Jak se bránit pomluvám? uvažuji o podání TO

Napsat příspěvek
Velikost písma:
610
1.12.16 20:31
@DAMIELKA píše:
A s tou osobou to začalo proč, znali jste se předtím, nemůže jít o nějaké nedorozumění, vy netušíte, co může být tím hnacím motorem, proč Vám chce ublížit?
Nešlo by si to s ní vyříkat o samotě a třeba si to nahrát na mobil, abyste měla něco k ruce.. Napadá mě spousta otázek…

Jedná se o velmi blízkou osobu manželovi bývalé ženy a taktéž blízkou manželově rodině. Spouštěč byl už jen to, že si mě manžel vzal. Vždycky jsem od tohoto člověka cítila nevraživost a i ten zlý pohled jakým na mě vždycky koukala. Ale říkám si no a co však jí uvidím jednou za čas. Bavily jsme se spolu normálně a slušně kdy jsme se potkaly to ano, do očí mi nikdy nic neřekla. Pak se nám narodila dcera. Manžel se jí hodně od narození věnoval a zhruba v jejím roce to začalo a teď už to graduje… Ona nechce ublížit nám, ale pouze mě. Vše podává tak, že manžel je chudák pod mým vlivem a já jsem hrozba světa. Pokud to bylo jen sem tam nějaký plk neřešila jsem, ale už mi to začíná škodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
1.12.16 20:35
@hapovab píše:
Zkus ji napsat slusnou sms at toho necha, treba se tim „vyburcuje“ a bude na tebe v sms sprosta, tak bys aspon mela nejaky dukaz.Ja jsem byla na policii s sms kde me jedna dotycna sproste urazela a pry na ni mam podat trestni oznameni a oni si ji pozvou. Vetsinou se toto pak resi na mestskem urade jako prestupek.

Ona je v tom co píše opatrná. Nějakou naší dřívější konverzaci kde jsem jí osočila z toho co o mě šíři mám a to mi odepsala tak, že vlastně já napadám jí a ať jí nepisu, že si nepřeje ať jí obtěžuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
1.12.16 20:41

@glitterball Já bych řekla, že pokud máš lidi, co ti to dosvědčí, tak to stojí za to zkusit. Nebo se prostě poradit s právníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
1.12.16 20:43

@nostress absolutní ignorace nepomohla, zkoušela jsem nereagovat a ani teď přímo na ní nereagují, ale to k ničemu. Vidí, že nevyprovokuje mě tak to zkouší přes jiné. Už fakt nevím co s tím člověkem dělat, aby dal pokoj. @Lonette ty důkazy si musím nějak sehnat, protože asi nic jiného než to dát k soudu nepomůže. Bohužel mám takový pocit, že chce docílit toho, aby se nám pokazilo manželství do té doby nedá pokoj. Manžel stojí při mě, ale už toho má taky dost a ani jeden nevíme co dělat. Takže se prostě budu snažit sehnat důkazy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
1.12.16 20:49

Píšeš, že je to velmi blízká osoba bývalé Tvého manžela. Jak vycházíš s jeho bývalou? Pokud ji věříš, řekla bych jí to, a ta bývalá by mohla té osobě říct, ať toho nechá. Nebo přejít nějak do proti útoku, aby se jí nevyplatilo Tě pomlouvat. Aby svým způsobem trpěla bývalá žena Tvého muže. Protože ta osoba chce pro ni určitě to nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
1.12.16 21:10

@Dana066 s manželovou bývalou se rady nemáme. Ta nám taky v minulosti nic dobrého neudělala, hlavně když jsem byla těhotná. Manžel s ní nekomunikuje, napíší si jen ohledně syna a ani se nevidaji, vše jen elektronický či přes mobil. V současné době je Ale klid a žádné problémy nebo hádky nejsou. Ale tady to se jí ani netýká navíc už má dávno novou rodinu a zdá se, že je spokojená. Té dotyčné prostě ležím v žaludku čistě já a nikdo jiný v tom nehraje roli. Nevím proč mi tak nepřeje a dělá zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
1.12.16 23:24
@Anonymní píše:
@glitterball Já bych to oznámení na policii podala, když nic, si ji předvolají, a přestože to tam pravděpodobně popře, tak by jí mohli zkusit domluvit a třeba to zabere. Řešila jsem něco podobného, policajti toho člověka usměrnili a mám celkem klid, i když to celé nakonec odložili. Anonym, protože soukromé info, jinak smazat, díky.

Až budu mít něco v ruce na tu policii půjdu. Jde mi jenom o to, aby toho nechala a musela vše uvézt na pravou míru. Už mě to její chování začíná dost poškozovat a znepříjemňuje mi život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
2.12.16 00:41

A nemáš náhodou na svědomí rozbití předešlého manželství svého současného muže?

• Citovat
  • Upravit
610
2.12.16 10:29
@ontar píše:
A nemáš náhodou na svědomí rozbití předešlého manželství svého současného muže?

Ne. Poznali jsme se sice ještě před rozvodem, ale už měli podanou žádost a nežili spolu. Důvod rozvodu byla bývalé ženy nevěra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
5.12.16 03:09

No jo no, nechtěla bych být v tvý kůži. Nevím co bych udělala, musela bych znát celý ten příběh a hlavně tu osobu, asi bych se snažila hledat pomoc u lidí, kteří tu osobu i tebe znají a vidí do toho, manžel, Tvá rodina. Lidem, kteří ji věří bych se to snažila nějak vysvětlit, bez emocí, zároveň tu druhou osobu nepomlouvat a neškodit jí. Snažit se mluvit pravdu. To by mělo normální lidi přesvědčit a ukázat, kdo komu vlastně škodí a nakonec to bude mít největší váhu.
Nejradši bych Určitě takhle zlýmu člověku rozbila hubu, ale to by ti jen mohlo uškodit a pak by se mstila. Oznámila by na policii napadení a ještě dělala chudinku.
Co napadá manžela, nebo tvoje blízké?
Je na nic, že se to táhne dlouho. Asi by mne to pěkně deptalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
5.12.16 14:17

@DAMIELKA tak manžela to taky pěkně štve, ale oba teď jedeme taktiku totálního ignoru. Některým lidem co se do nás na základě těch pomluv pustili jsme to vysvětlili. Někteří pochopili a někteří bohužel ne. Moje rodina by té osobě nejradši upravila vizáž, ale nechci, aby si dělali zbytečně problémy. Samozřejmě stojí při mě. Teď pro změnu začala ta osoba navádět manželovu bývalou ženu. Nestačila jsem se opět divit s čím přišla. Ale uvažuji o tom, že prostě najedu do hodně tvrdé obrany. Už toho mám vážně dost, troškou jsem si po zjišťovala a asi vím co ten omyl přírody dostane nejvíc. Nemluvě o tom, že jsem zjistila, že jakmile jí chlap odjede za prací chodí za bývalým. Ale toto si nechávám jako úplně poslední eso v rukávu, protože by asi neměla kde bydlet. A nechci se snížit na její úroveň být taková svi..ně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
5.12.16 20:45

@glitterball no jo, chápu, že musíš být zoufalá a pokud jsi tý dotyčný nic neudělala, jsi v tom nevinně, tak je to strašný a ubíjející. Mám s tím taky zkušenost, taky si na mne jedna… trochu zasedla, ale díky nedorozumění. Když pochopila, nechala mne bejt. Žádná omluva, nic. Taky jsem nejdřív nechápala, čím jí ležím tak v žaludku. Může to být úplná blbost pro jiný, ale ona tě pro to může nenávidět.
Ať uděláš cokoli, může to být špatně. Snažila bych se s ní promluvit. Jo a ti, kteří tě odsoudili i přes Tvé vysvětlení a pravdu, tak těch asi ani škoda není, ne? Co můžeš víc dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
5.12.16 20:49

Pokud bych se vydala do boje, sehnala bych si fotky, že manželovi zahybá a pak s tím šla za ní, že když to nejde po dobrým a nechce tě nechat v klidu žít, ukážeš to jejímu starýmu. Bojím se ale, že tyto lidi jsou bezpáteřní a mohla by se ještě intenzivněji mstít..Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová