Jak provést exekuci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6555
4.7.11 11:44

Jo, jsem si uvědomila - Bára má pravdu, nejdřív musíš podat na soud návrh na nařízení exekuce.Každopádně na tohle všechno si můžeš najmout právníka, kterého opět zaplatí dlužnice.
Exekutor - např.tenhle http://www.eupraha5.cz/ .Akorát má ten chlap jednání řeznického psa,no třeba to tím spíš vymůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
4.7.11 11:56
xangel87 píše:
Jo, jsem si uvědomila - Bára má pravdu, nejdřív musíš podat na soud návrh na nařízení exekuce.Každopádně na tohle všechno si můžeš najmout právníka, kterého opět zaplatí dlužnice.
Exekutor - např.tenhle http://www.eupraha5.cz/ .Akorát má ten chlap jednání řeznického psa,no třeba to tím spíš vymůže :mrgreen:

Kazdy rika ze ex. je jako reznicky pes :-) ale to hnusne chovani je ve vetsine pripadu nutnost. To neopravnene jednani jsou spise vyjimky… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
4.7.11 11:59

No néé, mě je to jasný, ale tenhle je fakt brutus…Prakticky neumí ani pozdravit, proto jsem to řekla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karolina111
19.7.11 14:57

S exekucí musíte popořadě :-)

Pokud chcete na někoho podat exekuci, tak musíte nejdřív mít v ruce rozsudek od soudu! Jiný postup není možný a ani exekutor s tím nic nesvede.

V první řadě je nutné podat k soudu žalobu - tzv. platební rozkaz - nebo elektronický platební rozkaz - pozor od září nebo od října 2011 se budou zvedat soudní poplatky!!!

Jakmile máte v ruce rozsudek s vyznačenou právní mocí, můžete jít za exekutorem a předat mu případ k vymožení.
Ostatně mrkněte sem - právě včera to psali i na serveru novinky.cz - http://www.novinky.cz/…ali-byt.html

držím palce!

• Citovat
  • Upravit
17938
19.7.11 15:11

Karolíno111, díky za reakci. Rozsudek v ruce mám, jde mi o to jak konkrétně postupovat dál, co to obnáší a jestli mě to bude něco stát.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karolina111
19.7.11 16:07

další postup

Tak prima - tím lépe - nejdřív budete muset mít na rozsudku vyznačení právní moci. To Vám vyznačí soud, který vám rozsudek vydal.
Teprve pak musíte najít exekutora, který vám dlužnou částku vymůže. Já sama doporučuji portál www.poradnaveritele.cz - moc mi totiž pomohli, takže vím, že skvěle fungují. Mají tam s exekutorem dohodu - pokud se nic nevymůže /a stát se to může - dlužník už má na sebe vedené předchozí exekuce atp./ musela byste totiž exekutorovi uhradit náklady jeho práce místo dlužníka Vy - zeptejte se u kteréhokoliv exekutora, potvrdí Vám to.
V této Poradně mají dohodu takovou, že pokud ani exekutor nic nevymůže - nic mu za práci neplatíte - jak to dělaj nevím, ale říkali, že prý to je s nimi takhle zasmlouvané, což je fajn. :-D Ostatně se tam zeptejte raději sama, já díky nim už mám svoje penízky na účtu, takže je moc ráda doporučím i Vám :-) !

• Citovat
  • Upravit
17938
20.7.11 07:56

Karolínko111 děkuju za odkaz. Pracuju kousek od sídla té firmy, tak tam můžu i zajít.

Jinak vyznačení právní moci už mám taky dávno (18.2.2009) a vím, že na neplatičku žádná jiná exekuce vedena není a konkrétně jí chci nechat obstavit plat, takže s tím exekutor zase tolik práce mít nebude.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel