Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chci přestat kojit syna 7m (osobní důvody) ale problém je v tom že odmítá flašku a UM. Nějaké rady jak na to a jak ukončit laktaci?
@violet_lilly píše:
Chci přestat kojit syna 7m (osobní důvody) ale problém je v tom že odmítá flašku a UM. Nějaké rady jak na to a jak ukončit laktaci?
A jak často kojíš? Kolik má nahrazených jídel příkrmem? Pokud už má alespoň oběd a jednu svačinu nemléčnou, tak bych prostě vydržela a prso nedala. Nabízela flašku. Nebo jak radí anonymní výš (proč probůh anonym???), nech to na chlapovi. Takhle „staré“ dítě už rozhodně hlady neumře a když nebude zbytí, tak tu flašku vezme. Nebo třeba mléčnou kaši.
@unuděná příkrmy už má zavedené má oběd večeři a svačinu…tak budem zkoušet dál a uvidíme jak to pude..děkuji
Ochucovala jsem mlíko oblíbenou instantní kaší. Ale kluk už byl starší a neodmítal láhev, jen UM.
Roční, dvě noci s tátou beze mě, ze dne na den, postupně to nešlo. Bylo to rychlý a celkem v klidu.
Nech dite tatinkovi pres vikend a po tvem navratu o kojeni nebude mit zajem.ja to udelala takhle. Proto je lepsi odstavovat mensi deti, rychleji se zvyknou
Určitě vyzkoušej víc druhu UM, obě děti se mi chytly až asi na třetí pokus a kazdymu vyhovovala jiná značka. Mladší přešel z kojení na UM v 6 mesicich, postupně jsem kojení nahrazovala flaskou, je to lepší začínat přes den, potom až na noc. Případně jak radí holky, na dva dny odjet a takhle,,na tvrdo” odstavit. Znám případy, kde to fungovalo
Na zastavení laktace jsem měla homeopatika.
Děkuji všem za rady 😊 chlapovi malýho nechat nemůžu on chce abych vydržela kojit aspoň do 1r malýho..takže zkusím prva postupně a když to nepůjde tak pak radikálně..
@violet_lilly píše:
Děkuji všem za rady 😊 chlapovi malýho nechat nemůžu on chce abych vydržela kojit aspoň do 1r malýho..takže zkusím prva postupně a když to nepůjde tak pak radikálně..
Chlap chce jo?
to je vtipalek. A smim se zeptat na ten duvod ukonceni kojeni? Protoze prave v tomhle veku mi najednou kojeni pripadalo jako super bonus. Deti uz zacaly jist celkem normalne a kolem 9m uz mely MM jen rano vecer pred spanim. Asi do mesice zustalo jen kojeni na noc a jak se postupne prestaly budit, tak se prirozene odstavily a nemusela jsem kolem tpho saskovat. A kdyz jsem mela chut jit zaparit s kamarady nebo potrebovala do prace, proste jsem dopredu odsala manzelovi mleko do lahvicky a bylo ![]()
@unuděná ano tak přesně sem to měla z holkou a čekala sem že to i teď tak pude ale ne..Chci ho odstavit protože co mu vyrostl zub tak mě začal kousat a hlavně kvůli vyčerpání v noci nespím protože se malej dožaduje aj co každou hodinu na prso…první syn jakmile dostal na noc UM hned začal hezky spát…
@violet_lilly
To co chce chlap by mi v tehle aituaci bylo uplne v p. rdeli. Az on bude moct kojit tak at koji do roka. To si jako mas nechat uplne zhuntovat bradavky, naladu, a zkolabovat vycerpanim aby se decko, ktere muze jist i neco jineho, kojilo?
@violet_lilly píše:
@unuděná ano tak přesně sem to měla z holkou a čekala sem že to i teď tak pude ale ne..Chci ho odstavit protože co mu vyrostl zub tak mě začal kousat a hlavně kvůli vyčerpání v noci nespím protože se malej dožaduje aj co každou hodinu na prso…první syn jakmile dostal na noc UM hned začal hezky spát…
V tom pripade se obavam, ze to „nenasilne“ nepujde. Pokud manzel neni ochoten vzit si ho na vikend k odvykacce, tak jsi nahrana. Jakmile spis vedle nej, citi mleko a bude se ho razantne dozadovat
Takze se priprav na rev. Bud synuv, nebo tvuj vs. manzeluv. Leda bys mela ochotnou mamku/tchyni, ktera by vzala tuhle neprijemnou vec na sebe.
Ahoj, a co třeba mu dát láhev s UM jen večer před spaním a jinak normálně kojit? Nebo to i přes den střídat láhev s kojením, jak se ti bude chtít, pomalu. Náš prcek (5m) se taky v noci budil co hodinu na kojení, přes den jsem kojila po 2h. Kupila jsem Calmu od Madely, Kendamil a zkusila před spaním mu dát láhev. Nejdřív vůbec nechápal, co to je, že z toho teče mlíko, ale prso to není a hodně se tomu smál, ale po pár dnech už večer kojit vůbec nechce a jen se těší na láhev. A spinká teď krásně, budí se teď za noc 1-2×. Přes den kojím normálně, ale to mám láhev schovanou.