nevím, jak mu to vysvětlit, když mu řeknu, aby šel na WC, tak mi z legrace utíká a samozřejmě to někdy neudrží a učůrne si. Všude s sebou tahám věci na převlečení a pořád jen peru :roll: Už popravdě ztrácím trpělivost a nevím, proč není schopen to pochopit. Je pořád strašně zaměstnaný hračkami a nemá čas na to myslet :cert:

Podle me tim, ze se dite necha bez pliny curat do kalhot, si zafixuje, ze curani do kalhot je ok a pak se to strasne spatne odbourava.
Potrebujes ho naucit, aby cural do pliny nebo do nocniku. Takze na tvem miste bych se ho chodila ptat i nadale, davala na nocnik, kdyz tam pekne cura, ale na ostatni dobu bych porad nechavala plinu. A pockala bych, az k tomu dozraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.6.20 15:45
@Anonymní píše:
taky jsem si myslela, že tohle bude nejlepší metoda. Ale otázka je, jak to dítě přijde na to, že může dělat potřebu jinam než do plenky? neříkám posazovat na nočník každou minutu a drezůrovat dítě pomalu jak psa, ale přeci musí nějak zjistit, že to jde dělat i jinam…

Nastuduj si nejakou literaturu, jak probiha proces uceni. Pak ti to bude vic jasne.

( po spani neni kazdou minutu, to je 2× denne a finito, vic nepotrebujes)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 15:48
@Dracunculus píše:
Anonymní, proč to odplenkování vlastně tak hrotíš, když malá teda tolik nechce? Takhle se ti šprajcne a celý se to akorát odsune. Na vše pìšeš, že to z nějakýho důvodu nejde. Tipuju, že je to první dítě ;) Prostě bych to nechala být, ten záchod/nočník bych sem tam zkusila, když by mě to napadlo (max 1× týdně), vždycky tomu po měsìci až dvou dala na pár dní šanci a šmytec. Fakt na to netlač, zbytečně stresuješ dítě i sebe. A neřeš okolí, že už mají děcka bez plen.

já to zas tak nehrotím, mě osobně je to skoro jedno. Mám názor, že na to dítě musí dozrát, ale je fakt, že když už je teplé počasí a teď zrovna budeme delší dobu doma, tak proč to nezkusit. Aktuálně jedeme v modu - když jsme doma je nahata bez plenky a má k dispozici nočník, na který ji ale nenutím. Prostě jen párkrát za den řeknu, že je tady nočník a že když se do něj vyčůrá, že tam bude kytička. Když chce tak ji nechám, když ne tak to nehrotím. Venku je s plenou. A často se mi stává, že se bez plenky nevyčůrá a čeká na plenu. Tchánovci už mají keci, že jejich děti v roce neměli plnu, že ona posadila děti na nočník a byli tam dokud se nevyčůrali… no holt moje dítě není ten typ, kam ho dáš tak zůstane. Spíš mi jde o to, jak má dítě najednou pochopit, že se dělá potřeba jinam, když ji nebudu vysazovat apod…?

• Citovat
  • Upravit
6499
28.6.20 15:50

Nikdy s tebou dítě nebylo na záchodě a nezkoumalo, co tam děláš? Moje starší dcera za mnou jednou přiběhla na záchod, rychle odběhla a za chvíli byla zpátky s nočníkem, nechala se svléknout, sedla si na něj a začala čůrat. Do té doby ho měla mezi hračkami a sedala si na něj s plenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 15:53
@Lucie_Sx píše:
Nastuduj si nejakou literaturu, jak probiha proces uceni. Pak ti to bude vic jasne.( po spani neni kazdou minutu, to je 2× denne a finito, vic nepotrebujes)

zkusím něco pohledat, nemáš nějaký typ? Máš pravdu, že to posazování po spaní není nic složitého (asi). Jenže já to ranní spani nemůžu vychytat. No asi se budu muset hecnout. :lol:

• Citovat
  • Upravit
23966
28.6.20 15:53

V Praze jsem odplenkovala tři děti.
Nejdřív jsem s nimi byla prodloužený víkend doma pá - po. A zkoušela jestli se doma jako nahaté chytí. Pokud se chytily, tak jsme v úterý vyrazily ven v kraťasech, ale bez kalhotek. A sebou jsem měla zásobu náhradního prádla.
Pokud se během víkendu nechytily, tak. Jsem na ven vrátila plenu.
Ale já jsem nijak nespěchala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 15:54
@Karleon píše:
Nikdy s tebou dítě nebylo na záchodě a nezkoumalo, co tam děláš? Moje starší dcera za mnou jednou přiběhla na záchod, rychle odběhla a za chvíli byla zpátky s nočníkem, nechala se svléknout, sedla si na něj a začala čůrat. Do té doby ho měla mezi hračkami a sedala si na něj s plenkou.

je to možná divné, ale ne nebylo se mnou nikdy dítě na wc.

• Citovat
  • Upravit
23966
28.6.20 15:55
@Anonymní píše:
Jenže ona na nočníku sedět nechce, ví že se tam čůrá, ale sedět na něm prostě nechce a násilím ji tam jednak posazovat nechci a druhak by prostě slezla dolů. Rady - já jsem posadila dítě na nočník a bylo tam dokud se nevycuralo, moc neberu. Asi nemám dítě flegmatika.

Tak jesli nechce sedět na nočníku, jak ji chceš zbavit plenky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.20 15:56
@Netopirek píše:
V Praze jsem odplenkovala tři děti.
Nejdřív jsem s nimi byla prodloužený víkend doma pá - po. A zkoušela jestli se doma jako nahaté chytí. Pokud se chytily, tak jsme v úterý vyrazily ven v kraťasech, ale bez kalhotek. A sebou jsem měla zásobu náhradního prádla.
Pokud se během víkendu nechytily, tak. Jsem na ven vrátila plenu.
Ale já jsem nijak nespěchala.
:lol: to zní docela vtipně, že v Praze lze odplenkovat děti :lol: já to spíš myslela, tak, že nemáme zahradu, kde by mohlo ditě běhat nahaté. :lol:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.20 15:57
@Netopirek píše:
Tak jesli nechce sedět na nočníku, jak ji chceš zbavit plenky?

to právě nevím, proto se ptám :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
23966
28.6.20 16:00
@Anonymní píše:

Ony jim ty plenky prostě začnou vadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.6.20 16:03
@Anonymní píše:
to právě nevím, proto se ptám :lol: :lol: :lol:

Prostě nezbaviš. Nech ji plenku a neřeš to. Až bude její čas, sama si na nočník začne sedat.

Mě se jen jedna dcera odplenkovala před 2.narozeninami, druhá o čtvrt roku později a třetí až ve 2 a půl.
A na noc měla první plenky do 4, druhá do 3 a třetí je zatím 2 a půl a stále je má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
28.6.20 16:04
@Anonymní píše: :lol: to zní docela vtipně, že v Praze lze odplenkovat děti :lol: já to spíš myslela, tak, že nemáme zahradu, kde by mohlo ditě běhat nahaté. :lol:

Tak ty jsi to sama napsala tak, jak kdyby to v Praze bylo nemožné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
28.6.20 16:05

Já mám pocit, že ještě na to zralá. Pokud odmítá nočník nebo WC a čeká jen na plínku, tak je to špatně. Já bych zkoušela občas půl dne doma bez plínky a zkusit posadit. pokud by to měla zadržovat, tak počkat zase chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí