Jak přestat kojit a naučit na umělé mléko?

2282
6.8.16 11:55

Jak přestat kojit a naučit na UM?

Milé maminky, našla jsem podobné diskuze, ale nikde odpověď na to, co hledám. Mám šestiměsíční miminko a od začátku vyžaduje velmi časté kojení. Po poradě s doktorkou jsme začali s příkrmy od uk. 4. měsíce, ale vůbec se to nezlepšilo. Chtěla jsem malého naučit na UM, ale on se nedá. Za prvé neumí pít z lahve - vystřídali jsme jich 5 - co lahev, to jiná savička. Zkusila jsem 4 druhy UM, ale stejně mu to nejde. Malý nemá dudlík, tak ho zastupuju já, ale už jsem z toho zoufalá, krmím i 12× za den :zed:

PS: V noci spí hezky, takže to všechno nakrmujeme přes den :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
6.8.16 12:02

Neporadim. Jen pro utechu. Ja takhle kojila dceru rok a pul. Cim byla starsi, tim vic. Az jsem se dostavala i na cislo 30× za den. Strasny. Delala jsem ji dudlika. Mechtela jist, ani pit. Je to 6 let od odstaveni a mam na to hrozne vzpominky doted.
To byli ty rady, kojte jak si dite rekne. Nedavejte dudlik.
Ted cekam druhe. Dudlik dostane hned v porodnici. Kojit aspon tech pul roku chci, ale opravdu jiz s pravidly a kdyz to nepujde nebo bude tak narocny jako starsi, dostane flasku. Uz nechci byt otrokem svemu diteti. A i kvuli starsi. Nemuzu 24 hod denne jen kojit mladsi, ale fungovat pro vsechny.
Doufam, ze to tady ted moc neschytam :oops: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:08

@blueberryx Já mám právě taky staršího syna a ten byl naprosto v pohodě. Po 4-6 hodinách krmení, usínal s dudlíkem a když mi to bylo v jeho 14. měsíci nepříjemné, jednoduše jsem ho odstavila. Asi jsem si to pohodové krmení vybrala dopředu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15293
6.8.16 12:10

@tehuzu Připadá mi to normální, mé dcery se taky kojily často, kojila jsem na požádání o dudlík neměly zájem, o příkrmy taky dlouho ne. Ta starší uměla pít z flašky, odstříkané MM, vodu, čaj, mladší s flašky nikdy nebyla ochotná pít. Mě to nevadilo, UM jsem jim nikdy necpala, některé děti jsou prostě takový savci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.8.16 12:12

Já poradím!!!!

Moje dcerka měla skoro rok a byla defacto hlavně na mým mléku, nic moc kromě polévek nejedla. Já bych kojila dál, ale doktorka mi to kvůli špatné štítné žláze a následné medikaci zakázala a to ze dne na den! Vůbec jsem si nedovedla představit jak to udělám. Vzala jsem si ten prášek a musela to nějak udělat, protože po něm se kojit nesmí. Připrav se, že první tři dny budou drsnější, ale pak ta úleva…Malá první den ten Sunar plivala, skoro nic nejedla ani nevypila.Byla jsem dost na nervy co s ní budu dělat. Druhý den, když pochopila, že není zbytí vypila trošku, třetí den víc a čtvrtý už se na něj třepala. chce to se rozhodnout a nepodléhat panice, když to napřed nepůjde. Malá taky neměla dudlík, ale děti mají instinkt, naučí se pít a to z jakéhokoliv dudlíku, neboj. Uvidíš, že to půjde a pak si řekneš, že to nebylo ani těžký. Držím palce!! :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.8.16 12:25

@blueberryx nebojte neschytáte- i když někdo se opravdu najde :lol: takový ty zatvrzelý matky, co když člověk nekojí, tak je vlastně odepsanej :roll: @tehuzu já jsem kojila pouze 2 měsíce protože malej od porodnice nesál, 2 dny po porodu řval a řval, ve dne v noci pořád :cert: takže jsem se po porodu vůbec nevyspala u prsu byl pořád :think: už jsem byla na zhroucení ostatní maminky v noci spaly a já chodila s malým po pokoji celou noc - pořád řval. Po 2 dnech přišly dětské sestřičky a doktorka abych si ho přiložila k prsu - tak jsme přiložili a malej se přicuc ale nesál- nakrmili ho lahví a bylo po řvaní. Teď je malýmu 6 měsíců - mlíčko si jede po 3 hodinách do toho ještě 3 příkrmy - by mi tu kozu asi sežral :mrgreen:, kdybych kojila :lol: co se týče výběru mlíčka - vyzkoušeli jsme 5 značek, než nám mlíčko sedlo - malý má ke všemu atopák po tatínkovi, takže to nebylo jednoduché. Takže jsem vždycky nasadila mlíčko na 3 týdny a sledovala - co bude následovat :roll: po jednom mlíčku měl strašný průjem až mu to teklo z pleny všude :,(, po druhém se nemohl vykajdit a další mu nechutnalo- plival to nebo vypil ani ne půlku - dnes jsme už na své oblíbené značce - je to věda- vybrat mlíčko ;) chce to zkoušet a zkoušet - lahvičku máme od narození Tomme Tippee a je super. Sice se tam mění savičky každé 3 měsíce ale mlíčko tím teče, tak jak má a vypadá to jako prso :lol:. Měla jsem je i u prvního synka a osvědčila se. Jako první jsme zkusili u prvního synka Nuk ale nic moc :? chce to hlavně trpělivost :palec:

Příspěvek upraven 06.08.16 v 12:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:26

@Alušáček Mně to normální nepříjde. Strašně to bolí - s tím jsem byla u laktační poradkyně a prej některý děti jsou jako kobry - trochu víc se zahryznou. Jánuž z toho magořím, pomalu se bojím vyjít před dům :cert:

@Sona73 Už to zkouším 2 měsíce. :cert: Problém je, že on se ani nenapije, okusuje savičku, občas mu trochu vyteče do pusinky, ale stejně. Navíc nikdy nepoznám, kdy má hlad :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
6.8.16 12:28

Jsi prdlá, miminko má právo na to být kojené a jen pro tvou pohodlnost, že se Ti nechce kojit 12× za den mu to chceš upřít a nacpat UM?
Není nic lepšího než mateřské mléko, je na míru miminku, podle jeho potřeb. Kojení není jen o jídle!!! To jsou ty matky, co si myslí, že když nacou UM, tak bude dítě chrnět celou noc. Ono to ale taky tak vůbec být nemusí a UM se musí dávkovat po třech hodinách, kdežto MM se dává podle potřeby, jak se miminko ohlásí.

Každý svého štěstí strůjcem, to jsi mě zas vytočila takhle při sobotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.8.16 12:35
@Alčák1 píše:
@blueberryx nebojte neschytáte- i když někdo se opravdu najde :lol: takový ty zatvrzelý matky, co když člověk nekojí, tak je vlastně odepsanej :roll: @tehuzu já jsem kojila pouze 2 měsíce protože malej od porodnice nesál, 2 dny po porodu řval a řval, ve dne v noci pořád :cert: takže jsem se po porodu vůbec nevyspala u prsu byl pořád :think: už jsem byla na zhroucení ostatní maminky v noci spaly a já chodila s malým po pokoji celou noc - pořád řval. Po 2 dnech přišly dětské sestřičky a doktorka abych si ho přiložila k prsu - tak jsme přiložili a malej se přicuc ale nesál- nakrmili ho lahví a bylo po řvaní. Teď je malýmu 6 měsíců - mlíčko si jede po 3 hodinách do toho ještě 3 příkrmy - by mi tu kozu asi sežral :mrgreen:, kdybych kojila :lol: co se týče výběru mlíčka - vyzkoušeli jsme 5 značek, než nám mlíčko sedlo - malý má ke všemu atopák po tatínkovi, takže to nebylo jednoduché. Takže jsem vždycky nasadila mlíčko na 3 týdny a sledovala - co bude následovat :roll: po jednom mlíčku měl strašný průjem až mu to teklo z pleny všude :,(, po druhém se nemohl vykajdit a další mu nechutnalo- plival to nebo vypil ani ne půlku - dnes jsme už na své oblíbené značce - je to věda- vybrat mlíčko ;) chce to zkoušet a zkoušet - lahvičku máme od narození Tomme Tippee a je super. Sice se tam mění savičky každé 3 měsíce ale mlíčko tím teče, tak jak má a vypadá to jako prso :lol:. Měla jsem je i u prvního synka a osvědčila se. Jako první jsme zkusili u prvního synka Nuk ale nic moc :? chce to hlavně trpělivost :palec:Příspěvek upraven 06.08.16 v 12:30

tak už se našel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
6.8.16 12:36
@Sona73 Už to zkouším 2 měsíce. :cert: Problém je, že on se ani nenapije, okusuje savičku, občas mu trochu vyteče do pusinky, ale stejně. Navíc nikdy nepoznám, kdy má hlad :nevim:

já nevím, jak to tedy poznáš, když mu dáváš prso??? je to úplně stejný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:36

@Alčák1 Děkuju. Lahvičku mám Tomme Tippee- 2× a pokaždé s jinou savičkou a ještě Avent s tou savičkou ve tvaru prsa. Pak učící hrníček NUK, obyč. lahvičku NUK, Lahev Babylove, nějakou 3 v 1 Bibi. Ještě tu mám nějakou Canpol Babies a nějakou noname značku, ty dvě poslední jsem nezkoušela- ještěže jsem je všechny dostali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
6.8.16 12:41

@tehuzu :* Proč Ti přijde lepší kupovat sušené kravské mléko a připravovat ho do lahvičky, než vytáhnout prso a nakojit? Kojení je strašně pohodlné, mlíčko máš hned u sebe nachystané, nemusíš nic převářet, sterilizovat atd. A jako bonus navíc - ja zadarmo. Fakt mi přijde škoda kupovat UM a flašky a řešit to, ten čas tak strašně letí, než se naděješ, miminko Ti vyroste a už Tě nebude tolik potřebovat, teď je ten čas kojení, tulení a potřeby mámy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:45

@lokynka Přečti si pořádně můj první příspěvek a pak to, co jsem psala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
6.8.16 12:46

@Alčák1 Protože mi příjde, že víc dudlá a tím pádem pořádně nepije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie