Jak ostříhat batole, které se tomu brání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
713
30.12.11 21:13

já chodím s klukama k holičce už od roku. Na židličce se cítí důležití a neprotestují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
883
30.12.11 21:15
MaryClementine píše:
ahoj maminky,
prcek (25.5 měsíce) donedávna neměl se stříháním vlasů ani mytím problém. Pustila jsem oblíbenou pohádku a za 10 minut ostříháno. Jenže od posledně se něco stalo a on jak vidí nůžky, odstrkuje mě, hysterikcy řve, brečí.
Nepomáhá zabavit, pustit pohádku, slíbit odměnu, dát předem odměnu, vysvětlit nebo pohrozit, že nebude mít zdravé vlásky atd. Dneska jsem ho vzala do holičství s manželem, aby viděl, jak ho stříhají, seděl, koukal, nic nedělal. Doma jsem mu ukázala, jak je táta ostříhaný, jakoby jsem ho ostříhala znova, ale jakmile jsem se přiblížila s nůžkami k němu, hysterák.
V holičství se nenechá ostříhat ani omylem, cizích lidí se hrozně bojí, sotva na něj promluví.
Strojek nesnáší ani doma, jak ho slyší u dědy (když ho babi stříhá), zdrhá.
Co mám dělat? Fotka v profilu je po posledním ostříhání, ale už mu to leze do uší, pod čepicí se škrábe, jak ho svědí pocení, ani mytí vlasů nic moc, pofňukává, vrtí se, je mu to najednou nepříjemné. Nic ho na hlavě nebolí. Brání se ostříhání i po dvakrát 10denní pauze od pokusů.

zdravím, jsem kadeřnice a jelikož semtam střihám malé děti vím, že je to fakt oříšek kolikrát!! Jelikož kadeřnictví mám doma, některé ratolesti stříháme takovym stylem že chodíme po zahradě a dítě hází psům granule, kokina, kouká na želvu atd.. Taky mám velkou zkušenost maminek, že se dítě bojí po tom co ho ostříhali doma neodborným strojkem, ktery vytrhává vlasy semtam a to je dítěti nepříjemny a bolí ho to a tak se bojí i nůžek a jak se k němu jen hřeben přiblíží dítě už řve auuu!! :) někdy je to nározčny, některy děti si hned ve dveřích umanou že se stříhat nebudou a tak se nestříhají a maminka se jen usmívají, z toho jsou maminky ktery prostě řeknou že se stříhat budou a tak ho drží zuby nehty, ikdyž prcek plače :,(
Je to krutá metoda,ale dítě tak ví že si to nesmí dovolit a při další návštěvě je to bez problémů, taky pro ně mám nachystanou čokoládku, takže se stříhání jsem strátová,ale když je to stálá zákaznice tak to ocení jako dárek!! Taky jednomu dítěti se nelibilo co jsem měla na sobě ( černy tričko a bili gatě) představoval si že jsem doktorka a šíleně plakal, po tom co jsem se převlikla byl v klidu a věděl že to nebolí!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
883
30.12.11 21:20
hana2000 píše:
Nepomohlo by holičství s TV (pustit nějakou pohádku nebo mívají i kabelovku, tak pustí třeba jimjam nebo jiný dětský program) a třeba lízátko do ruky?
Zkouším jen takovej nástřel, fakt jinak nevím :nevim:

kokinka při stříhání jsou dost neprakticky, jak jsou ocucany tak jsou cely od vlasů a dítě se pak hybe jak to tam má nalepeny, to sami když pláče je cely mokry a vlásky ho pak šimrají a plače ještě víc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.12.11 21:45

nezabraly nůžky do ruky, čokoláda do ruky, ani tatínek s oblíbenýma hračkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.12.11 21:47
Neprihlasena Jaruna píše:
Mary,tak nas kluk si necha vsechno libit,nikdy mu nic nevadilo a nevadi.Striham kazde 2 mesice a ted naposledy to byla hruza,vubec nechtel drzet,rval jak pominuty,nevim proste proc,nic se mu nestalo a to muzu rict,ze je od cca 8 mesice na strihani zvyklej.
Ale drzet musel,nedalo se nic delat ,uz mel ty vlasy rozdelane a hlavne ma priserny rust vlasu,ma je jeste k tomu huste a za ty dva mesice to ma jak helmu,vypada jak igracek :roll: .Takze to jedine me stve,ze az tam pujdu v lednu,bude muset proste vydrzet a jestli breci,nebo ne.
Tvuj kluk jen breci,nebo se u toho i vzteka?

Jak zahlídne nůžky, okamžitě mě začně odstrkovat, točit se na židli, bránit se šermováním ruk, když toho v této fázi nenechám, rozbrečí se a šermuje u toho dál. Co by bylo dál, nevím, vyměkla jsem. Předpokládám ale, že řvoucí brekot do bezvědomí.
Když odejdu, brečet přestane, ale neustále sleduje, co mám v ruce a kde stojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
30.12.11 21:53

já jsem nervák,kluka vezmu do holičství,zkušená holčina mi ho ostříhá za 65 kč,já ho občas podržím,když je třeba,vzteká se,řve,ale nakonec je ostříhanej,a i pěkně.
Vyprdla bych se na stříhání doma,ať mají taky bordel jinde :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
30.12.11 21:54

Mary,u nás to bylo stejné…neustále sledoval, kde mám ty nůžky. Otáčel hlavou, bránil se rukama. Takže nějaké stříhání by bylo hodně nebezpečné. A i kdyby ho manžel držel násilím, tak by tou hlavou kroutil a hýbal. No a to jsem si nikdy netroufla střihnout, bála jsem se, že ho zraním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihlasena Jaruna
30.12.11 22:17
MaryClementine píše:
Neprihlasena Jaruna píše:
Mary,tak nas kluk si necha vsechno libit,nikdy mu nic nevadilo a nevadi.Striham kazde 2 mesice a ted naposledy to byla hruza,vubec nechtel drzet,rval jak pominuty,nevim proste proc,nic se mu nestalo a to muzu rict,ze je od cca 8 mesice na strihani zvyklej.
Ale drzet musel,nedalo se nic delat ,uz mel ty vlasy rozdelane a hlavne ma priserny rust vlasu,ma je jeste k tomu huste a za ty dva mesice to ma jak helmu,vypada jak igracek :roll: .Takze to jedine me stve,ze az tam pujdu v lednu,bude muset proste vydrzet a jestli breci,nebo ne.
Tvuj kluk jen breci,nebo se u toho i vzteka?
Jak zahlídne nůžky, okamžitě mě začně odstrkovat, točit se na židli, bránit se šermováním ruk, když toho v této fázi nenechám, rozbrečí se a šermuje u toho dál. Co by bylo dál, nevím, vyměkla jsem. Předpokládám ale, že řvoucí brekot do bezvědomí.
Když odejdu, brečet přestane, ale neustále sleduje, co mám v ruce a kde stojím.

Aha,on se brani rukama,no tak to teda nevim,co bych delala :think: ,ani me nic nenapada co zkusit,koukam,ze mate vyzkousene snad vsechno.Nas kluk breci,ale ne hystericky,proste brecel,ale nic nedelal,sedi a drzi i tak.
Asi bych vzala nejakou vlasatou nepotrebnou panenku a ostrihala ji spolecne s klukem a pritom rikala,jak je ta panenka krasnaaaa :think: ,zkusila bych to.

• Citovat
  • Upravit
9909
30.12.11 22:51

Náš kluk momentálně chodí jako mánička.Ten má naprosto hustej hysterák.
Když měl jenom takový jako camcourky tak ve vaně jsem ustřihli ani si toho nevšimnul,ale teď už to má fakt dlouhý.Před pár měsíci jsme to zkusili strojkem,neuvěřitelný boj.
Moje ségra je kadeřnice a jeli jsme k ní aby nás ostříhala a říkali jsme mu to,že nás bude stříhat,ale jeho že ne.Přišli jsme k ní a on půl hodiny záchvat breku,protože se bál.
Takže teď jsem stříhala když spal a má to jako kazisvět,křivý,prostě se to nedá a vůbec nevím co s ním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
30.12.11 23:47

holky, ale já ho nemůžu vzít ke kadeřnici, to neustojím. Uz jsem psala na začátku - on se hrozně bojí cizích lidí a nedokážu se dívat, jak tam kdovíjakdloho naprosto zoufale pláče a myslí si, jak jsem ho zradila, nehledě na to, že stopro zdrhne z křesla, pokud ho nepřivážou. To už je skoro lepší přetrpět hysterák doma, ale zas manžel je taková bábovka, že ho teda nepřidrží.
Ve spaní ho stříhat nebudu.
Nevím, nevím a budu muset ještě popřemýšlet a nebo natvrdo říct chlapovi, at ho drží, nebo nebudou teplé večeře :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
31.12.11 09:10

Mary, tak to ja bych taky nedala ve spanku a nemas nejakou kamaradku kadernici, ktera by prisla k Vam domu, ja vim, ze se boji cizich lidi, ale nekoho koho by si oblibil a treba si s ni hral a ona by pak ho ostrihala a ty jsi ho podrzela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
31.12.11 09:17

Já bych mu to vzala v nestřeženém okamžiku nebo násilím asi kolem těch uší a ofinu nebo prostě to, co mu kde leze a mlela mu o tom - když by se drbal pod čepicí, tak že kdyby si to nechal ostříhat, jak by to měl skvělé, jak by mu to slušelo… A třeba za nějaký čas podlehne.

U nás taky bývá boj - teď už se to zlepšuje a naposledy jsem ho zvládla ostříhat (a ukecat) sama, ale jinak běžná praxe byla, že bylo zapotřebí pohádky + druhého člověka, který do něho vytrvale hustil - jé a dívej, co dělá Krteček a zahrnoval ho nepřetržitým vodopádem slov a podnětů (auta, gumoví medvídci apod.). Taky pomáhá, když se může podívat sem tam do zrcátka, jaký je krásný kluk :mrgreen:

Ve spaní u nás stříhat nešlo, zkoušela jsem, protože jsme tak stříhali i nehty, ale budil se.

Těším se na holčičku, té budu stříhat kdyžtak max. ofinu, než dostane trochu rozum :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
853
31.12.11 13:08

Se stříháním bojujeme taky :roll: Ve chvíli,kdy už jí to leze do očí,nezbývá nic jiného,než ji přeprat :mrgreen: Jednou jsem ji vzala nůžkama,doslova za běhu-co jsem chytla,to jsem ufikla-výsledek tomu taky odpovídal :roll: :lol: No,a minule jsem vzala takový ten starý „sesekáváček“ /nevím,jak se tomu říká/ nažiletky a docela to bylo v pohodě,ani neměla takové zuby :lol: Vůbec to neškube,když je ostrá žiletka.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
31.12.11 15:56

jéééé to známe, já musim udělat rychlý ŠMIK a je to. ale pak to taky podle toho vypadá,,, :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
2.1.12 19:26

ahoj, tak přidávám tip na trik. Posadit na klín k počítači, dát na uši sluchátka a pustit psničku s videoklipem. :-) Byl tím tak fascinovanej, že nevěnoval moc pozornosti tomu, co se mu děje vzadu na hlavě a hlavně neslyšel cvakat nůžky :-D
ale fakt je, že jsem mu to mohla vystříhat jen vzadu a po stranách, jinak už viděl, co se děje a řval. Ale aspoň tak. Ale musela jsem použít nůžky z manikúry, velké viděl a opět řev. Trochu zubaté, ale zaplatpanbuh za to ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí