Jak řešit problémy ve školce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2642
9.6.15 15:54

@Vorvaň obrovský
jestli je ovšem její..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
9.6.15 17:36
@kjhui píše:
@neumisa
nějaká dobrá duše na to upozornila úču která se v tom poznala, asi?? a zakladatelka má průůůů. er

Proč by měla průser??? Pokud to skutečně píše ona učitelka a není to to co si myslím, že to je :mrgreen:, tak žádný průser nevidím…ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.6.15 18:38

Omlouvám se, jsem ta učitelka. Rozhodně o žádném „průseru“ nikdo nemluví.
Jde zde o vyjádření mého názoru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.15 12:49

Ano, je to paní učitelka. A paní učitelka je natolik profík, že bude brát toto pouze jako konzultaci jedné maminky s dalšími, a jistě nebude nic přenášet na dítě :) Také si nemyslím, že bych já, nebo kdokoliv jiný měl průser - ten by nastal v okamžiku, kdybych přímo napsala, o jakou školku se jedná, nebo kdyby paní učitelka jmenovala syna.
To, že zvažuji návštěvu jiné PPP než mi bylo navrženo, jsem paní ředitelce řekla narovinu, takže se ani nejedná o nějaké vyzrazení „tajemství“ (kdybych chtěla dělat tajnosti, nenapíšu to na internet, žejo :lol: )
Jinak věci se celkem pohnuly, termíny do PPP mám dokonce 2, jedna státní, jedna soukromá. Syn chodí do školky stále rád, což je pro mne zásadní. A zítra máme rande s paní ředitelkou, kde se domluvíme na dalším postupu.
Nicméně Vám dámy děkuji za informace (ač některé byly nepříjemné, všechny byly přínosné - díky nim jsem si zjistila spoustu věcí, které by mne v budoucnu mohly nemile překvapit ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
10.6.15 19:46

@baruska.provazek Já bát zmiňovanou učitelkou, dám to sežrat tobě. Dítěti samozřejmě ne, ale jako učitelka bych dokázala být nadále na matku hodně nepříjemná. Zvlášť, jestli je dítě opravdu takový dáreček, jak učitelka popisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26265
10.6.15 19:48
@Anonymní píše:
Já bát zmiňovanou učitelkou, dám to sežrat tobě. Dítěti samozřejmě ne, ale jako učitelka bych dokázala být nadále na matku hodně nepříjemná. Zvlášť, jestli je dítě opravdu takový dáreček, jak učitelka popisuje.

a ty jsi anonymní proč, hrdinko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 18:51

Školka a problémy - řešit nebo nechat být?

Jak byste řešily toto. Syn chodí týden do školky. Učitelky jsou nesdílné a dítě předávám mezi dveřmi i předávám mezi dveřmi s tím, že učitelka je někde ve třídě a jen se pozdravíme. Sama se aktivně ptám, jestli dobré a dozvídám se, že ano. Dneska odpoledne z učitelky vylezlo, že kousl bratrance a že se začíná dost předvádět a musí ho hodně krotit. Prý to ale nemám řešit, že to zvládnou. Bojím se, že je to přestane bavit a budou si mě zvát na kobereček. Syn je dost svéráz a vím, že to není svatoušek. Řešíme dnes a denně problémy se vztekem, agresí a dalším. Dneska po mně hodil lžíci, trenky, ponožky, boty, plyšáka… Několikrát se válel po zemi a co jsme doma ze školky, tak ječí a ječí - nespojuju se školkou, byl takový vždycky. Ostatním většinou neubližuje, ale když se vztekne, tak nevidí a neslyší.
Učitelku jsem varovala a jen mi řekla, že už zažila hodně, že to jsou tříleťáci a že někdy kousnou i je.
Přeháním to se strachem, nebo se mám hodit do klidu a důvěřovat učitelkám.

• Citovat
  • Upravit
4332
4.10.17 19:02

Důvěřuj učitelkám, udělala jsi vše co jsi mohla tím, že jsi na to upozornila. Je moc dobře, že dokážeš přiznat a víš, jak se syn umí chovat. Tím se případné „problémy“, které by mohli následovat, budou lépe řešit.
Na rovinu, co bys teď ještě chtěla udělat více? Syn se musí naučit fungovat i s jiným dospělým a věř i jemu.
Držím palce, aby se synátor nakonec srovnal a naučil se postupně svůj vztek řešit jinak než agresivitou. To bych možná na Tvém místě ještě postupně zkoušela se synem trénovat. Reagovat na situaci adekvátně. Vím, jsou mu tři, ale asi znáš jeho spouštěče a tudíž bys mohla zkusit najít tlumiče, které jeho reakce zmírní. Možná Ti nakonec poradí učitelky, pokud to budou zvládat s chlapečkem.
Hodně štěstí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.10.17 19:25

Me syn v tomhle veku taky strasne vyvadel, parkrat me dokonce kousnul, ted je to skoro pravy opak. Ma 12 a obcas si rikam, jestli on me neposloucha az prilis, jestli je to vubec normalni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 21:19

@nonina mně se nejvíc nelíbí, že mi nic neříkají. Kdybych se jí konkrétně nezeptala, jestli nekouše, tak by mi to ani neřekla.
Každý den se vzteká kvůli něčemu jinému. Dneska si usmyslel, že chce trenky s opicí, které měl v prádle, pak se mu nelíbilo, že dojedl jogurt a že jsem mu řekla, že má obráceně boty.
Myslím, že mi učitelky moc nemají co poradit. Děti při zlobeni straší čerty a bubákem. Chodí tam synovec, takže mám info od něj.

• Citovat
  • Upravit
30408
4.10.17 21:30
@Anonymní píše:
@nonina mně se nejvíc nelíbí, že mi nic neříkají. Kdybych se jí konkrétně nezeptala, jestli nekouše, tak by mi to ani neřekla.
Každý den se vzteká kvůli něčemu jinému. Dneska si usmyslel, že chce trenky s opicí, které měl v prádle, pak se mu nelíbilo, že dojedl jogurt a že jsem mu řekla, že má obráceně boty.
Myslím, že mi učitelky moc nemají co poradit. Děti při zlobeni straší čerty a bubákem. Chodí tam synovec, takže mám info od něj.

Jenže učitelé tady nejsou od toho, aby radili matkám, jak mají své děti vychovávat. A je úsměvné, že bereš jako pravdivou informaci, to, co ti řekne jiné malé dítě. Jistě je to pravda. Tvé dítě se ti vzteká i doma, poradit si s ním neumíš. Ale kritizuješ učitelku, která ho zná jeden měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 22:14

@hanka.br. píšu, že tu je proto, aby mi vychovávala dítě a radila mi s tím? Nic takového nechci a ani nečekám.
Své dítě v rámci možností zvládám. Je problmovější, ale vím to a pracujeme s tím. Neomlouvám ho a vím, co mám doma. Ano, vzteká se, ale je to lepší a lepší. Už vzteky neblinká a nepočůrává se, nekouše se. Na druhou stranu, když je doma bez dětí, tak těch třecích ploch je minimum. Švagrová se ptala učitelek a ty jí přiznaly, že čertem straší. Takže to je pravdivá informace. Měla jsem to lépe formulovat. Dítěti nevěřím, dokud si to neověřím. Stejně jako dětem radí, aby oplácely. Z toho mám taky strach, aby se to nezvrhlo v nějaké cílenější ubližování.
Kritizuju to, že mi nepodává informace. Jinak jsem spokojená. Víc se bojím toho, co tam dělá syn. Věřím, že si poradí, ale podle mě je u problémového dítěte potřeba spolupráce školky a rodiny.
PS: Zná ho 2 týdny. Chodí od minulého týdne.

• Citovat
  • Upravit
30408
4.10.17 22:22
@Anonymní píše:
@hanka.br. píšu, že tu je proto, aby mi vychovávala dítě a radila mi s tím? Nic takového nechci a ani nečekám.
Své dítě v rámci možností zvládám. Je problmovější, ale vím to a pracujeme s tím. Neomlouvám ho a vím, co mám doma. Ano, vzteká se, ale je to lepší a lepší. Už vzteky neblinká a nepočůrává se, nekouše se. Na druhou stranu, když je doma bez dětí, tak těch třecích ploch je minimum. Švagrová se ptala učitelek a ty jí přiznaly, že čertem straší. Takže to je pravdivá informace. Měla jsem to lépe formulovat. Dítěti nevěřím, dokud si to neověřím. Stejně jako dětem radí, aby oplácely. Z toho mám taky strach, aby se to nezvrhlo v nějaké cílenější ubližování.
Kritizuju to, že mi nepodává informace. Jinak jsem spokojená. Víc se bojím toho, co tam dělá syn. Věřím, že si poradí, ale podle mě je u problémového dítěte potřeba spolupráce školky a rodiny.
PS: Zná ho 2 týdny. Chodí od minulého týdne.

No tím hůř. Ani jsi jí nedala šanci ho poznat, zjistit, jak s ním pracovat, a už ji kritizuješ za to, že na něj nežaluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 22:31

@hanka.br. to není žalování. Zajímá mě, jak se adaptuje, co dělá. Neřekne nic. Jen že dobrý a jen když se zeptám. Nevím, jestli jedl, pil, nic. S jídlem i pitím jsou u něj problémy. Pak se dozvím, že někoho kousnul, že se tam předvádí a dělá blbosti a další. Věřím, že to zvládnou samy, ale nerada bych, aby mi třeba po měsíci, kdy mi budou říkat, jak je vše super, sdělily, že je problémový a máme ho nechat ještě doma.

• Citovat
  • Upravit
26583
4.10.17 22:35

Zkus se proste vic ptat. To ze nemaji tendenci s tebou nic resit, ber spis jako znamku toho, ze nevidi zadny problem…

Reakci nekterych si radeji moc nevsimej, mam pocit, ze se tu nekdo blbe vyspal… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí