Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No jo, tak já rád nosím hezké věci a chci aby dobře vypadaly, tak pracuju na zlepšení svých schopností péče o domácnost. Praní už mi docela jde, ale chce to doladit pár drobností. A pak začít pracovat na zlepšení žehlení…
Ale vážně, co s těmi svetry? ![]()
To by mě taky zajímalo, peru je v ruce, protože až jsem zkoušela cokoli, tak pračka mi je ničila ![]()
Ja akorat peru naruby - vetsinou se to pise i na tech etiketach a vidim mirne zlepseni. Pak jeste existuje pristroj na odstranovani zmolku, ale ten jsem nezkousela ![]()
@KlaraBoch Ach jo, mě ani to nepomohlo. Odžmolkovat jsem zkoušela, ale prostě mi to nepřijde už ono ![]()
A v ruce je to šetrnější než třeba ten šetrný program na ruční prany vlny? A jaké odstřeďování?
Peru je na nejsetrnejsi program - mam primo na vlnu, nejmensi otacky a naruby
@soanpe taky mam ten pocit..Setrny program v pracce mi pripada mnohem setrnejsi, mozna jeste nejake choulostive veci prat v pracim vaku, aby se to obleceni co nejmene odiralo o ostatni kusy.
Tak já peru na vlnu, ždímám na 700 otáček a dávám uschnout na deku a na ručník a položím to na zem, aby se nevyvěšovaly
Jo, s tím praním naruby mě to nenapadlo… Vlastně takhle peru jen džíny, ostatní věci neobracím, asi bych měl ![]()
A kde se dá prosím koupit ta síťka na jemné prádlo? V jakém typu obchodu?
Ahoj hospodyňky,
mám jeden dotaz. Jak perete bavlněné svetry, abyste co nejvíc omezily jejich žmolkování? Já nevím, co dělám špatně, ale vždycky když si koupím bavlněný svetr s takovou tou hrubou texturou (něco jako šála), tak se po třeba už dvou praních začne „žmolkovat“ a to i když peru v pračce v režimu ruční praní a používám prací prostředek na vlnu. A stává se to i u drahých svetrů třeba za 1500 - co dělám špatně nebo s tím nejde nic dělat?