Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
No já právě z Prahy jsem a opravdu se u nás školky nestřídají. V celé Praze je zákaz, aby děti chodily do jiných než svých kmenových školek - vyhláška magistrátu. Máme tady 16 školek a přes léto jedou všechny stejně a to jen ten první červencový týden.
Njn, korona. To je napikaču.
Ale v Praze hlídání určitě najdeš. http://www.soukrome-skolky-praha.cz/
Někde ti je vezmou přes léto.
@Janasas píše:
Já stejně nikdy pochopila, proč ty školky někde tak dlouho nejedou.. Prostě týden dovolené jak ostatní lidina odpočínek v práci a pak třeba 14 dní na opravdu budovy. Zase at mi nikdo neříká, že každý rok se maluje
Jestli to náhodou nebude tím, že učitelky jsou pedagogičtí pracovníci a tedy mají 8 týdnů dovolené a musí si ji někdy vybrat.
@Anonymní píše:
No já právě z Prahy jsem a opravdu se u nás školky nestřídají. V celé Praze je zákaz, aby děti chodily do jiných než svých kmenových školek - vyhláška magistrátu. Máme tady 16 školek a přes léto jedou všechny stejně a to jen ten první červencový týden.
Kdybys nekecala, žádný takový zákaz není, školky se samozřejmě i v Praze přes prázdniny střídají a mohou do nich chodit i děti z ostatních školek.
@Bábrdl píše:
Njn, korona. To je napikaču.
Ale v Praze hlídání určitě najdeš. http://www.soukrome-skolky-praha.cz/
Někde ti je vezmou přes léto.
No, ona si spíš maličko vymýšlí…
@j.a.n.i1 píše:
No, ona si spíš maličko vymýšlí…
Njn, asi fakt vymýšlí. Nařízení, co se školek týká nesleduju, ale teď jsem se podívala a u nás se školky normálně střídají a navzájem vykrývají. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Kdybys nekecala, žádný takový zákaz není, školky se samozřejmě i v Praze přes prázdniny střídají a mohou do nich chodit i děti z ostatních školek.
Praha má vyhlášku, kterou je stanoveno, že děti nesmí chodit do jiných než svých kmenových školek. Toto mi bylo sděleno na úřadě městské části a bylo potvrzeno magistrátem.
@j.a.n.i1 píše:
a skutečně se nejedná o nařízení způsobené covidem, bylo v platnosti již dávno před. Naopak covid doba některým radním otevřela oči, respektive zjistili, že se pod nimi houpe židle a začali letní provozy školek řesit.
@Anonymní píše:
a skutečně se nejedná o nařízení způsobené covidem, bylo v platnosti již dávno před. Naopak covid doba některým radním otevřela oči, respektive zjistili, že se pod nimi houpe židle a začali letní provozy školek řesit.
Jasně, takže najednou jede prázdninový provoz v rozporu vyhláškou, o které tu tvrdíš, že platí… sakra, ti toho stihli za 45 minut ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, takže najednou jede prázdninový provoz v rozporu vyhláškou, o které tu tvrdíš, že platí… sakra, ti toho stihli za 45 minut
kde píšu, že to stihli za 45 min.
@Anonymní píše:
Praha má vyhlášku, kterou je stanoveno, že děti nesmí chodit do jiných než svých kmenových školek. Toto mi bylo sděleno na úřadě městské části a bylo potvrzeno magistrátem.
To teda nemá… ![]()
@Anonymní píše:
Že ti to není blbý… Myslela jsem, že je to nějaká novinka, který se týká korony. Ale takhel si vymejšlet. ![]()
@Anonymní píše:
No, jeste pred 45 si tvrdila, ze se to nesmi a vsechny skoljy jedou jen prvni tyden, takze to nejspis museli stihnou za tech 45 minut ![]()
@Anonymní píše:
A jaká je to Praha? U nás standardně běží několik let i letos prázdninový provoz tak, že kromě prvního a posledního týdne prázdnin se školky střídají. Pochybuji, že by to dělali v rozporu s magistrátní vyhláškou.
@Dadda8 píše:
A jaká je to Praha? U nás standardně běží několik let i letos prázdninový provoz tak, že kromě prvního a posledního týdne prázdnin se školky střídají. Pochybuji, že by to dělali v rozporu s magistrátní vyhláškou.
U nás taky. Schválně jsem se koukla na stránky MČ.
Když už si lidi v diskuzích vymýšlí, proč něco, co jde tak snadno ověřit?
Stačilo by napsat, že není z Prahy a „u nás to máme tak a tak“ a co bychom věděly. To samé se soukromýma školkama.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.