Jak odstavit 26měsíčního závisláka?

32
21.2.15 23:27

Jak odstavit 26měsíčního závisláka?

Ahoj, prosím poradíte, jak odstavit 26měsíčního závisláka? Vlasstně by mi ani nevadilo kojit 1×-2× denně, protože velmi, velmi bídně jí (jen rýži, těstoviny a maso, absolutně žádné ovoce a zeleninu ani nic od mléka), takže si říkám, že v tom mléce aspoň něco málo má…ale už to nedávám, protože bohužel na prsu se naučil při nemoci usínat a tak se v noci někdy i 10× budí a bez prsa znovu neusne. Proto chci malého finálně odstavit. Všichni říkají, ať někam odjedu, ale malý když se v noci probudí a přijde místo mne (a prsa) manžel, tak strašně pláče, je k neutišení. Přijde mi to hodně brutální, 26měsíců má mléko a prso a najednou nic. Je moc malý na to, aby to pochopil. zatím mizerně mluví a naše komunikace není tedy tak snadná a ani nejsme ve fázi, že bych mu třeba slíbila nějakou hračku, to ho absolutně nebere, prostě prso je prso. Přes den už nekojím, jen v noci a ráno, ale o to horší to je. Už se chci po 2 letech vyspat. Máte nějakou radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9672
21.2.15 23:40

Odstavila jsen před měsícem. Kojila jsem jen po ránu, ale na podzim jsem bojovala s tim, že přes den si chodil pro mléko často až to bylo neunosny, tak jsem napřed odbourávála to jeho denni pití a to tak, že prostě jednoho dne dostal jen ráno a pak už ne.sice se mi občas snažil dostat do výstřihu, ale prostě mel smůlu. Časem ho to přešlo. No a před měsícem nedostal ani ráno. Sice se probudi, přesune se ke mne do postele, ale nic nedostane. Že začátku se mu to moc nelíbilo, ale po pár dnech pohoda. prekvapilo mne jak to šlo hladce.taky jsem se bála scen. malej taky moc nekomunikuje.ja ti doporučuji proste nedat. odjizdet nemá cenu, přijedeš a první co bude, že ti poleze do výstřihu. Neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
21.2.15 23:50

@shadore Já bych řekla, že už je spíš dost velký na to aby pochopil. Jestli mě chápeš. Ne nadarmo se říká, že zvyk je železná košile. Prospěšné to pro dítě zřejmě je. Je to stále mléko, obsahuje důležité složky pro dítě. Píše se o tom, že je to i nadále prospěšné jak pro dítě tak pro matku. Ale upřimně, já bych na to neměla. Takže máš tři možnosti. Buď někam odjedeš, neb dítě cítí, že tam jsi i když tam jde tatínek. Nebo to rázně ukončíš a pokud se ti to zdá kruté, tak se s tím smiř a vyčkej až se dítě odstaví samo. Pevné nervy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
22.2.15 05:28

@shadore píšeš,že už se chceš konečně vyspat, tak kojení ukonči sama, dítko už je opravdu dost staré, aby pochopilo, že prso nebude. Chvíli si třeba popláče, ale musíš vydržet. No sama si to nedovedu představit, tak dlouho kojit, být uvazáná doma jak pes u boudy, nemoci si nikam zajít. Tím myslím restaurace, kino, přátelé. Vlastně v noci jen kojit.Nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.2.15 07:04

Ve 26 mesicich maly aby to pochopil??? Syn pochopil v 18 mesicich, ze v noci se mliko pit uz nebude. Ted ve 25 mesicich chape opravdu dost veci, co mu reknu. Prave, ze je chytry jak opice, kdyz vi, ze si prso u tebe lehce vyrve. Proste mu rekni, ze napr. maminka uz mlicko nema, tak uz od tebe nemuze pit. Mlicko je jen z lahvicky a pred nim nalit do lahvicky mliko a ukazat to. Jo bude asi v noci rvat, ale proste musis vydrzet a opravdu nejlepe treba od patku do nedele odjet.

• Citovat
  • Upravit
2398
22.2.15 07:08

Prostě nedat, zalepit bradavky, třeba i něčím potřít, aby mu nevoněly - hlavně vydržet. Jiný recept není.
Já brala prso v noci ročnímu (a to jsem kojila jen 2× za noc), starší dcera spala s námi v ložnici, takže riziko, že ji probudí, ale vydržela jsem.
Známé dcera ještě před 3.rokem spala celou noc v prsem v puse, známá se nemohla ani otočit - nechápu:-(((.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21608
22.2.15 07:26

Jina cesta nez nedat neni. Jen fakt musis vydrzet, jinak bude dalsi pokus mnohem horsi. A ver mi, ze se vyrazne zlepsi i normalni jidlo, kdyz se nebude dojidat mlekem. A v tomhle veku mu nocnim kojenim zadelavas i na vysokou kazivost zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.15 07:39

@shadore Myslím si, že na to „rozumět“ už je velký, nemusí aktivně mluvit. Prostě říct, že už nebude a opravdu asi někam odjet, protože pokud tam budeš, tak o to víc se bude snažit si to prso vyřvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
22.2.15 07:41

@shadore presne tak uz je dost velky a urcite to pochopi. Kamoska mela taky dvouletou a tezce zavislou holku na kojeni ale byl to zvyk. Udelala cervenou fikou bebinko na prsu, zalepila a rikala, ze mlicko uz neni a ma au.Dva dny mrcela a chodila se divat na bebinko a bylo po kojeni raz dva.Uz te pochopi.To se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.2.15 07:45

@shadore A ještě bych doplnila, aby se manžel na těch pár dní obrnil trpělivostí a nesnažil se dítě uplatit jinými „zlozvyky“ typu mlíko v noci ve flašce, dudlík apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.2.15 07:48

@shadore Ahoj, jak už psaly holky - 26M dítě rozumí a chápe velice dobře! Takže já bych odjela pryč a nechala to vysvětlit tatínka, protože když budeš doma, tak malý bude moc dobře vědět, že relativně velká šance si to prso vyřvat a bude ječet jako siréna. A jak jsem pochopila, tak bys to nesla těžce a to prso mu beztak dala. Naopak když zjistí, že doma nejsi, tak to podle mě proběhne lépe. To malý nikdy nebyl v tomlhe věku přes noc bez tebe? To si já osobně nějak neumím představit, ale nic ve zlém :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
22.2.15 08:01

Popravde, je to brutalni. Jak pises, dva roky prso je a najednou neni. Pro tak male decko sok, zvlast kdyz nejde o zadnou blbost, ale opravdu neco, na cem je denodenne zavislej od narozeni.
Ja bych razantni krok nedelala. Chapu, ze uz jsi unavena. Ted je to takovej blbej vek, blbej na vysvetlovani a blbej vzhledem k te frekvenci, kluci se mi taky v tomhle veku v noci silene budili, fakt treba co hodinu, evidentne slo jen o to overit si, ze tam mama je a spat dal. Poradne pili jen na usnuti a na probuzeni, v noci to bylo jen cucnuti. Neodrovnalo me to, ze jsem je mela v posteli a celou dobu vlastne spala, max. v polospanku vytahla prso. Postupne jsem zacala ubirat - kdyz to slo, pockala jsem a sem tam usnuli bez prsa. A hlavne, ono to mezi dvema a pul-tremi lety preslo, uz nebyl rev, ale proste nedala jsem - otocili se a spali dal. Sami od sebe. Asi to neni to, co chces slyset, vid.
Ale malokdo, kdo tu radi razantni odstaveni, to zazil na vlastni kuzi. Ono de radi jednoduse, ale matky, ktere dobrovolne do dvou let koji, nemaji to srdce a naturu ze dne na den nechat dite rvat a nedat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yoy
661
22.2.15 08:01

Ahoj, tiež som sa bala odstavit mala som z toho strach, ale od kedy som tomu povedal STOP :potlesk: nemožem si to vynachvalit, začala mala jest a spat celu noc dokonca pije vodu :potlesk:
odstavila som zo dna na den nic len som proste nedala napit a koniec, 2 dni sa strasne zlostila to boli teda nervy hadzala sa o zem v noci plakala, nosila som ju hodinu na rukach aby som ju utišila trvalo to cca 3-4 dni a už si na prso ani nespomenula
doporucujem s tym cim skor skoncit, si len otrok a nevyspiš sa a v tomto veku už prso naozaj nepotrebuje :dance: :lol:
neboj sa toho uvidiš ako sa to zmeni
bude spat celu noc a bude jest
moja sa v noci budila tiež každu chvilu, dokonca u mna spala pri prsu nasiata, a teraz ma 17mesiacov a spi vo vlastnej izbe a celu noc ostavila som ju v 15mesiacoch
drzim palce a hlavne odhodlanie :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.2.15 08:10

Ve dvou a půl jsem jednoho dne řekla, že mlíčko není a místo uspání u prsa přes den jsem pustila pohádku. Ona pokrčila rameny a bylo.. Je fakt, že od té doby chce vidět pohádku nebo vyprávět pořád dokola Karkulku, ale jinak super, neplakala, nemusela jsem nikam odjíždět atd. A to do té doby usínala jen a jen u prsa, přes den i večer. Nebo v kočárku. Jinak prostě raději nespala. Jo a nemluvila skoro vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yoy
661
22.2.15 08:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie