Jak se bydlí v Domašově u Šternberka

Anonymní
20.3.16 12:06

Jak se bydlí v Domašově u Šternberka

Zdravím,
chtěla jsem se zeptat někoho, kdo zná Domašov u Štbka, jak se tam bydlí. Máme možnost se tam nastěhovat a v rozhodování by nám pomohl názor někoho, kdo tam bydlí.
Hlavně by nás zajímalo, zda obec trochu žije, zda se lidé scházejí, jsou schopní a ochotní něco spolu podnikat. A druhá otázka je jaká je tam školka. Její stránky jsem prošla, přijde mi taková hodně přátelská, ale web snese všechno. Jak přistupují k dětem? Jak komunikují s rodiči?
Za veškeré další poznatky budu ráda.
Omluva za anonym, zatím nechceme, aby někdo věděl, že se chceme přestěhovat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
20.3.16 12:37

Když napadne snih, blbe se tam jede :lol:

neporadim, znam tam par lidi, ale jsou to domorodci, takze jsou spokojeni

ja bych tam zit nechtěla, je to odriznute od světa, zalezi na tom, kde pracujete apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.16 12:39
@Anonymní píše:
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat někoho, kdo zná Domašov u Štbka, jak se tam bydlí. Máme možnost se tam nastěhovat a v rozhodování by nám pomohl názor někoho, kdo tam bydlí.
Hlavně by nás zajímalo, zda obec trochu žije, zda se lidé scházejí, jsou schopní a ochotní něco spolu podnikat. A druhá otázka je jaká je tam školka. Její stránky jsem prošla, přijde mi taková hodně přátelská, ale web snese všechno. Jak přistupují k dětem? Jak komunikují s rodiči?
Za veškeré další poznatky budu ráda.
Omluva za anonym, zatím nechceme, aby někdo věděl, že se chceme přestěhovat.

znám spíše Těšíkov - cca 3km výš, naši tam mají chalupu a Domašovem projíždíme, je to typická vesnice, ale je tam dost nových domů kam se stěhují mladí lidé. Výhoda je, že je to obec co leží na hlavním tahu na Šternberk a na druhou stranu na Moravský Beroun, takže tam staví linkové autobusy. Jak to v obci žije nebo ne, bohužel neporadím, jen taková obecná připomínka - v zimě počítejte se sněhem, sněhem, náledím a znovu sněhem, naši - když sněží, mají chalupu zasněženou až po okna :roll: a když to taje tak bláto bláto a kopec bláta všude :roll:
dobré je mít dvě auta, aby ses dostala do civilizace, dolů do Šternberka je to sice celkem blízko, dalo by se dojít i pěšky, ale vede cesta po hlavním tahu = šílený provoz, kamiony serpentýny, takže je to nereálné kor s dětmi nebezpečné.
Jinak je to krásný drsný kraj, mám to tam ráda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.16 12:45
@surikataXY píše:
Když napadne snih, blbe se tam jede :lol:

neporadim, znam tam par lidi, ale jsou to domorodci, takze jsou spokojeni

ja bych tam zit nechtěla, je to odriznute od světa, zalezi na tom, kde pracujete apod…

to je pravda, lišky tam dávají dobrou noc, ale proti Těšíkovu je to „velkoměsto“
rozhodně si umím ale představit civilizovanější obce na světě než Domašov, je potřeba počítat s tím, že je to podhůří a drsný kraj, ale někdo to rád.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.16 20:31

S tím sněhem počítáme, bude potřeba koupit i nové auto. A silnice je teda šílená, to jako fakt. To je jeden z mínusů, které bydlení tam má. Trošku drsnější kraj chceme, sídliště už fakt nedáváme. Škoda, že tu není nějaký domorodec nebo někdo, kdo by to tam líp znal. Ta školka by mě moc zajímala. Teď máme školku skvělou a hrozně nerada bych si pohoršila.

• Citovat
  • Upravit
9556
21.3.16 15:25
@Anonymní píše:
S tím sněhem počítáme, bude potřeba koupit i nové auto. A silnice je teda šílená, to jako fakt. To je jeden z mínusů, které bydlení tam má. Trošku drsnější kraj chceme, sídliště už fakt nedáváme. Škoda, že tu není nějaký domorodec nebo někdo, kdo by to tam líp znal. Ta školka by mě moc zajímala. Teď máme školku skvělou a hrozně nerada bych si pohoršila.

njn, bud zustanete na sidlisti, kde mate skvelou skolku nebo pujdete bydlet, tam kde se vam to libi a holt musite skousnout treba i horsi skolku…

nehlede na to, ze nazor na skolku je strasne subjektivni zalezitost. ja dala ve 3 letech dceru do skolky, ze ktere jsem ji po 14 dnech uplne odhlasila a známych deti tam chodily nekolik let a byly spokojene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí