Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Můžou i nemusí. Může to být i střevního původu. Já zubům přisuzovala na začátku skoro vše, ale když lezly, tak to byla hrůza hrůzoucí a probdělé noci. Vím o každém zubu svých dětí ![]()
U dcery se o zubu vědělo až jak byl venku, teď u syna je to masakr 🦖 Nemá díky bohu horečky, ale cca kolem 4m to začalo a míval průjem, nemohla sem ho dát z rukou a o spánku ani nemluvím. Ale malý odjakživa extra nespal 🤷🏻♀️ Měl v prosinci 1,5 roku a teď lezou špičáky, klasika oba zaráz. Noci jsou docela náročné, budí se cca co hoďku na prso. Teďka zhruba 4 den po sobě budíček kolem 5 hod. Jinak co má při každém zoubku, tak je tvář jako rajče. A strašně slintá 😊
U syna jsem na to přišla až když už byl zub venku
jedničky spodní oka, teď je to maras protože ne dva mu jedou zároveň ale horní jedničky a dvojky zaraz..je mírně „protivný“ ale jinak to zvládá hodně statečně..co slýchávam ty horory, že dítě se budí co hodina, atd..to bych fakt nedala ![]()
U vás to může být cokoliv..zuby, střeva.. těžko říct takhle z hlavy, zkus nahmatat v puse a zjistíš víc..nebo mrkni, jestli nemá zacervenalou dáseň..
Mám syna 3,5mesice.. Asi skoro od jednoho měsíce si cumla prsty až pěst.. Dneska od rána je protivný celý den, knoura, moc nejí, že má ruce v puse nemluvím.. Jen co ho odložím, je nespokojen, od včerejška, když si trošku prdne, tak má v plince.. Přijde mi to, trošku na průjem.. Myslíte, že už by to mohli být zuby 🙈.. Jinak syn je zlatý, je hodný, vydrží si i sám hrát.. Ale dneska mi dal najevo, že tu je, už i v noci špatně spinkal a to mi většinou spí cca 7gosin v kuse, dneska Teda taky spal, ale pořád se vrtel..