Jak připravit tofu chlapovi?

41
9.3.20 11:33

Jak připravit tofu chlapovi?

Ahoj. Potřebuji radu ohledně přípravy tofu. Můj chlap je strašně mlsnej, nejhorší je, že vím, že si jen vymýšlí. Např. mi tvrdí, že nejí avokádo, přitom avokádovou pomazánku zbaštil celou misku aniž by tušil, ale i tak tvrdí, že ho nejí a tak je to s více věcmi (a není jich málo)
Já se snažím vařit pestře, naučila jsem ho jíst ryby, luštěniny… Nedávno jsem koupila marinované tofu a on se mi u kasy vysmál, že to teda jíst nebude. Přitom to určitě nikdy neochutnal a tak k věci…Nemáte nějaký recept, který zahrnuje tofu a je to fakt lahůdka? Může to být i náročnější. Děkuji :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2006
9.3.20 11:35

Dělám treba tofu čínu, to by mu mohlo chutnat. Nebo tofu burger :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
9.3.20 11:39

Veganské kari - na netu je spousta receptů. Tofu parádně nasaje tu tekutinu a chutná fakt dobře.

Nebo dobře opéct na troše oleje (dá se i experimentovat a přikápnout k olivovému trochu nějakého jiného výrazného - sezamového apod.) a dát třeba do tortilly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
9.3.20 11:40

Tofu s úspěchem vždy propapašuju do tortilly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42442
9.3.20 11:45

@Esiska květákové kari s marinovanym tofu je výborné, pak taky dělávám kuskus sgrilovanou zeleninou a tofu. To jsou jediná jídla, kde manžel tofu nepozná :jazyk: Asi proto, že jsou hodně kořeněná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
9.3.20 11:50

Tofu chlapovi? To je jednoduchý.

Prostě hodíš to svinstvo do koše a uděláš mu stejk. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
9.3.20 11:50

Já teda tofu nemám ráda a poznala bych ho asi úplně všude. Ani koření nebo marinády ho přede mnou neschovají. :mrgreen: Možná by nějaké jeho menší množství pojmul karbanátek - do něj se dají s úspěchem zamaskovat různé věci. Ale úplně jsem nepochopila, proč to tofu do manžela musíš za každou cenu nacpat. Trochu respektu by si zasloužil. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
9.3.20 11:53

Udelej klasicky cerveny kari, ale s tofu. Nebo tofu vajickovou pomazanku, naskrabes tofu, přidáš kurkumu, sul, pepr a Zlutou sul. Smrdi jako ty vsjicka, do toho jarni Cibulku a je to. Mela jsem tofu amatérsky pripraveny a hnus. Musi byt fakt dobre namarinovany. Mrkni na IG Kamuchef, ta tam ma par receptu s tofu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
9.3.20 11:54

A lepsi nez tofu je Tempeh. Kdyz h osobne orestujes pozna uplny prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
9.3.20 11:56

Podívej se na nějaké asijské recepty. Ale pravé čerstvé Tofu se nedá srovnat s tím naším vakuovaným. Táta nám jezdí do sapy. Připravujeme ho tak, že ho nakrájíme na velké kostky a osmažíme do krásně zlaté barvy. Pak na oleji v hrnci uvaříš nakrájená rajčata a uděláš z toho takovou rajčatovou šťávu ve které pak necháš Tofu rozmočit a nasáknout, určitě najdeš recept na internetu. Vynikající je i plněné mletým masem. Prikladám ti fotku. Ve Vietnamu je Tofu normální součást jídla, žádná náhraška něčeho jak to tady u nás někdo považuje a automaticky mu to už nechutná. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
9.3.20 12:03

Zkus mu to dát do proteinove kase s vločkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
9.3.20 12:04

@Micaella22 denaturovat fermetovanou soju může jen pitomec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
9.3.20 12:05

Já miluju marinovaný tofu jen tak na pánvi do křupava. I manžel to tak má rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
9.3.20 12:17

Já bych se na to vykašlala. Proč mu to chceš za každou cenu cpát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.3.20 12:18

Tofu strouhám nahrubo do omáček na těstoviny nebo do směsi na plněné papriky. Ne proto, že bych to chtěla vnutit chlapovi, ale proto, že děti mi moc nejí takto upravované maso, tak alespoň nějakou bílkovinu tam propašuju :mrgreen: Když to zastrouháš sýrem, absolutně není šance, že by to laik poznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí