Jak řešíte letní prázdniny v MŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
8.6.21 16:50
@Anonymní píše:
No já právě z Prahy jsem a opravdu se u nás školky nestřídají. V celé Praze je zákaz, aby děti chodily do jiných než svých kmenových školek - vyhláška magistrátu. Máme tady 16 školek a přes léto jedou všechny stejně a to jen ten první červencový týden.

Njn, korona. To je napikaču.
Ale v Praze hlídání určitě najdeš. http://www.soukrome-skolky-praha.cz/
Někde ti je vezmou přes léto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.6.21 17:05
@Janasas píše:
Já stejně nikdy pochopila, proč ty školky někde tak dlouho nejedou.. Prostě týden dovolené jak ostatní lidina odpočínek v práci a pak třeba 14 dní na opravdu budovy. Zase at mi nikdo neříká, že každý rok se maluje :mrgreen:

Jestli to náhodou nebude tím, že učitelky jsou pedagogičtí pracovníci a tedy mají 8 týdnů dovolené a musí si ji někdy vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.6.21 17:11
@Anonymní píše:
No já právě z Prahy jsem a opravdu se u nás školky nestřídají. V celé Praze je zákaz, aby děti chodily do jiných než svých kmenových školek - vyhláška magistrátu. Máme tady 16 školek a přes léto jedou všechny stejně a to jen ten první červencový týden.

Kdybys nekecala, žádný takový zákaz není, školky se samozřejmě i v Praze přes prázdniny střídají a mohou do nich chodit i děti z ostatních školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.6.21 17:13
@Bábrdl píše:
Njn, korona. To je napikaču.
Ale v Praze hlídání určitě najdeš. http://www.soukrome-skolky-praha.cz/
Někde ti je vezmou přes léto.

No, ona si spíš maličko vymýšlí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.6.21 17:14
@j.a.n.i1 píše:
No, ona si spíš maličko vymýšlí…

Njn, asi fakt vymýšlí. Nařízení, co se školek týká nesleduju, ale teď jsem se podívala a u nás se školky normálně střídají a navzájem vykrývají. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.21 17:57
@j.a.n.i1 píše:
Kdybys nekecala, žádný takový zákaz není, školky se samozřejmě i v Praze přes prázdniny střídají a mohou do nich chodit i děti z ostatních školek.

Praha má vyhlášku, kterou je stanoveno, že děti nesmí chodit do jiných než svých kmenových školek. Toto mi bylo sděleno na úřadě městské části a bylo potvrzeno magistrátem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.21 17:59
@j.a.n.i1 píše:

a skutečně se nejedná o nařízení způsobené covidem, bylo v platnosti již dávno před. Naopak covid doba některým radním otevřela oči, respektive zjistili, že se pod nimi houpe židle a začali letní provozy školek řesit.

• Citovat
  • Upravit
101920
8.6.21 18:00
@Anonymní píše:
a skutečně se nejedná o nařízení způsobené covidem, bylo v platnosti již dávno před. Naopak covid doba některým radním otevřela oči, respektive zjistili, že se pod nimi houpe židle a začali letní provozy školek řesit.

Jasně, takže najednou jede prázdninový provoz v rozporu vyhláškou, o které tu tvrdíš, že platí… sakra, ti toho stihli za 45 minut :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.21 18:08
@j.a.n.i1 píše:
Jasně, takže najednou jede prázdninový provoz v rozporu vyhláškou, o které tu tvrdíš, že platí… sakra, ti toho stihli za 45 minut :mrgreen:

kde píšu, že to stihli za 45 min.

• Citovat
  • Upravit
36556
8.6.21 18:39
@Anonymní píše:
Praha má vyhlášku, kterou je stanoveno, že děti nesmí chodit do jiných než svých kmenových školek. Toto mi bylo sděleno na úřadě městské části a bylo potvrzeno magistrátem.

To teda nemá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.6.21 18:40
@Anonymní píše:

Že ti to není blbý… Myslela jsem, že je to nějaká novinka, který se týká korony. Ale takhel si vymejšlet. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101920
8.6.21 19:05
@Anonymní píše:

No, jeste pred 45 si tvrdila, ze se to nesmi a vsechny skoljy jedou jen prvni tyden, takze to nejspis museli stihnou za tech 45 minut :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3430
8.6.21 19:05
@Anonymní píše:

A jaká je to Praha? U nás standardně běží několik let i letos prázdninový provoz tak, že kromě prvního a posledního týdne prázdnin se školky střídají. Pochybuji, že by to dělali v rozporu s magistrátní vyhláškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.6.21 19:07
@Dadda8 píše:
A jaká je to Praha? U nás standardně běží několik let i letos prázdninový provoz tak, že kromě prvního a posledního týdne prázdnin se školky střídají. Pochybuji, že by to dělali v rozporu s magistrátní vyhláškou.

U nás taky. Schválně jsem se koukla na stránky MČ.
Když už si lidi v diskuzích vymýšlí, proč něco, co jde tak snadno ověřit? :think: Stačilo by napsat, že není z Prahy a „u nás to máme tak a tak“ a co bychom věděly. To samé se soukromýma školkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin