Jak připravit UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ha
514
24.5.06 22:39

Ahoj,
malá pije Nutrilon AR a normální Nutrilon (už 2). Zá:,–(ně používám kojo vodu, ale nikdy jsem ji nepřevařovala.
V mikrovlnce si ohřeji v lahvičce vodu a pak namíchám prášek. Protože malá ještě pije i v noci 1×, tak si vždy večer jednu láhev připravím - za studena namícháno a pak už to jen ohřeji.
Doma běžně ohřívám už namíchaný prášek v ohřívačce lahví, ale když se jde z domu, nechávám si už připravenou láhev ohřát v mikrovlnce či v horké vodě (dle možností, např. v restauraci).

Po UM je stolice skutečně tužší, takže my to řešíme například švestkovým příkrmem naředěným vodou, 4× denně - celkově 200ml.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
25.5.06 18:41

Ahoj holky, jsem taky bohužel částečně na UM, protože jsem kojila jen z jednoho prsa a od 3. měsíce měl Filípek málo a začal ubírat, tak jsme začali brát Nutrilon, ještě kojím, ale bohužel převládá UM. Květule psala, že jí prcek vypije za den max. 700 ml a že se jí to zdá málo přiměřeně k věku. My už ale máme 4měsíce a určitě mi tolik nevypije. Od začátku jsem bojovala s tím, kolik mu mám dávat UM, protože nepatří mezi děti, které když nechtějí, vyplivnou dudlík, my pijem až do dna a pak to vyblijem. Kolik tedy dáváte v tomto věku cca na jednu dávku mlíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
25.5.06 18:55

Mě Mišelínek přibíral vždy nadprůměrně-250g-300g týdně a taky kadí od narození po každém jídle, je prostě průtokový, takže si myslím, že to menší přibírání častým kakáním není. Pravda je, že mi nikdy neblinkal, max.trošičku když si odříhnul. To znamená, že všechno dal do žaludku.
Ono s tím přibíráním je to u každého jiné. Taky záleží na tom, jestli nejsou zrovna v období spurtu, nebo jestli ten který týden nevytáhl hodně do výšky.
Já jsem musela zavést UM ve 3.týdnu, kdy přibral jen 10g za týden, ale taky za týden z 52cm vytáhl na 56,5cm! To znamená, že hodně energie spotřeboval do růstu.
Když jsem ho dokrmovala tak pil každé 3 hodiny obě moje prsa a cca 90ml UM k tomu, zpočátku 5× denně, pak už mu stačilo 3× denně a přibíral hodně, jenomže já ho k tomu i kojila, tak je to těžké odhadnout kolik si vzal ode mě. V noci jsem jenom kojila, protože mlíka bylo hodně.
Jinak Květule, co popisuješ to bude kolika, Mišelín má prdy pořád, ale už ho to netrápí a nekroutí se, prostě se sám vyprdí, Adámka to taky brzy přejde. A potvrzuju, že když ho zrovna bolelo bříško, tak taky nechtěl pít flašku, prohnul se do luku a bylo hotovo. Tudíž jsem ho vždycky nechala být, vyprděla ho rourkou, nebo v klubíčku a pak teprve jsem krmila.

Taky když ti vypije půlku a začne se kroutit, tak ho dej odříhnout a teprve potom mu nabídni zbytek. To jsem taky musela dělat mockrát, protože ho to tlačilo v bříšku a po odříhnutí vyžunknul zbytek bez problémů.

Snad ti to trochu pomohlo, zkus mu dávat menší dávky ale častěji, třeba to pomůže.

Berun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
25.5.06 19:27

AHOJKY.
Tak ,Sašík pije 8× denně 130ml a na noc vycvakne i 150ml.Krmím ho odsátým mateřským mlíčkem ,protože nechce pít z prsu(lenoch),někdy nám to nevyjde tak dáváme BEBU ,ale to vetšinou tak jednu dávku asi za dva dny.takže vypije denně tak přes litr mlíčka.Bála jsem se jestli ho nepřekrmuji ,ale doktorka ,říkala ,že vzhledem k jeho váze je to akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
28.1.13 11:25

kde ohřívat

Ahojte, a kojeneckou vodu ohříváte v hrnci nebo v rychlovarne konvici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5215
28.1.13 11:27
@evulkanov píše:
Ahojte, a kojeneckou vodu ohříváte v hrnci nebo v rychlovarne konvici?

Ahoj nevím jak holky ale já dávám malému normální kohoutkovou vodu akorát já vždycky převařím v konvici, je plně na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.1.13 11:44

Ahoj, ja jsem synovi do roka kupovala kojeneckou vodu (tady v brne to tak doporucuji) a ohrivala ji v hrnci (ale konvice je urcite ok, pokud ji nemas moc zanesenou). Vzdycky jsem si tu vodu nachystala do termosky po krmeni a do dalsiho krmeni byla tak akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
28.1.13 11:46

Já kupuju kojeneckou v 1,5l lahvích, převařím v hrnci celou a naleju zpátky do lahve. A mám na dva dny klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
28.1.13 11:46

Ja kojo vodu neprevarovala a ohrejvala v mikrovlnce ve sklenena lahvicce a pak prelila do plastove co pouzival

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.1.13 11:57

@evulkanov Já jí nepřevařovala, takže jsem normálně ohřívala rovnou v mikrovlnce, každopádně jestli hrnec nebo konvice je úplně jedno, takže to dělej tak, jak Ti to nejlépe vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
28.1.13 12:12

Ahojky, kojeneckou vodu nepoužívám. jen převařenou vodu..a vždy jí převařím, naleju do lahvičky a dám tam sunar promíchám a pak teprv vychladim na určitou teplotu..a nebo když mám převařenou vodu v konvici tak jí jen trochu ohřeju a pak smíchám.. malá přibírá krásně..když se narodila tak byla malinká ale hezky to dohnala..bohužel jsem měla mléko jen měsíc pak mi došlo tak jsme začli s um..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
28.1.13 12:53

@Gabrielka91 Ahoj četla jsem, že se mlíčko nemá přelívat horkou vodou prý se tak znehodnotí, zničí se tuším vitamíny, mimerály apod…ta teplota vody by neměla být vyšší než myslím, že tam bylo napsané 70 stupňů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
28.1.13 12:59

@Gabrielka91 Tak prý mléčko, které obsahuje probiotika, tak ty se horkou vodou znehodnotí. Tak snad na to ostatní to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lamicka
28.1.13 13:03

UM pouzivam od 7M dcery. Uz jsme tedy neprevarovali, ale ohrivali v mikrovlnce. Myslim, ze do 6M se doporucuje prevarovat, protoze dite jeste neni odolne vuci bakteriim (od 6M vetsinou zkouma podlahu, ruzne predmety a prirozene se „ockuje“) a prevarovat by se myslim melo v hrnci, protoze varna koncice obsahuje obyc plasty, ktere jsou napr. u detskych lahvi zakazane.

• Citovat
  • Upravit
1072
28.1.13 13:07

@Lamicka tak to by mě teda nenapadlo, ještě, že máme konvici nerozovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová