Jak převézt dort

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
24.7.18 14:54
@Šmoulice píše:
No a ty nejspíš neumíš nic jiného, než tento grc, co ? :roll: :mrgreen:Patlanina je to každopádně. Spatlat pár surovin dohromady, nalít na piškoty, nezapomenout na ovoce,to zvládne 10ti letý dítě. ;)

grc je to možná v tvém podání. Když už já, tak zgarb. protože mě se nikdy nepečený dort nepovedl hezky aby držel pevně tvar. Ale jsou šikovné hospodyňky, které dokáží krásný luxusní a vynikající nepečený dort. Ale podle tvých komentářů nevíš o čem je řeč. Znáš asi jen patlámo patlámo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 14:57
@Russet píše:
A koupit piškoty a zavařené ovoce. Neříkám, že jsem to taky nezkusila udělat, ale nikdo z dospělých po tom většinou nějak neprahne. Udělala bych to leda do skleniček jako pohár. Ale dort?!

Já to dělala jednou a půlka se vyhodila. Žádnej extra zázrak to není …
Když zakl.psala dort, tak jsem si představila klasickej dort.

Tohle možná převeze, max to zřídne, tak to někde vylije a bude :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
24.7.18 14:58

příklady důstojných nepečených dortů. Některé dámy asi soudí všechno podle vlastní „ne“schopnosti. :mavam:

https://www.pazitka.cz/…peceny-dort/
https://www.pidak.cz/…ozna-neznate
https://www.recepty.eu/…ca-dort.html#

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 14:58
@kontramatka
@kontramatka píše:
grc je to možná v tvém podání. Když už já, tak zgarb. protože mě se nikdy nepečený dort nepovedl hezky aby držel pevně tvar. Ale jsou šikovné hospodyňky, které dokáží krásný luxusní a vynikající nepečený dort. Ale podle tvých komentářů nevíš o čem je řeč. Znáš asi jen patlámo patlámo.

Jistě :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
24.7.18 14:59
@Šmoulice píše:
Já to dělala jednou a půlka se vyhodila. Žádnej extra zázrak to není …
Když zakl.psala dort, tak jsem si představila klasickej dort.Tohle možná převeze, max to zřídne, tak to někde vylije a bude :-D :mrgreen:

nojo, tak ty umíš chleba a nepečené dorty ti holt nejdou. Ale jsou i šikovnější, které prostě umí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 15:00
@kontramatka píše:
nojo, tak ty umíš chleba a nepečené dorty ti holt nejdou. Ale jsou i šikovnější, které prostě umí. :mavam:

Ale jdou :-) Jen je nemáme rádi :-D radši upeču, než tyhle patlaniny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.7.18 15:02

Tak schválně, zakladatelko, jaký nepečenec to chces vézt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 15:03
@Russet píše:
Tak schválně, zakladatelko, jaký nepečenec to chces vézt?
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 15:04

Já na všechny oslavy peču věnečky :mrgreen: všichni se po nich můžou utlouct ;)
Ale vlakem v horku bych je teda nevezla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
24.7.18 15:05
@PetyMimi píše:
Já mám právě nařízeno udělat domácí, který všem chutná. Jinak bych ho koupila na místě. :,(

a ví kolik je venku stupnů? Jaký budeš dělat? To se vše rozteče. Já v květnu dělala dort, krém z mascarpone a zrovna byla horka a já ten dort dělala po kouskách a vždy jsem ho dala do lednice. krém je hodně tuhý ale převážet v horku? Tak at dojedou autem? nejde udělat jen korpus a zbytek až tam? Dort nedovezeš, je šílený vedro :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 15:08

@Russet

Psala, že piškoty,tvaroh, ovoce , želatina … takže klasické patlámo, jak zde zmínila @kontramatka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15493
24.7.18 15:09

@Markéta80

Já v květnu pekla segře na svatbu. Můžu ti říct, že masakr :roll:
Ale povedlo se ;) Vše bylo perfektní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.7.18 15:13
@Šmoulice píše:
@RussetPsala, že piškoty,tvaroh, ovoce , želatina … takže klasické patlámo, jak zde zmínila @kontramatka ;)

A přitom třeba mnohem hezčí by byla roláda z piškotového těsta s tvarohovou náplní a doplnit ovocem. Ale chápu. To už je vyšší dívčí. Piškoty z Polska to jistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
24.7.18 15:18
@Šmoulice píše:
Já na všechny oslavy peču věnečky :mrgreen: všichni se po nich můžou utlouct ;)
Ale vlakem v horku bych je teda nevezla ;)

Taky máme v příbuzenstvu takové zdroje. Peče je ve velkém na oslavy. Já jsem naposledy dělala ve vedru „metrdort“, ale máslo jsem vynechala a dala mascarpone :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
24.7.18 15:19

@Šmoulice :mrgreen: :mrgreen: já myslela že to nedám, ještě ve tvaru motýla :mrgreen: . krém jako vždy super tuhý jenže jak jsem začala dávat vrstvy na sebe tak jsme po d rukama cítila jak to taje :jazyk: Takže byl hodně rychle udělaný a z části dodělávaný v lednici :mrgreen: :mrgreen: . Tenhle jen z piškotů budu dělat v pátek, Viki jiný k svátku nechce, ale nedávám tvaroh ale jen zakysanou smetanu, z ovoce chce jen mandarinky ale já dávám do mrazáku takže je v horku krásně studený.Ale želatinu nedávám, jen tu smetanu, piškoty a ovoce, hotové do 20 minut :mrgreen: Vali naopak chtěla motýla a hodně malin, nakonec tam šel jen jeden sáček malin, víc to nepobralo, kdyby byl klasika kulatý tak by to šlo navrstvit ale malá spokojená :mrgreen: Svatba v květnu? Já se vdávala v prosinci, krásná zima všude :mrgreen: Ale převážet dort ještě nepečený bych teda nechtěla. ten nepečený mám ve formě jinak by se to rozpadlo :jazyk: V tomhle vedru ani nekupuju nanuky, než bych došla z krámu tak by to vše teklo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat