Jak řešíte auto pro 4 a více dětí?

5837
20.2.22 08:40

Jak řešíte auto 4 děti a více

Pěkný den a dotaz asi jen pro několik lidí…

Dva dospělí, 4 děti (0-6let) a jak jste řešili / řešíte auto?

Zatím jsme v režimu jeden dospělý za volantem a plné auto dětí :-) ovšem už se nevejde druhý rodič. Na návštěvy v plném počtu nejezdíme (je nás moc) na jiné pochůzky / pojížďky si děti rozdělujeme, občasné výlety se zatím řešily dvěma auty (manžel firemní a já svoje)…
Jak jste řešili tuhle situaci. Jakou máte zkušenost? Větší, sedmimístné auto? nebo fungovat dvěma auty?

Velké auto jsem měla už dvakrát a pokaždé to bylo strašně moc starostí, obrovské náklady, ale i přesto mám v merku nové sedmimístné auto. Ovšem nevím zda se vydat uplně z peněz (zadlužovat se nebudu, koupě za hotové) nebo fungovat se dvěma auty (příležitostně s firemním)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24844
20.2.22 08:47

Mne se to tedy naštěstí netýká (dvojčata fakt stačí), ale pokud mám v okolí rodiny 4děti plus, tak mají prostě sedmimístná auta..
dvěma fakt nejezdí
a někdy má k tomu mamča i maličké auto jen třeba na nákup plus hotovostní s jedním dítkem k lékaři a tak.. třeba nějaká fabka, citronek, malé auto (za mne radši pětidveřák než třídveřák, to mne vždy štve to nastupování a celkově mi přijde hrozně nepraktické)
Určitě bych si ale na vašem místě pořídila auto, KAM SE VLEZEME VŠICHNI ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
20.2.22 08:48

Asi bych to řešila než bych měla to čtvrté dítě… osobně asi velkým autem. Mi vadí i vozit dítě v předu na místě spolujezdce.
U nás to byl jeden z důvodu nemít další dítě… manžel již má dvě, společné máme jedno… a to další bychom nedali do auta…a to máme auta taky dvě, ale na dovču 400km jet dvěma auta… asi neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20901
20.2.22 08:50

Určitě velké, kam se vejdete všichni. Určitě to vyjde na provoz levněji, než všude jezdit dvěma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
20.2.22 08:54

@axlpol rozhodně bych koupila jedno větší auto… je to méně nákladů na údržbu, naftu atd. Možností je hodně. Osobně bych koupila forda galaxy nebo naši mají nisan pathfinder též sedmimístné. My s přítelem měli galaxinu a bylo to úžasný auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.2.22 08:55

Urcite velke, mame sedmimistne MB Viano a v pripade potreby by se z nej dalo udeat osmimistne. Oproti Octavii je tam luxusne mista na nohy, je vysoke, vejdou se 3 autosedacky vedle sebe, velky kufr, muzeme v pohode na dovolenou do
Chotvatska. A obcas svezeme i dedu, takze zaplnime vsechny sedacky. Mame 4 deti nyni ve veku 1 - 7,5 roku.

Jeste dodam, jak jsem tu cetla Ford Galaxy. To ma vyhodu, ze ma rozmery klasickeho osobaku. Ale kdyz v nem mate vsechny 3 rady sedacek, tak prakticky nemate kufr. Kocarek tam proste nedate. Do naseho dame klidne neslozeny dvojkocar.

Příspěvek upraven 20.02.22 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
20.2.22 08:58

My máme teda deti „jen“ 3, ale máme sedmimistny auto a je to super. Teda já nejsem schopna ho řídit, vždycky se někam nevejdu :mrgreen: ale kočár tam prostě zaparkuju, vůbec ho nemusím skladat, vyndavat z něj věci… vejde se tam veškerý bordel, co s tou tlupou člověk potřebuje. Můžeme na výlety svézt i babičku s dědou. Prostě výhody převažují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
20.2.22 09:05

@axlpol my jsme měli jenom 1 auto. Takže u nás bylo jasné koupit větší a jenom jsme se rozhodovali mezi sedmimístným a dodávkou. Děti v té době jsme měli ve věku 0-8 let. Vybrali jsme dodávku z více důvodů.
Velké auto je jenom o zvyku. Trvalo mi docela dlouho než jsem si zvykla a než jsem s velkým autem začala jezdit, ale potom už to bylo v pohodě. Určitě bylo a je fajn jet jako rodina jedním autem. Teď musíme jezdit 2, pokud jedeme všichni. Má to svoje výhody třeba v tom, že je např. víc místa na věci, ale na druhou stranu musí řídit oba rodiče, nedá se při delší cestě vystřídat, samozřejmě jsou vyšší náklady. Pokud to jenom trochu jde, tak jsem raději, když můžeme jet jenom jedním autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.22 09:08

@axlpol máme 2 auta.. na výlety jezdíme opravdu dvěma auty. Je to lepší. Jinaknja zvládám přes týden, vždycky to udělám tak, abych měla Max 3 děti sebou, když není zbytí, tak krátké cesty, kdy skoro 2m pubos sedí vzadu v prostřed :mrgreen: :lol: ostatní musí mít sedačky. Velké sedmimístné super, jenže když dáš např do Alhambry zadní sedačky, už nemáš kufr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
20.2.22 09:14

Díky za reakce, ale bohužel není v mých finančních možnostech pořizovat opravdu velký rodinný vůz typu „Viano“ apod. i když je to můj sen, to neříkám :-) Z nových vozů je nám dostupné Dacia Lodgy, která má sedm míst. Ovšem na dovolené a volný čas? pořád nevím, nevím…plné auto lidí a prostor na věci už tolik nezbývá (kola, věci, kočárek…) Kamrádka má Opel Zafiru a na dovolené taky pujčují druhé auto, protože se s věcma nevejdou.
Proto se v tomhle jeví varianta dvou aut lepší.

Ojeté vozy „vyšší a prostornější“ třídy jsem už měla a náklady byly fakt vysoké, jak na provoz, tak na udržbu. Současný vůz je prakticky bez nákladů, což je po letech příjemná změna včetně pojíždění pp městě (kroužky, nákupy..) Takže prakticky se ukázalo výhodnější živit dva vozy (i když jeden je firemní) než jeden velký ojety.
Sousedi fungují na dvě auta, ale znám i lidi jen s jedním velkým, proto mě zajímaly zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
20.2.22 09:23

@martina.se máme alhambru a je to v klidu. Se 4 dětmi by v kufru měli jen jednu sedačku. Tak jezdíme často a vedle té jedné sedačky s klidem zaparkuju neslozenej kočár, do něj jednu kabelu, za něj druhou, za sedadlo třetí. Malým dětem pod nohy další bedny nebo tašky. Místa jak pro školku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
20.2.22 09:32
@Midaku píše:
@martina.se máme alhambru a je to v klidu. Se 4 dětmi by v kufru měli jen jednu sedačku. Tak jezdíme často a vedle té jedné sedačky s klidem zaparkuju neslozenej kočár, do něj jednu kabelu, za něj druhou, za sedadlo třetí. Malým dětem pod nohy další bedny nebo tašky.Místa jak pro školku…

Neříkám, že to tak někdy v krajní nouzi nevyřešíme, ale jako běžný způsob organizace prostoru to není šťastné řešení. V případě nehody je to velmi nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
20.2.22 09:36
@axlpol píše:
Díky za reakce, ale bohužel není v mých finančních možnostech pořizovat opravdu velký rodinný vůz typu „Viano“ apod. i když je to můj sen, to neříkám :-) Z nových vozů je nám dostupné Dacia Lodgy, která má sedm míst. Ovšem na dovolené a volný čas? pořád nevím, nevím…plné auto lidí a prostor na věci už tolik nezbývá (kola, věci, kočárek…) Kamrádka má Opel Zafiru a na dovolené taky pujčují druhé auto, protože se s věcma nevejdou.
Proto se v tomhle jeví varianta dvou aut lepší.Ojeté vozy „vyšší a prostornější“ třídy jsem už měla a náklady byly fakt vysoké, jak na provoz, tak na udržbu. Současný vůz je prakticky bez nákladů, což je po letech příjemná změna včetně pojíždění pp městě (kroužky, nákupy..) Takže prakticky se ukázalo výhodnější živit dva vozy (i když jeden je firemní) než jeden velký ojety.
Sousedi fungují na dvě auta, ale znám i lidi jen s jedním velkým, proto mě zajímaly zkušenosti.

No tak pokud trvate na novem aute, tak chapu, ze Viano je mimo. My jsme meli stesti na super kup ojeteho Viana. Ale fakt jsme vedeli, jaka byla historie toho auta apod. A mensi naklady byly jen na zacatku. Jenze takova prilezitost nebyva casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
20.2.22 09:37

Jsou sedmimístná auta a je jich dost. Ww Sharan, Touran. Seat Alhambra např. Pak i nějaká Dacia. Chce to hledat, je jich dost, nová i stará za pár tisíc. Zadní sedačky jdou skloupit a je z toho hned veliký kufr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8765
20.2.22 09:41

@SlečnaDahlia proč? Uzavřena bedna zaklinena mezi sedadly, nemá s ekam hnout, posouvame sedadla taky aby bedna fakt seděla na místě a ani se nehla, při vyndavani musíme opět posunout sedadla… to mi víc nebezpečný přijdou všechny ty kapsáře na sedadlech, ramínka na obleky na operkach, nezajisteny věci v kufru, horký kafe ve stojánku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí