Odstavené dítě odmítá odstříkané MM

1416
21.2.15 21:38

odstavene dite odmita odstrikane MM

Ahoj, mam dotaz-odstavila jsem syna (14m),protoze mi lezl i na verejnosti, v mhd do vystrihu a mel zachvaty vzteku, kdyz prso nedostal. mlika mam ale fakt hodne, takze odstrikavam a to mlicko jsem mu zkusila dat do hrnecku s pitkem, z ktereho normalne pije vodu, zkusila jsem lahve se savickama, zkusila jsem obyc plastovy kelimek, ale to MM proste odmita. proc?
zoufala jsem zkusila i UM a kravske mleko, kakao… nic nechce. maximalne si da jogurt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
21.2.15 21:41

@my_nickname Asi mu nešlo tolik o mlíko jako mlíko, ale o to prso a kojení u Vás mělo spíš psychologickou než výživovou funkci.
Nestresovala bych se a pokud nechce odstříkané, zaměřila bych se pomalu na ukončení laktace (odsát jen do úlevy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.2.15 21:42

Tak ho nech na jogurtech, nic se nestane. Dcera taky měla v tom věku období, kdy nechtěla žádné mliko, ani ochucené. Pak to odeznělo a začala ho normálně pít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Epe
138
21.2.15 21:44

Já jsem dceru odstavila v 18 měs. když chtěla nakojit dávala jsem jí jako náhradu :) namixovanou zeleninu. přesnídávky.jogurt.pak i rohlík nebo chleba s něčím postupně pak normální stravu. Myslím si že kdyby měl syn hlad mlíčko si vypije.zkus mu chvíli mlíčko nedávat, nebo ho přidávat do kaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.2.15 21:56

Kdyz uz to MM mas, zkusila bych podat lzickou nebo pripravit z nej kasi. A laktaci bych pomalu ukoncovala. Co se nabizenych nadob tyka, pry je to o zvyku, ze jde spis o to, kolikrat diteti nabidnes zvolenou flasku, pitko nez o druhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 21:58

Mlicko davam do nemlecne kase, kterou ma rano a to sni, ale zbytek vylevam.
jde mi spis o to, ze mu uz tak chybi zelezo a doplnujeme ho kapkama. nebudou mu chybet dalsi latky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 21:59
@Bibi239 píše:
Kdyz uz to MM mas, zkusila bych podat lzickou nebo pripravit z nej kasi. A laktaci bych pomalu ukoncovala. Co se nabizenych nadob tyka, pry je to o zvyku, ze jde spis o to, kolikrat diteti nabidnes zvolenou flasku, pitko nez o druhu.

vodu vypije z cehokoliv.. proto se divim, ze mliko, ktery zna od narozeni odmita a radsi si da vodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.2.15 22:01

@my_nickname Železo je hlavně v červeném mase a některých druzích zeleniny, takže myslím, že nějaké kojení 2× denně to fakt nevytrhne. Jak Ti jinak jí?
Mlíko vážně v tomhle věku až takovou váhu z výživového hlediska nemá - sice je marketingová masáž kvůli vitamínu D a vápníku, ale ten je z mléčných výrobků (tím nemyslím teda MM) velmi obtížně pro lidské tělo využitelný a jsou jiné lepší zdroje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 22:07
@Svistice píše:
@my_nickname Železo je hlavně v červeném mase a některých druzích zeleniny, takže myslím, že nějaké kojení 2× denně to fakt nevytrhne. Jak Ti jinak jí?
Mlíko vážně v tomhle věku až takovou váhu z výživového hlediska nemá - sice je marketingová masáž kvůli vitamínu D a vápníku, ale ten je z mléčných výrobků (tím nemyslím teda MM) velmi obtížně pro lidské tělo využitelný a jsou jiné lepší zdroje.

ji docela dobre. rano kase, obed masozelenina, svacina presnidavka nebo hollandie, vecer masozelenina nebo kase. po kazdym jidle si vzdycky cucnul prsa a hlavne pred spanim zapijel veceri mlikem. v noci 2-3× kojeni. takze toho mlika mel fakt hodne. ted najednou nic.. nevim, jestli to je spravne :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 22:12

Jinak varim hovezi, spenat, repu, cervene ovoce atd. to ano :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
21.2.15 22:14
@Svistice píše:

přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 22:18

Dobre. takze radite uplne ukoncit laktaci a nabizet jine mlecne vyrobky?
diky moc za uklidneni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.2.15 22:21

@my_nickname Vzhledem k té frekvenci nočního kojení mi fakt přijde, že pro něj bylo to kojení důležité z psychického důvodu. Prostě blízkost mámy, eventuálně „jen“ zvyk.
Nebála bych se, že bude po odstavení trpět po výživové stránce (pokud teda pominu případné protilátky v MM). :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.2.15 22:29
@Svistice píše:
@my_nickname Vzhledem k té frekvenci nočního kojení mi fakt přijde, že pro něj bylo to kojení důležité z psychického důvodu. Prostě blízkost mámy, eventuálně „jen“ zvyk.
Nebála bych se, že bude po odstavení trpět po výživové stránce (pokud teda pominu případné protilátky v MM). :hug: :hug:

super, dekuji
pravda, je to mamanek a vetsinou si jenom cucnul a sel pryc. ale kdyz si cucnout nemohl, tak byl rev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.2.15 22:34
@my_nickname píše:
super, dekuji
pravda, je to mamanek a vetsinou si jenom cucnul a sel pryc. ale kdyz si cucnout nemohl, tak byl rev.

Tak to byl jen (zlo)zvyk. Náš se takhle začal v roce a půl dožadovat dudlíku (který už přes den neměl tak od 5 měsíců), když jsme mu něco zakázali, nedali nebo ho jinak „rozčílili“. Někteří dospělí chodí v takových okamžicích uklidnit se cigárem, mě se dítě začalo shánět po dudlu, četla jsem tu o dětech, které se uklidňují prsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová