Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Funkční prádlo pereme v běžném tekutém prášku na šetrnější prací program (na naší pračce je program fitness). Zatím se nám nic nezničilo a drží si to své vlastnosti. Jediné, co nepoužívám, je aviváž. Speciální prací prostředky používáme akorát na membránové věci.
Všechno prádlo včetně funkního peru v Arielu nebo v Persilu na 4O ![]()
Přípravek na to je speciální, ale nikdy jsem ho nezkoušela, prodávají ho tam, kde jsem oblečení kupovala (hudy sport) věci s membránami (North Face, Lafuma) a klasické termoprádlo. Jinak mi prodavač řekl, že na 40 a bez aviváže, ta ničí vlastnosti…
Také peru na 40 bez aviváže. Buď v persil gelu nebo teď mám nějaký gel z Lidlu.
Speciální prací gel používám na softshellové bundy a kalhoty.
Sportovní oblečení máme už roky a je ok.
Sportovní věci peru jedině v pracích prostředcích k tomu určených.
Nevím, jestli má cenu koupit si kvalitní termoprádlo nebo bundu s ochrannou membránou a pak to opakovaně strčit do Arielu.
Já jsem kupovala prádlo přes eshop hunac, a to mě vůbec nenapadlo se podívat po tom přípravku-moje chyba ![]()
@Kirbisek píše:
Sportovní věci peru jedině v pracích prostředcích k tomu určených.
Nevím, jestli má cenu koupit si kvalitní termoprádlo nebo bundu s ochrannou membránou a pak to opakovaně strčit do Arielu.
Právě proto se ptám, nechci kupoavt za chvíli nové
@miparime píše:
Právě proto se ptám, nechci kupoavt za chvíli nové
Dá se to koupit v každém sportu.
Ono každý musí podle sebe - pro někoho je to třeba zbytečné. Ale já to beru tak: když vyperu třeba svert párkrát v obyčejném prášku, tak bude vypadat rozhodně jinak než když ho budu prát v pracím gelu na vlnu. Takhle nějak to bude i s tím sportovním oblečením - pokud má nějaká speciální vlákna, ochrannou vrstvu nebo tak něco, tak si to určitě zaslouží i speciální prací prostředek.
@Kirbisek píše:
Dá se to koupit v každém sportu.
Ono každý musí podle sebe - pro někoho je to třeba zbytečné. Ale já to beru tak: když vyperu třeba svert párkrát v obyčejném prášku, tak bude vypadat rozhodně jinak než když ho budu prát v pracím gelu na vlnu. Takhle nějak to bude i s tím sportovním oblečením - pokud má nějaká speciální vlákna, ochrannou vrstvu nebo tak něco, tak si to určitě zaslouží i speciální prací prostředek.
Taky si myslím a nepatří zrovna mezi ty lacinější, takže se mrknu po tom spěšl prostředku-díky
Co ma membranu (nepromovakavy nebo softshell)a perovy peru ve specialnim: Atsko sportwash.
Spodni pradlo mi v tom smrdi vesele dal (fuj), takze to peru v normalnim prasku, vse bez avivaze. Ano, nici se, ale je to hodne pouzivany a hodne prany, nemyslim, ze je to praskem. Vetsinou si koupime novy termopradlo kvuli tomu, ze zjistime, ze se dneska dela dela lepsi nez treba pred deseti lety, pouzivame ho fakt hodne, ale pranim se dle me neznici.
Chci se zeptat: máte prací prostředek na termoprádlo, který by špatně vypral? Nevím, zda zkusit jiný než Atsko, který podle mě špatně pere nebo ten Perwol na funkční materiály.
@bella_strega Ja peru v Perwolu Sport a spokojenost. Vzhledem k tomu, ze peru na nizke teploty, tak misto avivaze dam dezinfekci z DM…
Ahojte chtěla jsem se zeptat, na kolik perete funkční prádlo a taky jestli používáte nějaké speciální přípravky, aby si udrželo svoje vlastnosti?
Mám fční prádlo Castelli a neradabych ho zničila